rounsmith Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Γεια σας, Μετά από δοκιμές δοκιμών κ.λ.π. είπα και εγώ να ασχοληθώ με ένα λειτουργικό from scratch. Έχοντας δοκιμάσει το Arch Linux σε VM και μή μπορώντας ούτε καν να το εγκαταστήσω(συμβουλεύτηκα τους οδηγούς εκεί έξω αλλά δεν τα κατάφερα... από ότι φαίνεται από τότε που αφαίρεσαν το Arch installer things got harder). Τέλος πάντων... είπα να κατεβάσω το Debian_netinst 64 bit και το δοκίμασα... όλα καλά στο VM εγκατέστησα openbox+lxpanel+conky+docky... Λέω όλα καλά για πάμε και στο real thing. Όταν το εγκαταστώ το Grub δεν μου βρίσκει το windows 7 installation μου λέω εντάξει θα βρω τρόπο να το κάνω μετά. Εγκαταστώ τα πάντα και μπαίνω να κάνω Update το grub... δεν μπορούσε να κάνει seek τον ssd δίσκο που έχω και δεν έβρισκε την εγκατάσταση των Windows μέσα(!). Πώς θα το κάνω να δουλέψει... δεν θέλω να βάλω κάποια έτοιμη διανομή μου αρέσουνε τα σκαλίσματα και να φτιάξω κάτι δικό μου ωραίο. Η εγκατάσταση των Windows 7 είναι σε SSD δίσκο , των Debian σε hdd 80gb και έχω ακόμα έναν Ntfs με τα data μου. Απλά το grub/grub2 δεν έβρισκε το Installation των Windows στον ssd και εκεί έβαζα τον Grub. Επίσης έλεγε ότι δεν μπορούσε να κάνει seek τον Data disk μου...και από nautilus έλεγε ότι δεν έχει διακαιώματα να ανοίξει τους άλλους δύο δίσκους... το πρόβλημα λυνόταν αν τους έκανα χειροκίνητα mount. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Grub με τρολλάρει!
pmav99 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Γράψε τα partitions (sda1, sda2, sdb1, sdb2 κτλ) αναλυτικά και πες που ακριβώς έχεις εγκαταστήσει τον grub
twiner Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 τα windows 7 ξεκινάνε κανονικά από μόνα τους; μήπως o bootloader των 7 ήταν/είναι σε άλλον δίσκο; επίσης πιθανό να είναι κάποιο bug του grub.
rounsmith Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Λοιπόν, Επειδή πάνω στα νεύρα μου τα έγραφα γρήγορα. O bootloader των 7 είναι στον /dev/sdc (τον βλέπει σαν /dev/sdc1 ntfs part τo Debian). Ο grub εγκαταστάθηκε μόνος του στο /dev/sda(εκεί που βρίσκονται και όλα τα Partition του Debian). Υπάρχει και o /dev/sdb (/dev/sdb1 σαν sfs το βλέπει το debian και δεν μπορούσε να τον κάνει seek και από Nautilus δεν είχα permission). Προσπάθησα να βάλω grub ή grub2 μέσα στον ssd αλλά και με grub-update δεν έβλεπε τα Windows. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έκανα wipe το δίσκο με το Debian και ξαναεγκατέστησα windows διότι δεν έπεζε τπτ...
jim_p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Για να δει ο grub2 μια εγκατασταση windows θες εγκατεστημενο το πακετο os-prober. Το βαζεις, τρεχεις ενα update-grub και τερμα. Το αλλο με τον data disk δεν το καταλαβα.
rounsmith Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Για να δει ο grub2 μια εγκατασταση windows θες εγκατεστημενο το πακετο os-prober. Το βαζεις, τρεχεις ενα update-grub και τερμα. Το αλλο με τον data disk δεν το καταλαβα. Το έκανα και αυτό. τίποτα δεν έλεγε να βρεί την εγκατάσταση των windows Αυτό με το data disk το έγραψα γιατί όταν έκανα Update τον grub μου έβγαζε μηνύματα(error: can't seek /dev/sdb) που ήτανε και ο data disk μου. Από ότι κατάλαβα Θα παίξω με Virtualbox και διπλά installation για να δω τι θα κάνω :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα