Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε samsung galaxy tab 2 10.1"

mythodea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα!

Θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες θεμελιώδεις απορίες σχετικά το rooting (πρόσβαση στον kernel) γενικά στις φορητές συσκευές που έχουν android, όπως το galaxy tab 2 που γράφω και στον τίτλο. Ακολούθησα τις οδηγίες αυτού του site και ήταν όλα οκ: http://galaxytabhacks.com/category/galaxy-tab-10-1-root/

Ερώτηση: Τί παίζει γενικά με τις ROM που εγκαθιστάμε; Κάθε ROM είναι κατασκευασμένη για μια μόνο δουλειά; Μπορώ να έχω ταυτόχρονα πάνω από μια ROM στο Galaxy μου;

Εδώ βρήκα ένα site με τις διαθέσιμες δημοφιλείς ROM για πολλές φορητές συσκευές http://www.clockworkmod.com/rommanager

αλλά δεν έχω καταλάβει τί είναι αυτές οι τρεις διαφορετικές λίστες που δείχνει 

ROMs Download Recovery Download Touch Recovery

Επεξ/σία από mythodea
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού βλέπω οτι δεν το κατέχεις το άθλημα, μην κάνεις ενχειρήσεις, που δεν γνωρίζεις το αποτέλεσμα. Δεν κάνει καλό το OC, στην δική σου περίπτωση.

Μια ρομ μπορείς να έχεις, μια που ρωτάς. Και αλλάζει, αν φλασάρεις και γνωρίζεις τι κάνεις πάντα.

Δεν έχει κανένα θέμα το τάμπλετ σου, είναι γρήγορο με μεγάλη μπαταρία και αρκετά φωτεινό. Ασχολήσου με τις εφαρμογές.

Το μόνο, δεν δέχεται external 3g dongle. Αν κάποιος έχει την λύση ας πει....

Επεξ/σία από Demon13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, με overclocking ασχολούμαι πολύ καιρό και επιτυχώς σε desktop τερματικά με αίσια αποτελέσματα ευτυχώς :-)

Απλώς με tablet δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά σε θέματα υπερχρονισμού και ήθελα κάποιες διευκρινήσεις προτού κάνω ο,τιδήποτε, αν και το φοβάμαι είναι η αλήθεια γιατί παίζει πολύ και το θέμα της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά το external 3g dongle, δεν χρειάζεται να του βάλεις κάτι τέτοιο μιας κι η 3G έκδοση του galaxy διαθέτει υποδοχή για κάρτα SIM για mobile internet.

Επεξ/σία από mythodea

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τέτοιες συσκευές για να μπορέσεις να κάνεις o/c θες kernel που να το επιτρέπει , όχι απαραίτητα custom rom και στη συνέχεια αν έχεις ρομ που έχει σχετικά settings επεμβαινεις από κει, διαφορετικά κατεβάζεις μια εφαρμογή του στυλ trickster MOD και απο κει ρυθμίζεις αυτά που θες

Να έχεις πολλές ρομ δε γίνεται εκτός αν έχεις backup από το recovery σου από διαφορετικές ρομ και κάνεις restore κάθε φορά σε εκείνη που θες, αλλά αυτό δεν είναι πρακτική λύση

Επεξ/σία από qsis

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :-)

Και κάτι ακόμα πουν αναρωτιόμουν, αν γνωρίζεις. Για το galaxy tab 2 10.1" (P5110) πιο λειτουργικό είναι καλύτερο για βέλτιστη αξιοποίηση του hardware του; jelly bean ή to icecream sandwich (που ήδη διαθέτει;

Αν του βάλω jelly bean λες να χάσω την εγγύηση όμως (αν προκύψει κάτι);

οχι αν μπορει να το φερεις στην κατασταση που ηταν δεν χανεις τιποτα αρκει παντα οτι κανεις να διαβαζεις παντα οδηγιες κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πάρει official αναβάθμισή δεν θα την χάσεις έκτος αν εννοείς για custom rom. τότε ναι

Ναι, αλλά εγώ έχω το icecream sandwich στο tab μου (απ τη μάνα του), οπότε νομίζω officially δεν μπορώ να βάλω jelly bean ε?

Μπορώ να το κάνω λες επίσημα μέσα από το kies ή θα χρειαστεί λες πάλι rooted η συσκευή μου κτλ?

Α οκ... νομίζω βρήκα την απάντησή μου... Μπορώ να το αναβαθμίσω κι επίσημα μέσα από το kies με οδηγίες επίσημα από την Samsung... Το βρήκα εδώ: http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00052568&fm_seq=60865

Ευχαριστώ παιδιά :-)

Επεξ/σία από mythodea

Για να κανείς ο/c ακόμα και αν έχεις επίσημη ρομ θα πρέπει να φλασαρεις άλλο kernel γιατί ο εργοστασιακός δεν πρόκειται να σε αφήνει να πειράξεις τίποτα απολύτως

Οπότε πάλι τίθεται θέμα εγγύησης

Αυτό που εσύ πρέπει να ξέρεις να κανείς είναι να μπορείς να φέρεις την συσκευή σου σε εργοστασιακή κατάσταση ανά πάσα στιγμή

Όσον αφορά το external 3g dongle, δεν χρειάζεται να του βάλεις κάτι τέτοιο μιας κι η 3G έκδοση του galaxy διαθέτει υποδοχή για κάρτα SIM για mobile internet.

Τι κάνουμε όταν δεν υπάρχει υποδοχή για sim λέω. Αν υπάρχει λύση για να αναγνωρίσει τα 3g dongle το Samsung Tab II.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...