Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειται να αποσυναρμολογήσω έναν υπολογιστή, να πακετάρω όλα τα εξαρτήματα του προσεκτικά για μεταφορά εντός βαλιτσών και να τον στήσω ξανά σε καινούργιο κουτί. Έχω λοιπόν την εξης απορία. Επειδή θα αποσυνδέσω την ψύκτρα του επεξεργαστή, για να μπορέσω να χωρέσω την μητρική σε κάποιο κουτί συσκευασίας, όταν θα την ξανασυνδέσω, πρέπει να έχω αφαιρέσει το προηγούμενο στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας και να τοποθετήσω καινούργιο; Σε αυτήν την περίπτωση ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος τοποθέτησης της καιονύργιας πάστας; Ξέρω ότι κατά καιρούς έχουν γίνει κουβέντες πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά επειδή ακούγονται διάφορες αντικρουόμενες απόψεις (επάλειψη της πάστας με κάποια σπάτουλα/μαχαίρι ή τοποθέτηση μίας γενναίας σταγόνας στο μέσο) σκέφτηκα να ξαναρωτήσω.

Επίσης, αν έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές για την καλύτερη συσκευασία των εξαρτημάτων (όπως αν έχει σημασία το αν θα βγάλω ή θα αφήσω τον επεξεργαστή πάνω στην μητρική) είναι όλες καλοδεχούμενες!

Δημοσ.

Καθαρίζεις τα υπολοίματα της πάστας απο τον επεξεργαστή και την ψύκτρα και βάζεις καινούργια μετα στον επεξεργαστή. Απο εκει και πέρα η βάζεις μια σταγόνα στην μέση η ακολουθείς τις οδηγίες απο εδω http://www.arcticsilver.com/methods.html , αναλογα τον επεξεργαστή που εχεις

Δημοσ.

...όταν θα την ξανασυνδέσω, πρέπει να έχω αφαιρέσει το προηγούμενο στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας και να τοποθετήσω καινούργιο; 

Καλό θα ήταν (οινόπνευμα ή ισοπροπανόλη αν υπάρχει στο ντουλάπι).

Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες της arctic silver στη σελίδα της για τον προτεινόμενο τρόπο εφαρμογής αλλά γενικά η σταγόνα στη μέση όπως αναφέρεις είναι μια χαρά στάνταρ ενδεδειγμένη μέθοδος. Περισσότερο σημασία έχει να μη το παρακάνεις βάζοντας μεγάλη ποσότητα παρά αν θα σχηματίσεις σταυρό, γραμμή κλπ.

Το cpu μπορείς να το αφήσεις πάνω στο socket του και θα'ναι πιο ασφαλές από το να τον έχεις χωριστά.

Αν υπάρχουν και αντιστατικές σακούλες για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (δίσκους, μητρική μνήμες κλπ) τόσο το καλύτερο.

Δημοσ.

Καλύτερα θα είναι με ισοπροπανόλη ή, αν δεν σου είναι εύκαιρο ή τη βρεις ακριβά, ασετόν χωρίς λάδι. Το οινόπνευμα δεν σου κάνει ουσιαστικό καθαρισμό. 

Για όλα τα άλλα κοιτάς το ποστ του άδικος. :) 

Δημοσ.

Αμα δεν εχει γίνει πέτρα η πάστα και με λίγο χαρτί μονο θα κανεις δουλειά αλλιως με λίγο οινόπνευμα η ασετόν

• Like 1
Δημοσ.

επίσης πρόσεξε όπως θα τα πιάσεις με τα χέρια σου γιατι κινδυνεύεις να τα κάψεις αν δεν έχει αποφορτιστεί το σύστημα..

• Like 1
Δημοσ.

Ναι spirosd2008, Σωστά κατάλαβες. Μιας και τον έχω εδώ και στέκεται, θα τον πάρω στο εξωτερικό και θα αγοράσω από εκεί ένα καινούργιο κουτί (ούτως ή άλλως στο κουτί που έχω εδώ κολλάει το on/off) και έναν ssd σκληρό.

Όσο για τις μνήμες κι εγώ σκέφτομαι να τις βγάλω.

Τις αντιστατικές σακούλες, που αναφέρθηκαν παραπάνω, ξέρετε που μπορώ να τις βρω;

Δημοσ.

Δεν είχες κρατήσει από το κουτί της μητρικής και της κάρτας γραφικών όταν τα είχες αγοράσει? πάντα έρχονται σε αντιστατικές σακούλες, τώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν έτσι στο εμπόριο.

Δημοσ.

[...] πάντα έρχονται σε αντιστατικές σακούλες, τώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν έτσι στο εμπόριο.

Όχι πάντα. Σε έτοιμες συνθέσεις πχ  B)

Κάνε τη δουλεία σου με εφημερίδες στην προκειμένη περίπτωση. Lots of 'them. 

Φελιζόλ... ο,τι εξυπηρετεί.

Αν παίξει & φυσαλίδα αρχηγός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...