ArcaRoader Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Παίζει να προσπαθω να υπερσυχρονίσω τον υπολογιστή μου και για 2 χρόνια τωρα. Εχω καταφερει να τον φέρω με περιπου 97% σταθερότητα στους 3.85 GHz. Αλλά ειναι intel core 2 duo E8600 και συνηθως φτανουν τα 4GHz με μεγαλη ανεση. Εγω εχω βάλει στοχο 3.95GHz. Χρησημοποιω τον υπολογιστη αυτον για gaming πιο πολυ και βλεπω μεγαλη διαφορα καθε φορα που φτανω τα MHz πιο ψηλα αλλα δυστηχως ολα κρασαρουν μεσα στα πρωτα 5 λεπτα. που σημαινει, ειμαι κοντα αλλα κατι λειπει... Εχω δοκιμάσει απειρους συνδιασμους αλλα η αληθεια ειναι πως χρειαζομαι καποιον να με συμβουλεψει πανω στο συγκεκριμενο προβλημα αυτο γιατι οσα threads, stickies και ναχω διαβασει, ακομα δεν εχω καταφερει τιποτα. εχω Asus p5n-t deluxe nforce 780i chipset. latest BIOS 1702 τα voltage settings με τα οποια ειναι σταθερα στους 3.85 GHz στο BIOS ειναι: Vcore 1.39 (1.28-9 στο CPU-Z) VTT auto RAM 1.85 NB br04 auto 1.2 HT auto NB 1.36 SB auto επισης εχω κανει disable ολα τα speedstep, c1 κτλ που εχει εκει. για 3.95 GHz δειχνει αρκετα σταθερο με το ιδιο vcore (γενικα νομιζω ειναι και πολυ ψηλα γιατι bootάρει κ με μεγαλη ανεση στους 1.31 (1.20)v). δεν ξερω ποιο ειναι το default VTT, και το HWmonitor δεν δειχνει, τοχω ψαξει. αλλα τελος παντων δειχνει να αυξανει σταθερότητα στους 1.25 (αυστηρα ομως, γιατι πιο ψηλα ή χαμηλα και χειροτερευει) αλλα ακομα καλυτερα με το να το εχω στο auto. Η RAM αμα πάει πιο ψηλα κανει το συστημα πολύ unstable εχω χωσει εναν ανεμιστηρα να φυσάει εκει πανω μπας κ ήταν απο υπερθερμανση αλλα οχι, με το voltage έχει θεμα και πιο χαμηλα δε παει. το ΝΒ ζεστενεται πολυ, βεβαια εχω arctic cooler freezer 13 pro το οποιο εχει στη βαση του εναν ανεμιστηρακι που ψυκτει το ΝΒ cooler που βρισκεται γυρο γυρο απτο CPU. αυτο μπορω να το ανεβασω και ως 1.38 για 3.95ghz και δειχνει να κανει μεγαλη διαφορα στη σταθεροτητα. και γενικα αυτα πειραζω. αμα διαβαστε για τη μητρικη μου το πρωτο πραγμα που θα σας πουν ειναι ποσο μαλακισμενο ειναι στο overclocking. ο επεξεργαστης οπως μερικοι λενε, γεννηθηκε γιαυτο. γιαυτο θαθελα τη βοηθεια σας για να φτασω στο σκοπο μου και να μη περνάω αλλο, νυχτες μπροστα απτο PC δοκιμαζοντας voltages. γενικα ειναι για gaming το PC γιαυτο και το τεσταρω με αυτο το τροπο. βαζω ενα παιχνιδι στη τυχη και παιζω. συνηθως κανει Load κανονικα, μπαινω στο παιχνιδι κανονικα, περπαταω λιγο, μετα κανει hang για λιγο και κρασαρει. δηλαδη αυτο ειναι το πιο σταθερο που τοχω καταφερει. δεν κραταει πανω απο 5 λεπτα. κανω και καμια φορα prime95 αλλα πιο πολυ intelburntest το οποιο μου δινει errors κοντα στο τελος... δε μου λεει γιατι, μου λεει απλα οτι δεν ειναι σταθερο. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2013 από ArcaRoader
WalkerSW Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Με Nvidia chipset στην μητρική μην περιμενεις και πολλά!
ArcaRoader Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον, δεν ενδιαφερθηκε κανένας απότι βλέπω, αλλα δεν πειραζει. Έχω βρει μια πιθανή λύση, ή τουλαχιστον θα ειμαι σιγουρος πια οτι δεν ειναι αυτό το προβλημα. Η RAM που έχω λοιπον ειναι pc2-5300, δηλαδη στα 667 κ εγω προσπαθω να το φτασω στα 800mhz! τεσπα, με τη καινουργια μνημη pc2-6400 που παρηγγειλα θα ξερω σιγουρα οτι δεν φταιει η RAM και θα μπορεσω να εχω ενα λιγοτερο voltage να ασχολουμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα