Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο το αλλο παρομοιο τοπικ:

Εχω και εγω παρομοιο προβλημα με λαπτοπ μου και μαλιστα δεν εχει ουτε μια εβδομαδα που το αγορασα...Συγκεκριμενα ειναι αυτο εδω το μοντελο: http://www.mediamark...html?langId=-18

Γενικα το προβλημα ειναι οτι οι επιδοσεις του δεν ειναι οπως το περιμενα απο ενα καινουριο λαπτοπ.Κολλαει υπερβολικα ορισμενες στιγμες ακομα και σε απλες εφαρμογες,ενω ακομα και με απλα παιχνιδια(πχ football manager) η θερμοκρασια αυξανεται αρκετα απο οτι παρατηρω.Απο το ψαξιμο που εκανα δοκιμασα να απεγκαταστησω το αχρηστο υλικο και να μειωσω της εφαρμογες που ανοιγουν στο startup αλλα βελτιωση δεν βλεπω.Τι αλλο μπορω να κανω?Μεχρι και να το επιστρεψω πισω σκεφτηκα,νομιζω εχω δικαιωμα μεσα σε 15 μερες...

Πειτε μου και αν θελετε καποιο σκρινσοτ απο cpuz ή αλλο προγραμμα για να τσεκαρετε και οι πιο εμπειροι.

Δημοσ.

Πες μας θερμοκρασιες του σε * cpu * gpu * δισκο, idle και full load
:shifty: 
O i3-3217U ειναι ULV-processor => δεν θα επρεπε να ζεσταινεται,

ειναι και 15αρι το λαπτοπ, αρα να τον "στριμωξανε" λιγο δυσκολο...

Μηπως ειναι πιο αδυναμος, απο ο,τι περιμενες? Αντιστοιχει max
σε i3 330m -και καποιοι αυτο (θα) το βρισκουν "λιγο", για 15"αρι...

Τελος, χρησιμοποιεις περισσοτερο την 7670M, ή την Intel 4000?

Δημοσ.

Κυριως την intel hd χρησιμοποιω εκτος απο οταν παιζω manager ή βλεπω καποια ταινια.Για τις θερμοκρασιες τωρα, σε idle παιζει αναμεσα σε 45-49.Αυτο λογω καλοκαιριου και ζεστης ισως να ειναι και φυσιολογικο.Το περιεργο ειναι οτι οταν φορτωνω παιχνιδι(μονο το manager δοκιμασα προς το παρον) η θερμοκρασια αγγιζει τους 70 βαθμους!

Ο σκληρος δεν νομιζω να εχει προβλημα,μεχρι 40 βαθμους εχω δει να φτανει.Επισης αλλο ενα παραξενο: το hw monitor δεν μου δειχνει θερμοκρασια για καμια απο τις καρτες γραφικων,σαν να μην υπαρχουν.Σημαινει κατι αυτο?

Δημοσ.

και hdsentinel γιατι ποτε δεν ξερεις απο καφριλες σκηρων δισκων.

η dell φημιζεται για το πολυ καλο service που διαθετει.

Δημοσ.

Κυριως την intel hd χρησιμοποιω εκτος απο οταν παιζω manager ή βλεπω καποια ταινια.Για τις θερμοκρασιες τωρα, σε idle παιζει αναμεσα σε 45-49.Αυτο λογω καλοκαιριου και ζεστης ισως να ειναι και φυσιολογικο.Το περιεργο ειναι οτι οταν φορτωνω παιχνιδι(μονο το manager δοκιμασα προς το παρον) η θερμοκρασια αγγιζει τους 70 βαθμους!

Ο σκληρος δεν νομιζω να εχει προβλημα,μεχρι 40 βαθμους εχω δει να φτανει.Επισης αλλο ενα παραξενο: το hw monitor δεν μου δειχνει θερμοκρασια για καμια απο τις καρτες γραφικων,σαν να μην υπαρχουν.Σημαινει κατι αυτο?

