Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας, αγορασα σημερα εναν ι5 3470 για να αντικαταστησω τον g540 με τον οποιο λειτουργουσε το desktop. ολα καλα στη εφαρμογή (θελω να πιστευω..) το ανεμηστηρακι γυρναει , καινουρια παστα .. αλλα δεν αναγνωριζετε σωστα από τα βιοσ ο cpu , τον βγαζει (αναγραφετε η ονομασια του ) αλλα στη αρχικη καρτελα λεει τη συχνοτητα του παλιου επεξεργαστη δλδ μονο 2,5ghz

τι μπορει να εγινε λαθος ? θελει καποιον οδηγό- driver?

επισης στο hwmonitor δειχνει μονο τους 2 πυρηνες

post-244793-0-36190800-1374610211_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχεις το bios P1.30 στην Asrock B75M???

Το τελευταίο είναι το P1.50 απ' ότι βλέπω στην επίσημη σελίδα της πάντως.

Δημοσ.

Με το P1.30 δε θα έπρεπε να έχεις θέμα πάντως.

Απεγκατάσταση κι επανεγκατάσταση του cpuz μετά από restart.

Φαίνεται σαν να λείπει ένας μικροκωδικός. Είχα πάθει κάτι ανάλογο με την αλλαγή πρόσφατα της gpu μου απ' την 7770 σε 7950.

Για δοκίμασε.

* Σωστό αυτό που λέει κι ο Moviemaker. Κάνε τα απλά πρώτα και μετά αυτό κατ' εμέ.

Δημοσ.

Απεγκατάσταση κι επανεγκατάσταση του cpuz μετά από restart.

Φαίνεται σαν να λείπει ένας μικροκωδικός. Είχα πάθει κάτι ανάλογο με την αλλαγή πρόσφατα της gpu μου απ' την 7770 σε 7950.

Για δοκίμασε.

* Σωστό αυτό που λέει κι ο Moviemaker. Κάνε τα απλά πρώτα και μετά αυτό κατ' εμέ. 

αυτο?http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Δημοσ.

Συγνώμη το Hardware Monitor εννοώ!!! Εκ παραδρομής έγραψα cpuz.

Απεγκατάσταση - restart - εγκατάσταση τελευταίας έκδοσης (αναλόγως του λειτουργικού σου)

Δημοσ.

το εβαλα και λεει 2 cores / 2 treads.. τι γινεται ι3 μου δωσανε??

Εξάντλησε το αφού είναι must να φτάσεις στο 1.5 θα πω εγώ .. ναι το γράφει κιόλας "Update CPU code."

ειναι ασφαλη να κανω αλλαγη βιος ? δεν το εχω ξανα επιχειρησει . ποιο να επιλεξω αν ειναι? εχει και 1.7 διαθεσιμο αλλα θα ειναι δοκιμασμενο?

post-244793-0-74426000-1374612229_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκιμασε -> Clear Cmos και μετα στη μητρικη σου -> Bios -> Load Setup Defaults -> Save & Exit
B)

Σε καποιες περιπτωσεις, μητρικες & bios τεινουν να "γαντζωνονται", στα προηγουμενα δεδομενα...
[Αν δεν πιασει αυτο ^^ τοτε, πηγαινεις καρφι, για bios update -αλλα don't worry, δε δαγκωνει! :-) ]

Δημοσ.

Δοκιμασε -> Clear Cmos και μετα στη μητρικη σου -> Bios -> Load Setup Defaults -> Save & Exit

B)

Σε καποιες περιπτωσεις, μητρικες & bios τεινουν να "γαντζωνονται", στα προηγουμενα δεδομενα...

[Αν δεν πιασει αυτο ^^ τοτε, πηγαινεις καρφι, για bios update -αλλα don't worry, δε δαγκωνει! :-) ]

φιλε μου εβγαλα τη μπαταρια , και στο restart στα βιοσ ειναι ολα οκ , - φυσιολογικα τα ρολογια του νεου επεξεργαστη-

..ομως στα windows ακομα βλεπει σα να υπαρχουν 2 πυρηνες νομιζω

να παω για βιος update λετε? 

Δημοσ.

Δοκιμασε και -> "Βοηθηματα" -> "Εκτελεση/Run" -> "msconfig" -> "Παραμετροι Συστηματος" ->
"Εκκινηση Υπολογιστη" -> "Επιλογες Για Προχωρημενους" -> "Αριθμος Επεξεργαστων" και το
οριζεις σε 4 [μπορει να ειναι "2" τωρα, ή να μην υπαρχει κατι προεπιλεγμενο => βαλε το "4"!)
http://www.tudy.ro/images/blog/msconfig2.jpg

Κι αυτα ^^ εν πολλοις ειναι οσα μπορεις να κανεις, πρωτου πας σε αναγκαστικο bios update.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε και -> "Βοηθηματα" -> "Εκτελεση/Run" -> "msconfig" -> "Παραμετροι Συστηματος" ->

"Εκκινηση Υπολογιστη" -> "Επιλογες Για Προχωρημενους" -> "Αριθμος Επεξεργαστων" και το

οριζεις σε 4 [μπορει να ειναι "2" τωρα, ή να μην υπαρχει κατι προεπιλεγμενο => βαλε το "4"!)

http://www.tudy.ro/images/blog/msconfig2.jpg

Κι αυτα ^^ εν πολλοις ειναι οσα μπορεις να κανεις, πρωτου πας σε αναγκαστικο bios update.. 

πολύ καλη η σκεψη , αλλα δε βγαζει τη επιλογη πανω απο νουμερο 2 

εβαλα σε φλασακι το επομενο βιος (1.5 ) για να αντικαταστησω το 1.4 (το οποιο ειναι συμβατο με τον επεξεργαστη στη Link.png Site: http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M/?cat=CPU">λιστα 

σαν πολυ απλο μου φανηκε , πηγα instant flah το βρηκε , - το βαλα - αλλα δε αλλαξε τπτ στα σημεια που αναφεροταν το 1.4 (ουτε στην κεντρικη σελιδα τ βιος ) ουτε στα windows μεσα

πολυ μπερδεμα..

και να τα μας ... δεν ανοιγει ο υπολογιστης σημερα το πρωί πανω στη φόρτωση των windows σταματαει και βγαζει μήνυμα για repair (λογω hardware) απ οτι φαίνεται 

αφου φαινονται ολα καλα ομως στα βιος μεχρι στιγμης , λεω να το κανω το φορματ μπας και συνελθει!

post-244793-0-46799300-1374618921_thumb.jpg

post-244793-0-62267400-1374649096_thumb.jpg

Επεξ/σία από sep01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...