Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel με την κωδική ονομασία Haswell έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια κυρίως για τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν στην αυτονομία των φορητών υπολογιστών που τους ενσωματώνουν.Η Intel φαίνεται όμως ότι έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια, αποκαλύπτοντας σήμερα μια νέα τους έκδοση η οποία «χωράει» σε πολύ λεπτές συσκευές χωρίς να χρειάζεται κάποιο σύστημα με ανεμιστηράκι για να κρατάει χαμηλές τις θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα η σειρά Y των επεξεργαστών Core θα καταναλώνει έως 4.5 watt σε ένα τυπικό σενάριο χρήσης που απευθύνεται κυρίως σε tablets ή υβριδικά συστήματα.

Χωρίς να αναφέρει την ταχύτητα του επεξεργαστή, τα νέα chips έχουν την ίδια θερμική σχεδίαση με τα συστήματα των 6W εξακολουθούν όμως να χρειάζονται ψύξη για καλύτερες επιδόσεις αλλιώς αυτές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι πρότινος η Intel είχε φέρει την αρχιτεκτονική επεξεργαστών Ivy Bridge στα 10 watt έχοντας υποσχεθεί ότι θα διαθέσει αρχικά τους Haswell επεξεργαστές στα 6 watt με σκοπό την κυκλοφορία tablets χωρίς ανεμιστηράκι και με πιο λεπτό σχήμα. Με chips στα 4.5 watt κάτι τέτοιο δείχνει μια απόλυτα ρεαλιστική πρόταση, κάτι που ίσως να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική λύση σε συσκευές με επεξεργαστές Silvermont Atom της εταιρείας.

Link.png Site: engadget.com

Δημοσ.

Αν κανει σωστό μπάσιμο στην αγορά των tablets η intel προβλέπω κατι samsung και apple (οσο αφορά τους επεξεργαστές) να χάνουν πολύ έδαφος.

Εχει και την τεχνογνωσία και τα χρήματα να το κανει

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο φήμες είναι η intel,εδώ και μήνες μόνο το τι κάνουν οι haswell διαβάζω,ας δούμε επιτέλους κάποιο demo version σε tablet όπως κάνουν όλες οι σοβαρές εταιρίες με ARM.

• Like 1
Δημοσ.

Μεχρι το 2008 η ARM ηταν πραγματικα δεκαετιες πισω απο την Intel!.. Αλλα το 2012 με τα 4πυρινα συστημα την ξεπερασε οσον αφορα αποδοση/καταναλωση... Αν δεν κινηθει γρηγορα η Intel θα βαλτωσει για τα καλα, μιας και στην postPC εποχη τα PC εχω αρκετα μικροτερο μεριδιο...

Δημοσ.

Μόνο φήμες είναι η intel,εδώ και μήνες μόνο το τι κάνουν οι haswell διαβάζω,ας δούμε επιτέλους κάποιο demo version σε tablet όπως κάνουν όλες οι σοβαρές εταιρίες με ARM.

Μονο φημες αλλα το νεο mac book air δε έφτασε τυχαια απο τις 7ωρες αυτονομια που ειχε στο προηγουμενο μοντελο στις 12 ωρες που εχει τωρα!

Η intel οτι υποσχεθηκε το υλοποιησε και τωρα αν δουμε και με παθητικη ψηξη τους high end socs για ultrabook και tablets,η arm θα εχει να περασει πολυ δυσκολες μερες και το ονειρο να διησδησει στη desktop πλατφορμα θα απομακρινθει ακομη περισσότερο!

Μεχρι το 2008 η ARM ηταν πραγματικα δεκαετιες πισω απο την Intel!.. Αλλα το 2012 με τα 4πυρινα συστημα την ξεπερασε οσον αφορα αποδοση/καταναλωση... Αν δεν κινηθει γρηγορα η Intel θα βαλτωσει για τα καλα, μιας και στην postPC εποχη τα PC εχω αρκετα μικροτερο μεριδιο...

Ακομη παραμενουν δεκαετιες πισο!

Πες μας αναλογια watt και αποδοσης του πιο δυνατου arm soc αυτη την στιγμη σε σχεση με ενα 10watt haswell i3!Απλα για να καταλάβει ο κοσμος ποσο μπροστά ειναι οι arm!;)

• Like 1
Δημοσ.

