Προς το περιεχόμενο

PDF για Linux

Eru Iluvatar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά,

υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το Adobe Reader για Linux στο οποίο να μπορώ να υπογραμμίζω και εντέλει να χρησιμοποιώ αντίστοιχα εργαλεία με αυτά του Reader;

Στο Λινουξ η Adobe δινει μόνο την 9.5.5 έκδοση και όχι την 11 που έιναι θεσπέσια.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα τον Adobe Reader 10 kai 11 με το wine, αλλά δεν μπαίνει με τίποτα. Απ'ότι βλέπω και ο foxit με wine θα μπει, isn't it?

O Foxit δεν μου ανοίγει τα αρχεία που έφτιαξα με το Λάτεχ. Γουάι ρε παιδιά;

P.S. To evince είναι ότι χειρότερο έχω δει μέχρι τώρα σε pdf readers δυστυχώς.

O Adobe Reader είναι μακράν ο πιο featureful pdf viewer που υπάρχει. Επίσης πιο βαρύς πεθαίνεις. Σε linux εγκαθιστάς το acroread και το αφήνεις να υπάρχει για ώρα ανάγκης. Για LaTeX δεν σου κάνει γιατί «κλειδώνει» το pdf και δεν το ανανεώνει με κάθε recompilation.

Τον foxit τον έχω χρησιμοποιήσει σε Windows. Καλός ελαφρύς, αλλά πλέον χρησιμοποιώ Sumatra (τέρμα ελαφρύς) και χωρίς φρου φρου και αρώματα. Σε linux o foxit νομίζω υπάρχει natively, οπότε μην τον βάλεις μέσω wine.

Ποιο είναι το πρόβλημα σου με evince? Δεν ξέρω για annotations κτλ, αλλά σε γενικές γραμμές, σαν viewer είναι αξιοπρεπής. Ο Okular είναι μάλλον λίγο καλύτερος, αλλά έχει kde dependencies

O Adobe Reader είναι μακράν ο πιο featureful pdf viewer που υπάρχει. Επίσης πιο βαρύς πεθαίνεις. Σε linux εγκαθιστάς το acroread και το αφήνεις να υπάρχει για ώρα ανάγκης. Για LaTeX δεν σου κάνει γιατί «κλειδώνει» το pdf και δεν το ανανεώνει με κάθε recompilation.

Τον foxit τον έχω χρησιμοποιήσει σε Windows. Καλός ελαφρύς, αλλά πλέον χρησιμοποιώ Sumatra (τέρμα ελαφρύς) και χωρίς φρου φρου και αρώματα. Σε linux o foxit νομίζω υπάρχει natively, οπότε μην τον βάλεις μέσω wine.

Ποιο είναι το πρόβλημα σου με evince? Δεν ξέρω για annotations κτλ, αλλά σε γενικές γραμμές, σαν viewer είναι αξιοπρεπής. Ο Okular είναι μάλλον λίγο καλύτερος, αλλά έχει kde dependencies

Το ξέρω ότι κλειδώνει με κάθε recompilation για το Λατέχ, το έχω κλειστό όταν κάνω compile.

To evince, δείχνει μια χαρά τα αρχεία, παρά ταύτα είναι θολός (δεν έχει αυτό το crystal clear το adobe reader). Από την άλλη είναι φτωχός. Επειδή διαβάζω papers πρέπει να σημειωνω πάνω σε αυτά και ο evince δεν με καλύπτει.

Υπαρχει τροπος να βαλω τον Adobe Reader 11 στο Linux;

Το ξέρω ότι κλειδώνει με κάθε recompilation για το Λατέχ, το έχω κλειστό όταν κάνω compile.

Είναι πιο απλό και σίγουρα πιο σύντομο να χρησιμοποιείς άλλο viewer όταν γράφεις LaTeX.

O Adobe reader Χ+ δεν υπάρχει σε Linux. Δοκιμάζεις με Wine αλλιώς πας παρακάτω

Από εκεί και πέρα δοκίμασε με Okular. Από ότι λέει υποστηρίζει. https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=164553

Δεδομένης της δημοφιλίας του Foxit στο AUR (arch linux package repository) θα δοκίμαζα με αυτόν. Από ότι διάβασα παίζει και με wine, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και natively.

Υπάρχει και το Xournal αλλά δεν το έχω δουλέψει.

Τέλευταία λύση, βάζεις windows σε virtualbox και το κάνεις από εκεί.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μου κάνει εντυπώση πως δεν έχουν φτιάξει κάτι πλήρες για λίνουξ.

Pmav99: όταν τρέχω το latex, χρησιμοποιώ τον internal viewer.

Ρε παιδιά έβαλα τον foxit με το wine. Φαίνεται να εχει πολλά καλούδια, αλλά δεν μου ανοίγει τα pdf. Καμία ιδεα για αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...