Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστά!Εγώ ακόμα δεν το έκανα το βήμα.Αλλά είμαι κοντά γιατί αλλάζω κάρτα γραφικών κ μετά σίγουρα οθόνη.

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ ακόμα στο σκοτάδι έμεινα. Δε μπορώ να αποφασίσω. Η Asus PA238Q λόγω 10bit αλλά λόγω light bleed και εγγύησης δεν μπορώ να πω ότι με ψήνει ιδιαίτερα.

Λόγω του ότι είμαι γραφίστας και ασχολούμαι πολύ και με τη φωτογραφία θέλω καλή απόδοση χρώματος σίγουρα, αλλά να μη δώσω και πάνω από 250-300 ευρώ. 

Δημοσ.

Εγώ ακόμα στο σκοτάδι έμεινα. Δε μπορώ να αποφασίσω. Η Asus PA238Q λόγω 10bit αλλά λόγω light bleed και εγγύησης δεν μπορώ να πω ότι με ψήνει ιδιαίτερα.

Λόγω του ότι είμαι γραφίστας και ασχολούμαι πολύ και με τη φωτογραφία θέλω καλή απόδοση χρώματος σίγουρα, αλλά να μη δώσω και πάνω από 250-300 ευρώ. 

Bleeding πάντως δεν παρατηρείται σε όλες. Μόνο αν το Bezel δεν είναι καλά κουμπωμένο ή αν έχει απόκλιση σαν πλαστικό εκεί που δένει με το panel (όπως συμβαίνει σε πολλά λάπτοπ).

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PA238Q/

αυτή δεν είναι? γιατί λέει 16.7m colors αντί για 1.07b που είναι των 10bit? λάθος στο site?

μήπως εννοείτε 10bit LUT?

Flawless Gradation with 10-bit Look-up Table

PA238Q's built-in internal 10-bit Look-up Table can produce greater depth for each RGB colors than 8-bit Look-up Table in conventional monitors. Resulting in smooth gradation and accurate color resolution

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-asus-pa238q-part4.html

Picture quality

With the PA238Q, Asus uses an IPS panel in combination with a (white) LED backlight. Over TN panels, the panel of the 23-inch model has the advantage of wider viewing angles and, due to a 10-bit LUT, offers finer colour and greyscale resolution. The LED backlight can boast over conventional CCFL tubes with low power consumption, better environmental performance and longer life, but in direct comparison usually comes off worse concerning colour gamut and image uniformity.

• Super Moderators
Δημοσ.

Flawless Gradation with 10-bit Look-up Table

PA238Q's built-in internal 10-bit Look-up Table can produce greater depth for each RGB colors than 8-bit Look-up Table in conventional monitors. Resulting in smooth gradation and accurate color resolution

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-asus-pa238q-part4.html

Picture quality

With the PA238Q, Asus uses an IPS panel in combination with a (white) LED backlight. Over TN panels, the panel of the 23-inch model has the advantage of wider viewing angles and, due to a 10-bit LUT, offers finer colour and greyscale resolution. The LED backlight can boast over conventional CCFL tubes with low power consumption, better environmental performance and longer life, but in direct comparison usually comes off worse concerning colour gamut and image uniformity.

άλλο το 10bit LUT κι άλλο το 10bit panel, τα 10bit panels έχουν 12-16bit LUT...

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PA246Q/#specifications

πχ αυτή εδώ είναι με 10bit panel και 12bit LUT...

"Display Colors : 1073.7M (10bit)"

Δημοσ.

εγω σκεφτομουν απο φθινόπωρο να παρω την 27αρα Dell στα 500+ μαζι με καρτα γραφικων (εχω 5850 τωρα)..

αλλα το ξανασκεφτομαι, για να μην φτασω τοσο ψηλα σε χρηματα..

Οποτε παιζει σαν επομενο σεναριο να παρω την Dell UltraSharp U2412M και να την χρησιμοποιω σαν κυριως οθονη, ενω η 26αρα Samsung (TN, 1920x1200) που εχω τωρα θα μπει πανω απο αυτη σαν βοηθητικη οθονη (πχ να παζει κανα βιντεοκλιπ, ενω εγω κανω κατι αλλο στην Dell), σαν εξτρα επιφανεια εργασιας δηλαδη..
Να προτιμησω αυτη ή παιζει μεχρι Χριστούγεννα να βγει καινουργιο μοντελο Dell στις 24 ή στις 26-27 (αλλα παντα με αναλυση 1920x1200), οποτε να περιμενω να δω μηπως αξιζει καλυτερα;;;
Λογικα θα μπορω να φτασω στα 350+Ε αν αξιζει η οθονη, αρκει να ειναι σε αυτη την αναλυση (οποτε να μην χρειαζομαι τουμπανο καρτα γραφικων)...

(θα) εχω καλυτερη επιλογη απο Dell λετε;

Δημοσ.

Πιο πολυ περιμενε να δεις τι θα παιξει με τις νεες καρτες γραφικων ναι.

Αν παρω νεο μονιτορ IPS στα 1920x1200 θα εχω 2 οθονες 1920x1200, στα Games δεν θα αλλαξει τιποτα, ιδιες απαιτησεις θα εχω απο την GPU, οποτε δεν θα αλλαξω καρτα γραφικων στο αμεσο μελλον..

Το μονιτορ με ενδιαφερει..ποτε μπορει να βγουν σχετικα μοντελα με αυτο που ειπα, οποτε να περιμενω μεχρι καποια στιγμη (πχ μεχρι Χριστουγεννα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...