Μπα δεν είναι (αξιο)περίεργο...θα ήταν "περίεργο" μετά > 80C και ανησυχητικό μετά 90C -για ULV cpu....

Τσέκαρε: σε τι συχνότητες παίζει -κυρίως σε full load- δηλαδή κρατάει τα 1.8GHz? Αν ναι, τότε είσαι ok B) 

Για τις vga, ιδίως την 7670m, δεν έχεις δει καθόλου θερμοκρασία? (Η ενσωματωμένη σχετίζεται με cpu C)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ο επεξεργαστης δειχνει να κρατιεται σταθερα στα 1,9 (εχοντας βαλει επιλογη βεβαια "υψηλες επιδοσεις" οταν το εχω στην "εξισορροπηση" αυξομειωνεται αναλογα με το τι εχω ανοιχτο).

Για τις καρτες γραφικων απο speedfan βλεπω οτι και οι δυο ειναι στους 50 με chrome και fm ανοιχτα.Για full load υποθετω πρεπει να ανοιξω οσες περισσοτερες εφαρμογες μπορω και να τσεκαρω τοτε τι γινεται ετσι?

Δημοσ.

Μια χαρα & δεν μενουν πολλα να τσεκαρεις:

- Αν πραγματι δουλευεις με την 7670m σε games => τρεξε benchmarks και με την Intel 4000,
  και δες τις διαφορες -που πρεπει να υπαρχουν μεταξυ των 2 vga.

- Αν ειναι ενεργοποιημενο το ΗΤ = 2 cores / 4 threads περιπου +30% αποδοση,
  σε σχεση με 2 cores only.

Απο κει και περα, επεξεργαστικα i3-3217U = i3-330m = Ε8400 :shifty:

Δημοσ.

Το δευτερο που ειπες πως το τσεκαρω ακριβως?

Ειναι πολυ ευκολο B)

-> Πιθανον στο bios να υπαρχει επιλογη για ενεργοποιηση/απενεργοποιηση // enable/disable του ΗΤ

-> Στo Windows Task Manager: στη καρτελα "Performance", πρεπει να βλεπεις 4 πυρηνες (& οχι 2...)

Υποψιν οτι:

-> αν δεν εχεις σιγουρα/100% ορισμενη, την Ati 7670m σε games,

η Intel 4000 θα ζοριζεται & ιδιως αν ειναι σε single channel ram :shifty: 

Περισσοτερα, για την αισθητη διαφορα single - dual channel εδω:

http://www.chip.de/artikel/Notebook-Bis-zu-50-Prozent-mehr-Grafikleistung-ab-20-Euro-2_52796144.html

-> σε παιχνιδια που θελουν ψηλα χρονισμενη 2πυρηνη cpu, θα 'σαι λογικα πισω απο Ε8400 σε αποδοση...

Δημοσ.

δες μεσα απο τον catalyst και αλλαξε την επιλογη να χρησιμοποιεις μονο την 7670

σε μενα λεει μεθοδος εναλλαξιμων γραφικων και βαλτο αν εχει επιλογη σε χειροκινητη ρυθμιση

παντως μου φαινεται παραξενο να βλεπεις στον i3 τετοιες θερμοκρασιες,εγω στον i5-4230m στα 2,7 κιολας βλεπω κοντα 85 βαθμους σε 100% χρηση

Δημοσ.

Τελος, χρησιμοποιεις περισσοτερο την 7670M, ή την Intel 4000?

Ενδιαφέρον το θέμα, αλλά έχω μία απορία: η 7670 είναι η κάρτα γραφικών, αλλά η Intel 4000 τι ακριβώς είναι στον συγκεκριμένο υπολογιστή?

Δημοσ.

οποτε δεν χρησιμοποιεις καποια βαρια 3D εφαρμογη η 7670 καθεται και ολη την δουλεια κανει η HD4000

(εκτος κ αν επιλεξεις εσυ απ τον catalyst ποια καρτα θες να χρησιμοποιεις ανεξαρτητως εφαρμογης κλπ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...