TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μου λεει core speed 933,5 αρα αφου εχει 2 cores λογικα εχω cpu speed 1866 ΜΗz και εγω εχω τον i3-370 Εχμμ, οχι απαραιτητα [μια χαρα ] θα μπορουσε αυτη να ειναι η cpu speed, ολων των cores-threads...! Επισης @ 933MHz πρεπει να ειναι τα ελαχιστα MHz των i3: δηλαδη η ελαχιστη-power saving λειτουργια.
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αυτο εννοεις γιατι αυτο μου εβγαλε αποτολεσμα στο hd sestinel Εχμμ, οχι απαραιτητα [μια χαρα ] θα μπορουσε αυτη να ειναι η cpu speed, ολων των cores-threads...!Επισης @ 933MHz πρεπει να ειναι τα ελαχιστα MHz των i3: δηλαδη η ελαχιστη-power saving λειτουργια. Ωριστε τα αποτελεσματα τα τραβηξα φωτο να δεις τι εννοω
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Ο δισκος ειναι ok! Λογικο, καθοτι καινουργιος Πρεπει να ξεκαθαρισει, σε τι συχνοτητα παιζει ο i3: 933 ή 1866? Και γιατι ειναι "κολλημενος" εκει, λες και του εβαλες Throttlestop..Μιας που το ανεφερα, παρε το 5.0 απο εδω:http://www.techinferno.com/downloads/?did=41 Θα σε βοηθησει, να ελεγχεις συχνοτητα επεξεργαστη. Για παραδειγμα, εδω κραταω P8800 @ 1.6GHz,αλλα μπορω να τον βαλω-κρατησω και @ 2.8GHz: αναλογως & μονο, αν χρειαζεται +ταχυτητα, ή οχι Uploaded with ImageShack.us
coolerman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 λες οτι το εχεις μονο με το τροφοδοτικο.για μετρησε την ταση του να μας φυγει η απορια,δεν χανουμε τπτ.<br> πολυμετρο και ριξε ενα τσεκ στην ταση.<br> ο σκληρος σου ειναι οκ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Ωριστε τα αποτελεσματα τα τραβηξα φωτο να δεις τι εννοω Yeap! Εκτος και το cpu-z κανει λαθος, εισαι @ 933MHz... Κατι τετοιο, μπορει να γινεται/προκυπτει/προκαλειται ειτε: α) απο τις επιλογες ενεργειας των Windows β) απο throttling (για να κατεβουν temps)
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αρα τρεχω στα 933 μονο? Και πως μπορω να το φτιαξω να διορθοσω την ταχυτητα? Πιστευεις οτι αυτος ειναι ο λογος? Αρα τρεχω στα 933 μονο? Και πως μπορω να το φτιαξω να διορθοσω την ταχυτητα? Πιστευεις οτι αυτος ειναι ο λογος? Οντως εχεις και στο Throttlestop μου δειχνει οτι τρεχω 1086 ΜΗz λες να εχει παρει ο επεξεργαστης να εχει χαλασει? :/
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αρα τρεχω στα 933 μονο? Και πως μπορω να το φτιαξω να διορθοσω την ταχυτητα? Πιστευεις οτι αυτος ειναι ο λογος? Δεν το εχω βεβαιως μπροστα μου, αλλα καταρχην θα πιστευα το cpu-z Εγραψα εξαρχης, οτι ειναι σημαντικο σε ποια συχνοτητα λειτουργει, γιατι το μυαλο μου πηγαινε σε αυτο => οτι δεν παιζει κανονικα @ 2.4GHz του... Αρα τρεχω στα 933 μονο? Και πως μπορω να το φτιαξω να διορθοσω την ταχυτητα? Πιστευεις οτι αυτος ειναι ο λογος? Οντως εχεις και στο Throttlestop μου δειχνει οτι τρεχω 1086 ΜΗz λες να εχει παρει ο επεξεργαστης να εχει χαλασει? :/ O i3 σου πιθανοτατα throttlαρει -& καλα κανει, για να προστατευθει! Με το Throttlestop, μπορεις να τον αναγκασεις να το "παρακαμψει", αλλα αν δεν υπαρχει σωστη θερμικη απαγωγη = πολυ επικινδυνο
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αρα το cpu τι μου λεει γιατι δεν καταλαβα οτι δουλευει σωστα η cpu μου δηλαδη 1900-2000 GHz η υπολειτουργει στα 933? :/
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Αρα το cpu τι μου λεει γιατι δεν καταλαβα οτι δουλευει σωστα η cpu μου δηλαδη 1900-2000 GHz η υπολειτουργει στα 933? :/ To cpu-z σου λεει 933MHz, λογικα και τo 1086MHz φαινεται πιθανο, οπως και 1200MHz ή 1233MHz, ολα αυτα ειναι power saving προβλεπομενες συχνοτητες λειτουργιας -δεν εχει δηλαδη χαλασει η cpu!
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δηλαδη η θα δουλευει σωστα κ θα υπερθερμενετε η δεν θα ανεβαζει θερμοκρασιες και θα σκυλοκολλαει?Και πριν πως δουλευε σωστα και δεν λαγγαρε και ουτε ειχε υψηλες θερμοκρασιες? Σορρυ αλλα δεν ακομα δεν καταλαβαινω απου που προερχεται ολο αυτο το lag και τρελενομαι. Τωρα που σταματησε να υπερθερμενεται (μαλλον θαυμα δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω) to laptop κολλαει απιστευτα :/
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δηλαδη η θα δουλευει σωστα κ θα υπερθερμενετε η δεν θα ανεβαζει θερμοκρασιες και θα σκυλοκολλαει? Και πριν πως δουλευε σωστα και δεν λαγγαρε και ουτε ειχε υψηλες θερμοκρασιες? Το πριν το γνωριζεις εσυ, οχι εγω... Mπορω να πω μονο, τι θα σε συμβουλευα εγω, για μετα! Σωστη αλλαγη thermal paste & εφαρμογη του cooler, κι αναλογως θερμοκρασιων & με προσοχη, μπορεις να το ορισεις, απο Throttlestop, αναλογως τη χρηση του @ επιθυμητη συχνοτητα MHz Μενοντας καλυτερα κατω < 85C -ωστε να μην το παρεις στα χερια, για λιγο more speed, αμαρτια!
