Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιαπώνων ffs...Ronin, seppuku, τι σχέση έχουν αυτά με Κίνα?

και spoiler για το τέλος της ταινίας ffs επίσης...

Most epic Monday evarrrr

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και spoiler για το τέλος της ταινίας ffs επίσης...

Εάν είναι πιστή στα γεγονότα τότε δεν νομίζω ότι είναι spoiler γιατί είναι τρομερά γνωστή ιστορία παγκοσμίως(αν και overhyped).

Είναι σαν να παραπονιέται κάποιος για spoiler στον Άρχοντα ή/και στο A song of Ice and fire.

Δημοσ.

Άρα μας λες ότι όλοι - μηδενός εξαιρουμένου - έχουν διαβάσει όλοι τον Άρχοντα ή/και το A Song of Fire and Ice. ΟΚ.

1) Προσωπικά, την δεύτερη σειρά βιβλίων, δεν την έχω διαβάσει - οπότε έχω δικαίωμα να παραπονιέμαι για spoilers.

2) Δεν αναμένεται από τον καθένα να γνωρίζει την ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία ή ακόμα και το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Πάμε παρακάτω. Την ταινία την είδες;

Δημοσ.

Άρα μας λες ότι όλοι - μηδενός εξαιρουμένου - έχουν διαβάσει όλοι τον Άρχοντα ή/και το A Song of Fire and Ice. ΟΚ.

1) Προσωπικά, την δεύτερη σειρά βιβλίων, δεν την έχω διαβάσει - οπότε έχω δικαίωμα να παραπονιέμαι για spoilers.

2) Δεν αναμένεται από τον καθένα να γνωρίζει την ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία ή ακόμα και το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Πάμε παρακάτω. Την ταινία την είδες;

Καλά χέσε το A song of ice and fire που είναι πολύ πρόσφατο,αλλά ο Άρχοντας είναι πια τόσο σούπα που δεν νομίζω ότι ο μέσος άνθρωπος δεν ξέρει στο περίπου τι θα γίνει.

Όσο για τους Ρονίν είναι θρυλική ιστορία εκατοντάδων ετών και εξαιρετικά διαδεδομένη/γνωστή,ιδίως στην Ιαπωνία,και προσωπικά δεν το θεωρώ spoiler.

Κακώς έγραψα για βιβλία,ποιο κατάλληλη συσχέτιση θα ήταν με την Ιλιάδα,τον Διγενή Ακρίτα ή καλύτερα για την Έξοδο του Μεσολογγίου που είναι 100% ιστορικό γεγονός.

Όπως έγραψα(μάλλον υπονόησα πριν)την ταινία δεν την είδα,αλλά ξέρω πολύ καλά την ιστορία με τους 47 ρονίν.

Έτσι προσωπικά εάν το δω(όπως και τον Άρχοντα-Χόμπιτ-GoT)θα είναι για να δω πως το έφτιαξαν παρά για να μάθω κάτι και τα "spoiler" δεν με επηρεάζουν κατ' ελάχιστο.

Δημοσ.

Ε, τότε να πας να τη δεις, τα σκηνικά και γενικά η απεικόνιση της Ιαπωνίας εκείνης της εποχής είναι εκπληκτική. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έβαλαν Ιάπωνες ηθοποιούς να μιλάνε αγγλικά...

Όσο για το τελευταίο, μήπως να βρούμε/δούμε την πρώτη ταινία, του 1941;

Δημοσ.

Ε, τότε να πας να τη δεις, τα σκηνικά και γενικά η απεικόνιση της Ιαπωνίας εκείνης της εποχής είναι εκπληκτική. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έβαλαν Ιάπωνες ηθοποιούς να μιλάνε αγγλικά...

Όσο για το τελευταίο, μήπως να βρούμε/δούμε την πρώτη ταινία, του 1941;

Αν θες να την δεις, δεςτην.

Αν θελεις να την βρεις, εχει μόνο 178 seeders...

Δημοσ.
Όσο για τους Ρονίν είναι θρυλική ιστορία εκατοντάδων ετών και εξαιρετικά διαδεδομένη/γνωστή,ιδίως στην Ιαπωνία,και προσωπικά δεν το θεωρώ spoiler.

Άρα επειδή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη ιδίως στην Ιαπωνία (lolwut?) και επειδή εσύ προσωπικά δεν τα θεωρείς σποιλερ, οι υπόλοιποι εκτός Ιαπωνίας και εκτός εσένα προσωπικά θα πρέπει να τα γνωρίζουν?

Για τις σειρές βιβλίων δεν θα μιλήσω, γιατί και ο ίδιος είπες πως κακός αναφέρθηκες σε παραδείγματα, αλλα και πάλι δεν θα έπρεπε σε ένα thread κάποιας ταινίας να είναι αβέρτα spoilers άσχετα το τι θεωρεί ο καθένας εξαιρετικά διαδεδομένο.

• Like 2
Δημοσ.

Άρα επειδή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη ιδίως στην Ιαπωνία (lolwut?) και επειδή εσύ προσωπικά δεν τα θεωρείς σποιλερ, οι υπόλοιποι εκτός Ιαπωνίας και εκτός εσένα προσωπικά θα πρέπει να τα γνωρίζουν?

Για τις σειρές βιβλίων δεν θα μιλήσω, γιατί και ο ίδιος είπες πως κακός αναφέρθηκες σε παραδείγματα, αλλα και πάλι δεν θα έπρεπε σε ένα thread κάποιας ταινίας να είναι αβέρτα spoilers άσχετα το τι θεωρεί ο καθένας εξαιρετικά διαδεδομένο.

Στην Ιαπωνία αναφέρθηκα επειδή ως χώρα καταγωγής του συμβάντος το ξέρουν και οι πέτρες εκεί.Όπως είναι και τα γεγονότα της Επανάστασης στην Ελλάδα.

Έτσι γίνεται πολύ συχνά λόγος σε Ιαπωνικές παραγωγές(ταινίες-άνιμε-μάνγκα).

Εκεί κολλούσε το τι γίνεται στην Ιαπωνία,δεν περίμενα να βασίσω επιχείρημα στο τι ξέρει ο μέσος Ιάπωνας σε Ελληνικό φόρουμ.

Ακόμη λόγω της Ιαπωνολαγνείας της Δύσης(κυρίως στο 'Murica)είναι πολύ γνωστή ιστορία και στην Δύση,με πολλά βιβλία και αρκετές αναφορές σε ταινίες.

Προσωπικά έχω δει σε δύο τουλάχιστον ταινίες αναφορά την ιστορία εκείνη.

Μια ήταν η Ρονίν(με κάτι κατασκόπους,την έπαιζε παλιά πολύ στην Ελ τηλεόραση)και η άλλη ένα γουέστερν(σπαγγέτι) που δεν θυμάμαι τώρα(δεν τα πάω καλά με τα ονόματα ταινιών/ηθοποιών).

Δημοσ.

Μια πρόταση αν σας ενδιαφέρει.

Η ταινία του 41 επικεντρώνεται στο παρασκήνιο και η λέξη δράση της είναι άγνωστη.

Από τις λίγες ιαπωνικές που το πλήθος των ονομάτων με τσάκισε. Πρέπει να είδα το

πρώτο εικοσάλεπτο δύο τρεις φορές για να μπω στο νόημα.

Προσωπικά θα πρότεινα το Chûshingura του 62 που είναι αρκετά ποίο εύπεπτο.

Φαντάζομαι οι ονομασίες θα είναι εξίσου δύσκολες, αλλά μιας και το είδα δεύτερο δεν

το αντιλήφθηκα.

Ικανοποιητικές και οι δύο στο είδος τους, αλλά καμία δεν με ενθουσίασε.

• Super Moderators
Δημοσ.

btw για το spoiler, o Shogun δεν είναι ο αυτοκράτορας ffs!

κατά τα άλλα την είδα σήμερα, η βαθμολογία στο imdb θα πέσει κάτω από 6 εύκολα, μην πω και κάτω από 5...

• Like 1
Δημοσ.

btw για το spoiler, o Shogun δεν είναι ο αυτοκράτορας ffs!

κατά τα άλλα την είδα σήμερα, η βαθμολογία στο imdb θα πέσει κάτω από 6 εύκολα, μην πω και κάτω από 5...

Γιατί ποιος είπε οτι είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...