horse1980 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειται να αποσυναρμολογήσω έναν υπολογιστή, να πακετάρω όλα τα εξαρτήματα του προσεκτικά για μεταφορά εντός βαλιτσών και να τον στήσω ξανά σε καινούργιο κουτί. Έχω λοιπόν την εξης απορία. Επειδή θα αποσυνδέσω την ψύκτρα του επεξεργαστή, για να μπορέσω να χωρέσω την μητρική σε κάποιο κουτί συσκευασίας, όταν θα την ξανασυνδέσω, πρέπει να έχω αφαιρέσει το προηγούμενο στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας και να τοποθετήσω καινούργιο; Σε αυτήν την περίπτωση ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος τοποθέτησης της καιονύργιας πάστας; Ξέρω ότι κατά καιρούς έχουν γίνει κουβέντες πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά επειδή ακούγονται διάφορες αντικρουόμενες απόψεις (επάλειψη της πάστας με κάποια σπάτουλα/μαχαίρι ή τοποθέτηση μίας γενναίας σταγόνας στο μέσο) σκέφτηκα να ξαναρωτήσω.Επίσης, αν έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές για την καλύτερη συσκευασία των εξαρτημάτων (όπως αν έχει σημασία το αν θα βγάλω ή θα αφήσω τον επεξεργαστή πάνω στην μητρική) είναι όλες καλοδεχούμενες!
SPANK Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Καθαρίζεις τα υπολοίματα της πάστας απο τον επεξεργαστή και την ψύκτρα και βάζεις καινούργια μετα στον επεξεργαστή. Απο εκει και πέρα η βάζεις μια σταγόνα στην μέση η ακολουθείς τις οδηγίες απο εδω http://www.arcticsilver.com/methods.html , αναλογα τον επεξεργαστή που εχεις
horse1980 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ! Ως προς τον καλύτερο τρόπο απομάκρυνσης της παλιάς πάστας;;
άδικος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 ...όταν θα την ξανασυνδέσω, πρέπει να έχω αφαιρέσει το προηγούμενο στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας και να τοποθετήσω καινούργιο; Καλό θα ήταν (οινόπνευμα ή ισοπροπανόλη αν υπάρχει στο ντουλάπι). Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες της arctic silver στη σελίδα της για τον προτεινόμενο τρόπο εφαρμογής αλλά γενικά η σταγόνα στη μέση όπως αναφέρεις είναι μια χαρά στάνταρ ενδεδειγμένη μέθοδος. Περισσότερο σημασία έχει να μη το παρακάνεις βάζοντας μεγάλη ποσότητα παρά αν θα σχηματίσεις σταυρό, γραμμή κλπ. Το cpu μπορείς να το αφήσεις πάνω στο socket του και θα'ναι πιο ασφαλές από το να τον έχεις χωριστά. Αν υπάρχουν και αντιστατικές σακούλες για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (δίσκους, μητρική μνήμες κλπ) τόσο το καλύτερο.
xandelare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Καλύτερα θα είναι με ισοπροπανόλη ή, αν δεν σου είναι εύκαιρο ή τη βρεις ακριβά, ασετόν χωρίς λάδι. Το οινόπνευμα δεν σου κάνει ουσιαστικό καθαρισμό. Για όλα τα άλλα κοιτάς το ποστ του άδικος.
SPANK Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Αμα δεν εχει γίνει πέτρα η πάστα και με λίγο χαρτί μονο θα κανεις δουλειά αλλιως με λίγο οινόπνευμα η ασετόν 1
horse1980 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας!
kostas.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 επίσης πρόσεξε όπως θα τα πιάσεις με τα χέρια σου γιατι κινδυνεύεις να τα κάψεις αν δεν έχει αποφορτιστεί το σύστημα.. 1
horse1980 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ναι το έχω υπόψη μου. Σκέφτομαι να πάρω ένα αντιστατικό βραχιολάκι.
spirosd2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Εγώ θα έβγαζα και τις ραμ από την μητρική, σκέφτεσαι να τον πάρεις εξωτερικό αν κατάλαβα καλά?
horse1980 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ναι spirosd2008, Σωστά κατάλαβες. Μιας και τον έχω εδώ και στέκεται, θα τον πάρω στο εξωτερικό και θα αγοράσω από εκεί ένα καινούργιο κουτί (ούτως ή άλλως στο κουτί που έχω εδώ κολλάει το on/off) και έναν ssd σκληρό. Όσο για τις μνήμες κι εγώ σκέφτομαι να τις βγάλω. Τις αντιστατικές σακούλες, που αναφέρθηκαν παραπάνω, ξέρετε που μπορώ να τις βρω;
spirosd2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δεν είχες κρατήσει από το κουτί της μητρικής και της κάρτας γραφικών όταν τα είχες αγοράσει? πάντα έρχονται σε αντιστατικές σακούλες, τώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν έτσι στο εμπόριο.
άδικος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 [...] πάντα έρχονται σε αντιστατικές σακούλες, τώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν έτσι στο εμπόριο. Όχι πάντα. Σε έτοιμες συνθέσεις πχ Κάνε τη δουλεία σου με εφημερίδες στην προκειμένη περίπτωση. Lots of 'them. Φελιζόλ... ο,τι εξυπηρετεί. Αν παίξει & φυσαλίδα αρχηγός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα