lxde Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Γεια σας Θα ηθελα να απενεργοποιησω το πληκτρο num lock που κλειδωνει τους αριθμους για να το χρησημοποιησω σαν keyboard shortcut που να λανσαρει εναν calculator πχ το xcalc. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω;
umbrella co. Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αν εχεις logitech, γινεται με το setpoint http://www.logitech.com/el-gr/support/3131?osid=1&bit=32. Για αλλους κατασκευαστες δεν γνωριζω πως μπορει να γινει.
lxde Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Συγνωμη, παραλειψη. Προκειται για φορητο Acer Aspire 7000
jim_p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δηλαδη θες με το που θα πατας το numlock να ξεκιναει το κομπιουτερακι? :/ Σε τι desktop enviroment εισια? Lxde?
warlock9_0 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 http://askubuntu.com/questions/254424/how-can-i-change-what-keys-on-my-keyboard-do-how-can-i-create-custom-keyboard για δοκίμασε κανένα από αυτά
lxde Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ναι θελω πατωντας το Numlock να ξεκιναει ενα κομπιουτερακι. Κι επειδη εψαχνα κιολας ταυτοχρονα, βρηκα μια λυση την οποια γραφω μηπως ενδιαφερει κι αλλους. Εβαλα την εντολη xmodmap -e 'keycode 77=XF86Calculator' να ξεκιναει σαν startup process με το login. To numlock τωρα ξεκιναει το default κομπιουτερακι που στην περιπτωση μου ειναι το galculator. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να επιλεγεις τους αριθμους με τον κερσορα, γιατι αν εχεις ειδικο αριθμοpad (οπως εγω) και πατας πληκτρα πιανει μονο τους περιττους κι οχι τους αρτιους. Δοκιμασα με το xcalc και πιανει ολους τους αριθμους, αλλα ειναι μικρο και πρεπει να το κανω συνεχεια resize, οποτε θα δοκιμασω να το τροποποησω για να πεταγεται σε μεγαλυτερο μεγεθος. Αν γνωριζετε καποιο αλλο κομπιουτερακι που πιανει ολα τα αριθμοπληκτρα, πεστε... ΥΓ Ναι σε LXDE ειμαι αλλα πανω σε ubuntu (οχι lubuntu).
chek2fire Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Νομίζω και στο ubuntu όπως και στο kubuntu μπορείς να ορίσεις κανονικά το τι θα κάνει κάθε πλήκτρο. Εγώ παράδειγμα έχω βάλει το winkey να αλλάζει την γλώσσα όταν γράφω γιατί με βολεύει περισσότερο από το να κάνει ακροβατικά με το alt+shift
lxde Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Λοιπον εχω κανει τις παρακατω τροποποιησεις στο xcalc κι εχει τωρα ενα λογικο μεγεθος: file: /etc/X11/app-defaults/XCalc lines: XCalc*Font: 9x15 XCalc*Command.width: 48 XCalc*Command.height: 32 XCalc*ti.bevel.screen.LCD.width: 228 Εχω αλλαξει και το χρωμα του screen, γιατι ηταν αρκετα σκουρο: file: /etc/X11/app-defaults/XCalc-color line: XCalc*.bevel.screen*background: gray95
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα