Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα δεν ξερω αν το δημοσιευω στο σωστο topic αλλα ελπιζω να με βοηθησεται. Παιδια το λαπτοπ μου ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες και σβηνει ειδικα οταν παιζω κανενα παιχνιδακι οπως p.x league of ledends και κολαει αρκετα μερικες φορες ακομα κ σε απλα πραγματα οπως π.χ αν εχω 4 καρτελες στο chrome ανοιχτες και νομιζω οτι ειναι εξαιτιας τις μεγαλης θερμοκρασιας. Μου το ξαναεκανε κ παλια αυτο (ανεβαζε θερμοκρασια) και το ειχα παει στην αντιπροσοπια και μοθ ειχα αλλαξει ολο το συστημα του ανεμιστηρα επειδη ημουν στην εγγυηση και ειχε σταματησει για λιγο το προβλημα μετα απο 3 μηνες ομως παλυ τα ιδια αλλα με την διαφορα οτι τωρα μου κολλαει και στης απλες διεργασιες οπως στο σερφαρισμα π.χ. Ετσι πηρα την προτοβουλια και του αλαξα σκληρο δισκο για μου εβγαζε καποιο προβλημα στο diagnostics οταν το ετρεχα και το lag υποχωρισε για λιγο αλλα μετα απο μια βδομαδα ξεκινησε παλυ τα ιδια... Χωρις να ειμαι ειδικος και να γνωριζω αρκετα με λιγο διαβασμα κ λιγα βιντεο απτο youtube ανοιξα το λαπτοπ καθαρισα τους αεραγωγους μου κ εκανα γενικα λιγο βιδες το λαπτοπ κ παρατηρισα οτι η θερμικη προστασια πανω στον επεξεργαστη σχεδον δεν υπαρχει. Λετε να φταιει αυτο η μηπως εχει παθει προβλημα η cpu η μηπως λετε να φταει κατι αλλο? Αν εχετε καμια λυση για την θερμοκρασια η για το Lag?
Σας παραθετω και μερικες φωτο να δειτε την cpu και γενικα πως ειναι, σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Το λαπτοπ μου ειναι το εξης:http://techteam.gr/sections/notebooks/dell/dell-inspiron-15r-370-aluminium/8/

Dell Inspiron 15R 370 Aluminium

Επεξεργαστής: Intel Core i3-370M 2,4 GHz
Κάρτα γραφικών: ATI 5650, 1 GB
Μνήμη: 4GB DDR3
Σκληρός δίσκος: 500 GB 7200 rpm (αλλαγμενος)

post-246429-0-38188900-1374535641_thumb.jpg

post-246429-0-72614600-1374535673_thumb.jpg

post-246429-0-83302600-1374535704_thumb.jpg

post-246429-0-86102200-1374535729_thumb.jpg

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην, τσεκαρε θερμοκρασιες cpu + gpu, ωστε να δεις ποιο ευθυνεται περισσοτερο!
:shifty:   
Βεβαια ενοχη ειναι και η Dell, για το συστημα ψυξης: εχει ενωμενο/κοινο και στα 2 τους?
(ετσι δειχνει, στις φωτογραφιες, και αν ναι => τοτε αυτο, δεν ειναι το καλυτερο σεναριο...)

Στη cpu, θα χρειαστει να αντικαταστησεις thermal paste του [βαλε καποια μη αγωγιμη]
Undervolting, δυστυχως, δε ξερω να γινεται -μα μπορεις να κατεβασεις ταχυτητα @ i3.

Ισως αν χωρανε, να δοκιμαζα να προσθεσω (κολλανε πανω) ram heatsinks @ cooler:
http://www.eworld.com.gr/products/details/2081

Edit
- - - -
Tip: Με 2 vga (Ati 5650 + Intel HD) μπορεις να κανεις χρηση της λιγοτερο ζεστης,
για τα-παντα-ολα, πλην gaming. Δηλαδη οποια χαμηλοτερη σε θερμοκρασιες =>
την οριζεις εκεινη & μονη, για ολα τα προγραμματα που (θα) χρησιμοποι(ησ)εις ;)

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Δημοσ.

Προς το παρον δεν μου εχει ξανα ανεβασει θερμοκρασια το λαπτοπ απτην ωρα που τραβηξα τις φωτο και τον ξαναεδεσα προς το παρον η θερμοκρασια και των δυο κυμαινετε στους 50 βαθμους (πραγμα παραξενο γιατι συνηθος στο 10 λεπτο μου εκαιγε το λαπτοπ στο σημειο μου ηταν η cpu). Οταν εννοεις εχει κοινο εννομενο πιο πραγμα δεν καταλαβα (σορρυ αλλα δεν ξερω κ πολλα τωρα προσπαθω να μαθω :) )Οσα για τα heatsinks που μου εδειξες δεν νομιζω να υπαρχει χωρος αποτι διαβασα απο τις διαστασεις τους. Αρα αυριο θα παω σε καποιο καταστημα να ζητησω μια μη αγωγιμη  thermal paste να την αντικαταστησω. Πιστευεις οτι μπορει η θερμοκρασια να επειρεαζει κ να προκαλει σημια και στο hard drive και απο κει να μου προκαλουντε και τα lags γιατι δεν ειναι λογικο με ολοκαινουργιο κ μετα απο 1 βδομαδα να εχω παλυ Lags?

Δημοσ.

Cpu + gpu, να "μοιραζονται" το ιδιο χαλκινο σωληνα(κι). Δεν ειναι ο,τι καλυτερο αυτο. 
:cry:
Ναι, οι θερμοκρασιες μπορει να σου χαλασουν δισκο: οταν τον τηγανιζουν αδιακοπα!
Συνηθως και αυτοι εχουν προστασια = shut-down temperature, αλλα οχι απαραιτητα..

To lagάρισμα, πιθανοτατα, οφειλεται σε throttling -> λυση = η πτωση θερμοκρασιων.  

• Like 1
Δημοσ.

Οκ φιλε μου λεω τοτε να παραγγειλω και ενα fan heatsing συστημα απο ebay που βλεπω οτι δεν ειναι ακριβα 10-15ε και θα βαλω και την thermal paste μπας και κανω δουλεια, σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου :)

Δημοσ.

Ξεκινα με τη thermal paste, o i3 δεν ειναι τρελα ζεστος cpu, ακομη κι οταν δουλευει 100% η vga του
(εχω 330m & 380m σε Lenovo, διχως ετερη vga). Δε χρειαζεται, να αντικαταστησεις και το συστημα
ψυξης του, με ακριβως το ιδιο ανταλλακτικο, εκτος και εχει καποιο προβλημα π.χ. στο fanακι του... :unsure:   

• Like 2
Δημοσ.

<p>λεω τοτε να παραγγειλω και ενα fan heatsing συστημα απο ebay που βλεπω οτι δεν ειναι ακριβα 10-15ε και θα βαλω και την thermal paste μπας και κανω δουλεια</p>

και μια καλη βαση λαπτοπ εχε στο νου σου για αγορα
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω και εγω παρομοιο προβλημα με λαπτοπ μου και μαλιστα δεν εχει ουτε μια εβδομαδα που το αγορασα...Συγκεκριμενα ειναι αυτο εδω το μοντελο: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-3521-i3-3217U-4GB-500GB,99452,397551,548513.html?langId=-18

Γενικα το προβλημα ειναι οτι οι επιδοσεις του δεν ειναι οπως το περιμενα απο ενα καινουριο λαπτοπ.Κολλαει υπερβολικα ορισμενες στιγμες ακομα και σε απλες εφαρμογες,ενω ακομα και με απλα παιχνιδια(πχ football manager) η θερμοκρασια αυξανεται αρκετα απο οτι παρατηρω.Απο το ψαξιμο που εκανα δοκιμασα να απεγκαταστησω το αχρηστο υλικο και να μειωσω της εφαρμογες που ανοιγουν στο startup αλλα βελτιωση δεν βλεπω.Τι αλλο μπορω να κανω?Μεχρι και να το επιστρεψω πισω σκεφτηκα,νομιζω εχω δικαιωμα μεσα σε 15 μερες...

Δημοσ.

Το fan μου μια χαρα δουλευει αλλα ελεγα μηπως εχουν καποιο προβλημα οι ψυκτρες και χρειαζεται αλλαγη αλλιως πως εξηγουντε οι τοσο υψηλες θερμοκρασιες?

Δημοσ.

Φιλε μου σε δωματια με aircondition  kai να καιει ολο το λαπτοπ απο κατω ειδικα στο σημειο τις cpu να μην μπορω να το ακουμπησω στα ποδια μου δεν ειναι φυσιολογικο. Και αυτο το προβλημα το εχω απτον μαρτιο που δεν ειχε και ζεστη να πεις με 15 βαθμους :/

Ρε παιδια για το θεμα με το lag υπαρχει καμια ιδεα το τι μπορει να φταει? Δηλαδη τωρα το λαπτοπ μου ειναι κρυο και μου κολαει σε απλα πραγματα οταν βλεπω βιντεο στο youtube ι οταν ανοιγω 2η η 3η σελιδα στο ιντερνετ δεν ειναι λογικο αυτο... Και format του εκανα χθες αρα περα απτα windows και δεν εχει τιποτα αλλο το laptop ειναι καθαρο να πεις οτι  βαραινει τπτ το λαπτοπ και ο σκληρος μου ειναι 2 μηνων ολοκαινουργιος :/

Δημοσ.

Εχω και εγω παρομοιο προβλημα με λαπτοπ μου και μαλιστα δεν εχει ουτε μια εβδομαδα που το αγορασα...Συγκεκριμενα ειναι αυτο εδω το μοντελο: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-3521-i3-3217U-4GB-500GB,99452,397551,548513.html?langId=-18

Γενικα το προβλημα ειναι οτι οι επιδοσεις του δεν ειναι οπως το περιμενα απο ενα καινουριο λαπτοπ.Κολλαει υπερβολικα ορισμενες στιγμες ακομα και σε απλες εφαρμογες,ενω ακομα και με απλα παιχνιδια(πχ football manager) η θερμοκρασια αυξανεται αρκετα απο οτι παρατηρω.Απο το ψαξιμο που εκανα δοκιμασα να απεγκαταστησω το αχρηστο υλικο και να μειωσω της εφαρμογες που ανοιγουν στο startup αλλα βελτιωση δεν βλεπω.Τι αλλο μπορω να κανω?Μεχρι και να το επιστρεψω πισω σκεφτηκα,νομιζω εχω δικαιωμα μεσα σε 15 μερες...

Στις ρυθμίσεις ενέργειας (το εικονίδιο μπαταρίας κατ δεξια δίπλα στο ρολόι) βρες και επέλεξε το «Υψηλές επιδόσεις». Αν συνεχίζει να κολλάει τοτε άνοιξε καινουργιο θέμα (μην κάνεις hijack το θέμα του bagelis) και πες το πρόβλημα σου

Δημοσ.

Φιλε μου σε δωματια με aircondition  kai να καιει ολο το λαπτοπ απο κατω ειδικα στο σημειο τις cpu να μην μπορω να το ακουμπησω στα ποδια μου δεν ειναι φυσιολογικο. Και αυτο το προβλημα το εχω απτον μαρτιο που δεν ειχε και ζεστη να πεις με 15 βαθμους :/

Ρε παιδια για το θεμα με το lag υπαρχει καμια ιδεα το τι μπορει να φταει? Δηλαδη τωρα το λαπτοπ μου ειναι κρυο και μου κολαει σε απλα πραγματα οταν βλεπω βιντεο στο youtube ι οταν ανοιγω 2η η 3η σελιδα στο ιντερνετ δεν ειναι λογικο αυτο... Και format του εκανα χθες αρα περα απτα windows και δεν εχει τιποτα αλλο το laptop ειναι καθαρο να πεις οτι  βαραινει τπτ το λαπτοπ και ο σκληρος μου ειναι 2 μηνων ολοκαινουργιος :/

Άμα είναι Vostro,"πήρε" ο δίσκος απ' τη ζέστα,είναι σντριμωγμένα όλα εκεί μέσα.

Βάλε arctic silver ("άσπρη"),"φύσα" τα πάντα,πάρτου και μία βάση με ανεμιστήρι.

Δημοσ.

Πηγα εδο σε ενα καταστημα με pc και μ εδωσαν μια thermal δεν ξερω τι ειναι αλλα απτο τιποτα θα την βαλω γιατι εδω στην σαντορινι να βρω την συγκεκριμενη που μου λες δισκολο. Οσο για το Vostro που λες τι εννοεις δεν καταλαβαινω. Παντως ο δισκος ειναι ολοκαινουργιος λες να μου χαλασε ειδη απτην ζεστη? :/ Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω αν οντως "πηρε" ο δισκος και φταιει αυτο? Γιατι στο diagnostic τις dell Που ετρεξα δεν μου εβγαλε οτι εχει καποιο προβλημα

Δημοσ.

Σου τα εχω ηδη γραψει παραπανω:

"Καταρχην, τσεκαρε θερμοκρασιες cpu + gpu, ωστε να δεις ποιο ευθυνεται περισσοτερο!"

και

"To lagάρισμα, πιθανοτατα, οφειλεται σε throttling -> λυση = η πτωση θερμοκρασιων." 

Βρισκεις τι συμβαινει, αν δεν φταιει η cpu: μπορει να ειναι software θεμα/generic drivers @ Windows

(που εχουν χαλια αποδοση, διχως acceleration).. Aν φταιει η cpu και μετα την αλλαγη thermal paste,

μπορεις να κατεβασεις τη συχνοτητα λειτουργιας π.χ. @ 2GHz, ή να αφαιρεσεις το HyperT στον i3 =

και τα 2 βοηθανε να κατεβουν θερμοκρασιες του (αν και θα επαναλαβω οτι, φυσιολογικα i3 ειναι ok...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...