καταρχάς συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα,σαν να λες μηχανάκι-αυτοκίνητο,οι arm επεξεργαστές δεν έχουν καμία σχέση με τους x86 σε επιδόσεις....ένας επεξεργαστής x86 για να δουλέψει θέλει πολύ παραπάνω ρεύμα γιατί αυτά που κάνει είναι πολύ πιο περίπλοκα σαν επεξεργασία κλπ,σαν να μου λές δουλεύει στις 3000 στροφές ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο...το ίδιο θα είναι? και όσο για τους arm επεξεργαστές της intel,αρχισαν πολύ αργότερα την εξέλιξη σε μία εντελώς καινούρια αρχιτεκτονική που σιγά σιγά θα γίνει ανταγωνιστική.

εμένα το laptop με sandy bridge ι3 και κρατάει 2 ώρες γεμάτες αυτόνομα,φαντάσου αυτά τα haswells τι κάνουν και σύγκρινε με παλιά μοντέλα με core2duos κλπ πόσο μπροστά είναι.

• Like 1
Δημοσ.

καταρχάς συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα,σαν να λες μηχανάκι-αυτοκίνητο,οι arm επεξεργαστές δεν έχουν καμία σχέση με τους x86 σε επιδόσεις....ένας επεξεργαστής x86 για να δουλέψει θέλει πολύ παραπάνω ρεύμα γιατί αυτά που κάνει είναι πολύ πιο περίπλοκα σαν επεξεργασία κλπ,σαν να μου λές δουλεύει στις 3000 στροφές ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο...το ίδιο θα είναι? και όσο για τους arm επεξεργαστές της intel,αρχισαν πολύ αργότερα την εξέλιξη σε μία εντελώς καινούρια αρχιτεκτονική που σιγά σιγά θα γίνει ανταγωνιστική.

εμένα το laptop με sandy bridge ι3 και κρατάει 2 ώρες γεμάτες αυτόνομα,φαντάσου αυτά τα haswells τι κάνουν και σύγκρινε με παλιά μοντέλα με core2duos κλπ πόσο μπροστά είναι.

Ποιοι είναι αυτοί οι arm socs της Intel που μας τους κρύβει?

Για κάνε λιγη περισσότερη ευρευνα και πες μας 1.τι soc έχουν τα νεα MacBook air? και 2.ποση είναι η αυτονομία τους ?

• Like 1
Δημοσ.

lol no, not even close :P

Η Intel δεν έχει μπει στα tablet γιατί δεν ένιωσε να απειλείται αρκετά και ζητούσε παράλογα ποσά, ίσως αυτό να αλλάξει στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Δημοσ.

Λετε να δουμε παλι μια παντοκρατορια WinTel και στα φορητα ?

Ελπιζω πως οχι!

Αν και θα ηθελα να εξαπλωθει και στα ταμπλετ η x86,αλλα μονο με περισσοτερες απο μια ισχυρες εταιρίες(και εννοώ φυσικα και την amd δυναμικα στο παιχνιδι)!

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλάδα πάντως ακόμη ουσιαστικά δεν έχουν φανεί Haswell στα λαπτοπ (μόνο Turbo X νομίζω).  Μάλλον οι αντιπροσωπείες εδώ ξεστοκάρουν. Απογοήτευση. 

Δημοσ.

Ποιοι είναι αυτοί οι arm socs της Intel που μας τους κρύβει?

Για κάνε λιγη περισσότερη ευρευνα και πες μας 1.τι soc έχουν τα νεα MacBook air? και 2.ποση είναι η αυτονομία τους ?

πρώτον εγώ δεν είπα πως υπάρχει ανταγωνιστική intel στην arm αρχιτεκτονική τώρα,αλλά στο μέλλον λογικά θα το κάνει και δεύτερον γιατί μου λές για τα macbook? τέσπα oι macbook air έχουν τα εξής

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερουν οι καθε RISC & CISC αρχιτεκτονικες! Απο απτα πραγματα κρινω... Browsing με Chrome, το λαπτοπ μ με C2D T9600 στα 2.8ghz ειναι πιο αργο απο το iPad 4th με 2πυρινο στα 1.4ghz και ας κραταει η μπαταρια του ipad 5 φορες περισσοτερο... (Αναλογικα με τα mha των μπαταριων, η μπαταρια του ipad διαρκει ουσιαστικα 2.5 φορες περισσοτερο)

Βεβαια θα μ πειτε οτι κρινω με cpu 4ετιας, αλλα ο A6X δεν συγκρινεται με τα θηρια Exynos και Snapdragon...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...