Προς το περιεχόμενο

Κατανομή Πόρων του Επεξεργαστή στα Windows και στο Linux.

GR_Ewing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να με βοηθήσει κανείς σε ένα πρόβλημα μου. Χρησιμοποιώντας λειτουργικό Windows 2000 ή Windows XP, πως μπορώ να ορίσω ότι κάποια εφαρμογή θα απασχολεί τον επεξεργαστή έως κάποιου συκεκριμένου ποσοστού? Γνωρίζω ήδη ότι το κάνει το Windows 2003 Server, αλλά αναρωτιέμαι πως γίνεται στις προαναφερόμενες εκδόσεις των Windows. Επίσης, αν ξέρει κανείς πως γίνεται στο Linux. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις με ποσοστά, αλλά αυτό που θέλεις γίνεται μέσω των priorities. Εμφανίζεις τον TaskManager, πηγαίνεις στην καρτέλα Processes. Επιλέγεις View->Select Columns. Τσεκάρεις το Base Priority. Εμφανίζεται μια ακόμα στήλη στον πίνακα λοιπόν, και με δεξι κλίκ μπορεις να αλλάζεις το priority της εφαρμογής.

Tip: απέφυγε με κάθε τρόπο το Realtime ;)

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις με ποσοστά' date=' αλλά αυτό που θέλεις γίνεται μέσω των priorities. Εμφανίζεις τον TaskManager, πηγαίνεις στην καρτέλα Processes. Επιλέγεις View->Select Columns. Τσεκάρεις το Base Priority. Εμφανίζεται μια ακόμα στήλη στον πίνακα λοιπόν, και με δεξι κλίκ μπορεις να αλλάζεις το priority της εφαρμογής.

Tip: απέφυγε με κάθε τρόπο το Realtime ;)[/quote']

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να μου πεις γιατί να αποφύγω το real-time. Κάνουν τα Windows τα δικά τους τότε? Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

to realtime... einai pragmatika kaki epilogi.. akomi kai an prokeitai gia poli astathis ergasia pou apaitei OLOUS tous porous tis CPU... (p.x. gia eggrafi realtime video).

Auto isxiei giati bazontas mia efarmogi realtime xanoun porous polles krisimes ipiresies ton windows pou aforoun poli low level codika...

Opote sto paradeigma pou sou anefera pio pano (eggrafi realtime video) mporei na xanontai pali frames logo ton ligon poron pou tha dinontai gia paradeigma stin ipiresia pou tha grafei to arxeio....

Genika gia krisimes efarmoges.. to high priority einai iperarketo ektos ligon eksereseon...

filika manolis

ps. Oso gia to linux des tin entoli nice

Δημοσ.

Με απλά λόγια, το Realtime οδηγεί άμεσα τον υπολογιστή σου στο να μην αποκρίνεται. Αυτό επειδή όπως είπε και ο hayzel, ο επεξεργαστής σου δεν δίνει πόρους στις άλλες λειτουργίες των Windows, όπως τα events (βλέπε κλικ του ποντικιού! - αν καταφέρεις να το κινήσεις). Γι'αυτό είναι προτιμότερο να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση. Με high priority θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...