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μπορεις να μου πεις που θα βρω κανα οδηγο για το προγραμμα γιατι δεν ξερω πως να το χρησημοποιω καθολου? Και σε τι συχνοτητα να το θεσω π.χ? Το πριν το γνωριζεις εσυ, οχι εγω... Mπορω να πω μονο, τι θα σε συμβουλευα εγω, για μετα!Σωστη αλλαγη thermal paste & εφαρμογη του cooler, κι αναλογως θερμοκρασιων & με προσοχη,μπορεις να το ορισεις, απο Throttlestop, αναλογως τη χρηση του @ επιθυμητη συχνοτητα MHz Μενοντας καλυτερα κατω < 85C -ωστε να μην το παρεις στα χερια, για λιγο more speed, αμαρτια! Απο περιεργια εκλεισα το λαπτοπ και το ξανα ανοιξα και τωρα πεταει!!! Και πηγα να δω και δουλευει στα 1800 MHZ τωρα. Αρα καπου εκει βρισκεται το προβλημα αλλα γιατι ομως γινεται αυτο? :/ Οριστε και η νεα φωτο... Ειναι να τρελενεσαι δηλαδη :/
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μπορεις να μου πεις που θα βρω κανα οδηγο για το προγραμμα γιατι δεν ξερω πως να το χρησημοποιω καθολου? Και σε τι συχνοτητα να το θεσω π.χ? http://forum.techinferno.com/throttlestop-realtemp-discussion/23-throttlestop-guide.html http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/531329-throttlestop-guide.html ^^ Οδηγοι ^^ Στο δικο μου παραδειγμα/screenshot, εχω 6 Χ 266 = 1600MHz, αν ανεβασω multiplier 7,5 X 266 = 2GHz κ.ο.κ. Στο 7,5 εχοντας κλικαρισμενο το "Chipset Clock Mod" = κραταει 2GHz, ενω αν το αφαιρεσω μπορει & "παιζει", μεταξυ 6 - 7,5 δηλαδη απο 1.6GHz - 2GHz, αναλογως cpu load! [Το ιδιο κι αν ορισω multiplier 10,5 = 2.8GHz] Νομιζω οτι, απο 2GHz (και πανω) @ i3 θα εισαι ok, για τα περισσοτερα που θες, αρκει να επιτρεπουν temps 1
bagelismar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δες το ποιο πανω μηνυμα με ενα restart ξαφνικα η ταχυτητα μου ανεβηκε στα 2066 και το lag εξαφανιστηκε.... Τι μπορει να προκαλει αυτεσ τισ αυξομειωσεις στην ταχυτητα τις cpu? :/ http://forum.techinferno.com/throttlestop-realtemp-discussion/23-throttlestop-guide.htmlhttp://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/531329-throttlestop-guide.html ^^ Οδηγοι ^^Στο δικο μου παραδειγμα/screenshot, εχω 6 Χ 266 = 1600MHz, αν ανεβασω multiplier 7,5 X 266 = 2GHz κ.ο.κ.Στο 7,5 εχοντας κλικαρισμενο το "Chipset Clock Mod" = κραταει 2GHz, ενω αν το αφαιρεσω μπορει & "παιζει",μεταξυ 6 - 7,5 δηλαδη απο 1.6GHz - 2GHz, αναλογως cpu load! [Το ιδιο κι αν ορισω multiplier 10,5 = 2.8GHz]Νομιζω οτι, απο 2GHz (και πανω) @ i3 θα εισαι ok, για τα περισσοτερα που θες, αρκει να επιτρεπουν temps Σε ευχαριστω παρα πολυ τουλαχιστον βρηκα ποιο ειναι το προβλημα και προκαλει το lag και με το προγραμμα σου μπορω να το διορθωσω αν και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι πεφτει τοσο χαμηλα η ταχυτητα μερικες φορες. Μπορει επειδη δν εχω μπαταρια να ειναι καποιο power saving setting του λαπτοπ που την ρυθμιζει τοσο χαμηλα. Σε ευχαριστω τοσοοοοο πολυ για την βοηθεια σου δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω με γλιτωσες απο πολυ κοπο και πολλα μαλλον λεφτα που θα χαλαγα σε τεχνικους κτλπα
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δες το ποιο πανω μηνυμα με ενα restart ξαφνικα η ταχυτητα μου ανεβηκε στα 2066 και το lag εξαφανιστηκε.... Τι μπορει να προκαλει αυτεσ τισ αυξομειωσεις στην ταχυτητα τις cpu? :/ Μπορει ακομη και η διαχειριση ενεργειας των Windows.... [και αυτο το εγραψα, παραπανω ^^ ] Απο το cpu-z βλεπεις κανονικα οτι ο επεξεργαστης σου, μπορει να φτασει @ 2.4GHz, οπως & επρεπε: i3-370m. Αρα μη φοβασαι για τη cpu, δεν εχει κανενα προβλημα. [επισης και αυτο ειχα γραψει, παραπανω ^^ ] 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα