Bazinga1985 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Εδώ και και μερικούς μήνες είχα παρατηρήσει ότι το αλουμινένιο κάλυμα της μπαταρίας είχε φουσκώσει στο κέντρο αισθητά. Από θερμοκρασία δεν είχε ποτέ πρόβλημα κοντά στους 41 με 43 και διάρκεια πάνω από 2 ώρες εάν το χρησιμοποιούσα χωρίς ρεύμα πράγμα που έκανα πάρα πολύ σπάνια γι αυτό και η διάρκεια μετά από τόσα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα το φούσκωμα εκτονώθηκε και η μπαταρία άνοιξε απο την πλευρά που θηλυκώνει το κάλυμα. Την πίεσα ελαφρά σε μέγκενη επανήλθε αλλά μόλις την έβγαλα πάλι άνοιξε. Τελικά αφαίρεσα τελείως το περίβλημα και την έχω χύμα. Δουλεύει κανονικότατα. Παραθέτω 2 φωτογραφίες με το πριν και μετά για να πάρετε μια ιδέα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα με μπαταρία?
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 εχω δει γενικοτερα μπαταριες λιθιου να φουσκωνουν.το γιατι δεν ξερω.δεν ξερω αν ειναι επειδη χαλασαν αν ειναι απο λαθος φορτιση η αν ειναι επειδη καποιος δεν την εχει φορτισει και εχει πεσει κατω απο τα φυσιολογικα πλαισια.αλλα εχω δει μπαταρια να εχει φουσκωσει παντως.
firewalker Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Το φούσκωμα οφείλεται στην χημεία της μπαταρίας. Προκύπτει συνήθως από κακή φόρτιση ή από θερμοκρασία. Η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί. Κυρίως για λόγου ασφαλείας. Το συγκεκριμένο μοντέλο πάσχει από το πρόβλημα αυτό.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Το φούσκωμα οφείλεται στην χημεία της μπαταρίας. Προκύπτει συνήθως από κακή φόρτιση ή από θερμοκρασία. Η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί. Κυρίως για λόγου ασφαλείας. Το συγκεκριμένο μοντέλο πάσχει από το πρόβλημα αυτό. σωστα και η θερμοκρασια μπορει να χαλασει μια μπαταρια λιθιου
ElectronicMusic007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 2008? τωρα ειναι 2013 και παμε για 2014 5 χρωνον λαπτοπ δεν μου ακουγετε καθολου περιεργο Sent from my iPad using Insomnia
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 2008? τωρα ειναι 2013 και παμε για 2014 5 χρωνον λαπτοπ δεν μου ακουγετε καθολου περιεργο Sent from my iPad using Insomnia κανονικα μιαμπαταρια το νορμαλ της θαειναι να μην κραταει μετα απο 5 χρονια και οχι να φουσκωσει κανονικα.και γενικοτερα ισχυει αυτο για τις μπαταριες.αλλα και μπαταριες Ups εχω δει να εχουν φουσκωσει οταν τα επαιξαν το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο αφου μπορει να σου κανει οποιαδηποτε ζημια.απο το να σου σπασει πχ ενα καπακι σε ενα λαπτοπ μεχρι να χυθουν υγρα για μπαταριες ups
Bazinga1985 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μετά από 5 χρόνια σχεδόν είναι πλήρως λειτουργική πάντως, σε έκτακτες αναγκες το χρησιμοποιώ χώρις ρεύμα. Οπότε η αντικατάσταση είναι μονόδρομος ;-)
iMarilina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 <p>Εδώ και και μερικούς μήνες είχα παρατηρήσει ότι το αλουμινένιο κάλυμα της μπαταρίας είχε φουσκώσει στο κέντρο αισθητά. Από θερμοκρασία δεν είχε ποτέ πρόβλημα κοντά στους 41 με 43 και διάρκεια πάνω από 2 ώρες εάν το χρησιμοποιούσα χωρίς ρεύμα πράγμα που έκανα πάρα πολύ σπάνια γι αυτό και η διάρκεια μετά από τόσα χρόνια.</p> <p>Την περασμένη εβδομάδα το φούσκωμα εκτονώθηκε και η μπαταρία άνοιξε απο την πλευρά που θηλυκώνει το κάλυμα. Την πίεσα ελαφρά σε μέγκενη επανήλθε αλλά μόλις την έβγαλα πάλι άνοιξε. Τελικά αφαίρεσα τελείως το περίβλημα και την έχω χύμα. Δουλεύει κανονικότατα. Παραθέτω 2 φωτογραφίες με το πριν και μετά για να πάρετε μια ιδέα.</p> <p>Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα με μπαταρία?</p> Εισαι τυχερός που δεν έγινε καμια στραβή να κατεβάσει τίποτα υγρά και να σου κάνει ζημιά.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Εισαι τυχερός που δεν έγινε καμια στραβή να κατεβάσει τίποτα υγρά και να σου κάνει ζημιά. σε li -ion δεν εχω δει ποτε μπαταρια να εχει βγαλει υγρα.εχω δει να εχει τουμπανιασει και να ειναι διπλη σε μεγεθος αλλα δεν εχω δει να εχει χασει υγρα.υγρα εχω δει μονο σε μπαταριες Ups
iMarilina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Εισαι τυχερός που δεν έγινε καμια στραβή να κατεβάσει τίποτα υγρά και να σου κάνει ζημιά. σε li -ion δεν εχω δει ποτε μπαταρια να εχει βγαλει υγρα.εχω δει να εχει τουμπανιασει και να ειναι διπλη σε μεγεθος αλλα δεν εχω δει να εχει χασει υγρα.υγρα εχω δει μονο σε μπαταριες UpsΑ σορρυ li-ion ειναι; Προσπαθώ να θυμηθώ γιατί σε μιας φίλης το air του 2010 κατέβασε υγρά.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Α σορρυ li-ion ειναι; Προσπαθώ να θυμηθώ γιατί σε μιας φίλης το air του 2010 κατέβασε υγρά. δεν ξερω αν ειναι li-ion αλλα λογκα πλεον παντου Li-ion βαζουν.δεν μου εχει τυχει.δεν ξερω αν εχει τυχει σεκαποιον αλλον.οτι δεν μου εχει τυχειδεν σημαινει οτι δεν γινεται απλα μονο σε Ups μπαταρια μου εχει τυχει.
desertman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πριν απο ενάμιση χρόνο. Έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας και πρακτικότητας.
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πριν απο ενάμιση χρόνο. Έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας και πρακτικότητας. πιθανο κατασκευαστικο λαθος της μπαταριας?δεν θα με παραξενευε για apple:P Li -ion ειναι η μπαταρια???ασφαλεια δεν νομιζω να παθει κατι που εχει φουσκωσει.τουλαχιστον σε χαλασμενες μπαταριες δεν εχω πετυχει μπαμ ακομα.εχω δει απλα να φουσκωνουν και τερμα.καποιες ενδεχομενως να χαλασουν ισως πιο γρηγορα.εχω δει καποιες και φουσκωμενες να παιζουν κανονικα.ηθελα να ανοιξω μια απο περιεργεια να δω τι εχει γινει μεσα και να εκανα συγκριση με μια κανονικη που να μην ειχε προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα