Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας και απο μενα κλασικα θα σας απασχολισω με το ιδιο θεμα και εγω ηρθε η ωρα για αναβαθμιση και κουτι

οθονη

HD εχω εναν 64 SSD 6 μηνες τωρα και εναν εξωτερικο 500ρι usb3

τροφοδοτικο 600αρι καινουριο

πληκτρολ

ποντικια

ηχεια

τα παραπανω τα εχω

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ παιζω (αν τυχει εχω το ps3) για ιντερνετ δουλεια σε blog και με πανω απο 8-10 καρτελες ανοιχτες τον δουλευω απο καλαματα ειμαι προσφατα αναβαθμησα ενος μπαρμπα γειτωνα με τον AMD A6 5400K 3.6GHZ BLACK EDITION BOX και την MSI FM2-A55M-E33 με τα 7ρια πανω και 4g ram στα 1600 απο επεξεργαστη δουλευει ακουραστα για καθημερινη χρηση γραφειου ας πουμε (μονο λιγο με προβλιματισε που εβλεπα τη ram να δουλευει στο 30-40-50% καμια φορα) οπως και εγω τον θελω με μια αλλαγη να εχω usb3 περισοτερες θυρες για τη ram και βεβαια δεν εχω καταλιξει σε επεξεργαστη  . . . . . να περιμενω τους νεους haswell τον ποιο φθηνο κ λιγοτερο ενεργοβορο ? ή να παρω τον παραπανω Α6 5400 πονταροντας στο fm2 socket ? δηλ θελω να εχω μια καπως μελλοντικα 2 χρονια μετα ας πουμε αναβαθμησιμη μητρικη

ΠΑΩ δλδ για

μητρικη

επεξεργαστη

RAM

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αναφέρουμε: 

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. 

Συμπλήρωσε την φόρμα για αρχή γιατί δεν βγάζουμε άκρη . 

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 200 - 250

Χρήση υπολογιστή : Γραφειου , διασκεδασης (οχι παιχνιδια) ιντερνετ χρηση με 8-10 καρτελες ανοιχτες

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: το πολυ πολυ συμπιεση ηχου και βιντεο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

ΟΘΟΝΗ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΛΗ 23ΑΡΑ ΜΕ IPC-S ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ καπως ετσι λεγετε δεν θυμαμε

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?            ΟΧΙ ΕΧΟΥΜΕ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).        ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 10ΗΜΕΡΟ

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?  ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .   ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΑ 7ΡΙΑ :)

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.  ΜΗΤΡΙΚΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ - ΡΑΜ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΩ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ 90-130 ΕΥΡΩ

Δημοσ.

καλη δυνατη η προταση αλλα SOCKET AM3+ ή  FM2 (ποιο θα μεινει ποιο πολυ στην αγορα ? ή 1155 - 1150 ?) ? Kαι ελεγα να παω σε ενσωματωμενη καρτα γραφικων για τους λογους που αναλυω στη κορυφη οπως και εννοειται και usb 3 !

Δημοσ.

λεω για :

μητρικη ---------> http://www.skroutz.gr/s/2746554/Gigabyte-GA-F2A85X-D3H.html

επεξεργαστη -->http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559660 <------ το πολυ μεχρι εδω !

ΡΑΜ ------------->http://www.skroutz.gr/s/404776/Corsair-Vengeance-8GB-Quad-Channel-DDR3-Memory-Kit-CMZ8GX3M4X1600C9.html

Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ 1150-1155 ΛΟΓΩ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ HASWELL (δεν ξερω αν τον γραφω σωστα)

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526916

στη σύνθεση του gianni θα έβαζα αυτή τη μητρική και θα έβαζα 4 g ram δεν χρειάζεσαι παραπάνω τώρα αν θες να πας σε ενσωματωμένα γραφικά εξαρτάτε από το τι gpu έχεις (πες μας)

Δεν εχω καρτα γραφικων παω για ενσωματωμενη για εξοικονομηση χρηματων ο προβληματισμος μου ειναι τι socket να επιλεξω λογω ελευσης νεων intel 22nm

Δημοσ.

To σετάκι με a8 6600k, έρχεται περίπου στο max budget που έχεις ορίσει. Για haswell θα πρέπει να ανέβεις κανα 80άρι ακόμα.

Η hd 4600 κάρτα που έχουν οι i5 haswell είναι πιο αδύναμη απο την 8570 του a8 (για την δουλειά που την θέλεις βέβαια δεν έχει σημασία), αλλά απο επεξεργαστική ισχύ είναι πολύ ανώτερος ο i5.

Εγώ παρά ταυτα, δεν θα τα έδινα τα έξτρα χρήματα για ι5 στην θέση σου..αυτοί οι επεξεργαστές έναι για pc με διαφορετικό σκοπό απο τον δικό σου.

• Like 1
Δημοσ.

To σετάκι με a8 6600k, έρχεται περίπου στο max budget που έχεις ορίσει. Για haswell θα πρέπει να ανέβεις κανα 80άρι ακόμα.

Η hd 4600 κάρτα που έχουν οι i5 haswell είναι πιο αδύναμη απο την 8570 του a8 (για την δουλειά που την θέλεις βέβαια δεν έχει σημασία), αλλά απο επεξεργαστική ισχύ είναι πολύ ανώτερος ο i5.

Εγώ παρά ταυτα, δεν θα τα έδινα τα έξτρα χρήματα για ι5 στην θέση σου..αυτοί οι επεξεργαστές έναι για pc με διαφορετικό σκοπό απο τον δικό σου.

καταλαβαινω με βλεπω ή fm2 ή 1150 - 1155 aaa για haswell δεν  με βλεπω σε 4πυρινο μαλλον 2πυρινο μεγαλο το διλημμα και το πολυ στα 55w μετα ξεφευγουν μαλλον στη τιμη

καταλαβαινω με βλεπω ή fm2 ή 1150 - 1155 aaa για haswell δεν  με βλεπω σε 4πυρινο μαλλον 2πυρινο μεγαλο το διλημμα και το πολυ στα 55w μετα ξεφευγουν μαλλον στη τιμη

Και το βασικο μου κριτηριο (το ποιο σοκετ εχει περισοτερο μελλον) αν ειναι σωστο παντα

Δημοσ.

Mάλλον έχεις μπερδέψει τους haswell (1150) με τους ivy bridge (1155). Oι διπύρηνοι haswell (i3, pentium) αργούν ακόμα. Προς το παρών μόνο i5/i7 έχουν κυκλοφορήσει. Πες μου αν είναι τι επεξεργαστές κοιτάς απο intel για να καταλάβω και το δίλημμα σου.

Δημοσ.

Mάλλον έχεις μπερδέψει τους haswell (1150) με τους ivy bridge (1155). Oι διπύρηνοι haswell (i3, pentium) αργούν ακόμα. Προς το παρών μόνο i5/i7 έχουν κυκλοφορήσει. Πες μου αν είναι τι επεξεργαστές κοιτάς απο intel για να καταλάβω και το δίλημμα σου.

εννοειται haswell i3 2core oi i5-i7 ειναι ¨απαγορευτικη¨ η τιμη τους λοιπον? 1150 ή am+ ή fm2 ???? (για το 1155 ειχες δικο το ειχα μπερδεψει) πραγματικα δεν ξερω κατα που να κοιταξω απο τα 3 socket

Δημοσ.

i3 haswell (1150), δεν υπάρχουν ακόμα..i3 ivy bridge (1155) υπάρχουν  :-D

Η γνώμη μου είναι να πας σε fm2. Οι i3 πιστεύω είναι ακριβοί γι'αυτά που προσφέρουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα το μετανιωσεις αν επιλεξεις FM2 και απο A8 επεξεργαστη και πανω. Εγω με τον Α10-5800Κ και SSD δεν βλεπω τιποτα να ενοχλει το συστημα. Ολα κατηφορα! :-D Μαλιστα για την χρηση που το προοριζεις, ειναι υπεραρκετο.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ με τους προηγούμενους, πακέτο FM2 είναι ό,τι πρεπει για τις ανάγκες σου (πρόσφατα κι εγώ πήγα σε a8-5600k και είμαι πολύ ευχαριστημένος). Τετραπύρηνος επεξεργαστής με καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, στα χρήματα αυτά δεν έχει αντίπαλο από Intel.

Για μνήμες, αφού δεν ασχολείσαι με παιχνίδια και θες οπωσδήποτε 8Gb:

G.Skill F3-12800CL9D-8GBRL  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.552235 (έχω τις ίδιες, αλλά μόνο ένα ντιμάκι των 4Gb, που το βρίσκω αρκετό)

Mushkin BLACKLINE PC3-12800 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345998

Τις μητρικές να προσέξεις, γιατί οι περισσότερες (αν όχι όλες) για να πάρουν επεξεργαστή Richland θέλουν bios update.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...