stellarpap Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα κι από εμένα παιδιά.Λόγω του γεγονότος, ότι κάποιες συσκευές στο σπίτι έχουν μόνο LAN ports, κι όχι Wireless, θέλω να τις συνδέσω, με το router, το οποίο βρίσκεται πολύ μακρια, άρα το να περάσω UTP cables, σε όλο το σπίτι δεν παίζει.Αυτή την στιγμή, διαθέτω 2 netfaster iad wlan 3. Μπορώ με κάποιο τρόπο να συνδέσω το 2ο σαν wireless repeater/extender, ώστε να εκμεταλλευτώ τις LAN πόρτες του?To έχει κάνει κανείς, ή θα μπορούσε να στείλει κάποιος αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να είναι το bridging configuration, του κάθε router?Όσο έψαξα στο internet, βρήκα μόνο, πώς να γίνει η σύνδεση των δύο router, με χρήση καλωδίου, κάτι το οποίο δεν θέλωΗ δεύτερη επιλογή ειναι να αγοράσω ένα κανονικό wifi extender. Πάλι όμως θα χρειαστώ να ξέρω πώς γίνεται το bridging configuration.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτη!
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα κι από εμένα παιδιά. Λόγω του γεγονότος, ότι κάποιες συσκευές στο σπίτι έχουν μόνο LAN ports, κι όχι Wireless, θέλω να τις συνδέσω, με το router, το οποίο βρίσκεται πολύ μακρια, άρα το να περάσω UTP cables, σε όλο το σπίτι δεν παίζει. Αυτή την στιγμή, διαθέτω 2 netfaster iad wlan 3. Μπορώ με κάποιο τρόπο να συνδέσω το 2ο σαν wireless repeater/extender, ώστε να εκμεταλλευτώ τις LAN πόρτες του?To έχει κάνει κανείς, ή θα μπορούσε να στείλει κάποιος αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να είναι το bridging configuration, του κάθε router?Όσο έψαξα στο internet, βρήκα μόνο, πώς να γίνει η σύνδεση των δύο router, με χρήση καλωδίου, κάτι το οποίο δεν θέλω Η δεύτερη επιλογή ειναι να αγοράσω ένα κανονικό wifi extender. Πάλι όμως θα χρειαστώ να ξέρω πώς γίνεται το bridging configuration. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτη! α.τα 2 netfaster θα παιξουνμονο αν εχουν wds. β.το καλωδιο μπορεις να το περασεις μονιμα αν ειναι δικο σου το σπιτι για να εχεις τα μεγιστα. γ.πολλα repeaters παιζουν οχι μονο σαν repeater αλλα δινουν και με καλωδιο ιντερνετ. δ.μην μπερδευεις το bridge του netfaster που αναφερεται στο κομματι του adsl με το bridge του repeater. ε.αλλη λυση: powerlines πουδεν εγγυαται κανεις οτι θα παιξει. στ.καλωδιο μεσα σε καναλι για να μην φαινεται.
stellarpap Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.Συνεχίζω όμως να έχω κάποιες ερωτήσεις σε αυτά που απάντησες: α) Ξέρει κανείς αν τα netfaster wlan 3 υποστηρίζουν wds? Δυστυχώς ούτε η intracom ούτε η hol, δίνου κάπου το user manual, για τα συgκεκριμένα routers.To έχει κάνει κανείς? β κ' στ) δυστυχώς πρόκειται για ενοίκιο, και δεν πρόκειται να να επενδύσω χρήματα για κανάλι, κι ούτε θέλω να ακούω γκρίνια για καλώδια που περνοδιαβαίνουν το σπίτι!χεχεχε! γ κ' δ) Αν δεν παίξουν τα δύο router, ή με extender/repeater θα δουλέψω η' με powerlines. ε) για powerlines το σκέφτομαι. δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην παίξουν. Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, που σε κάνει να αμφιβάλεις για την λειτουργία τους?Σκεφτόμουν μήπως καταφύγω σε αυ΄τη την λύση, τοποθετώντας κι ενα απλό switch, ώστε να έχω όσες LAN πόρτες θέλω. Από πλευράς λειτουργίας, είναιασφαλή?Ακτινοβολίες και τέτοια εννοώ.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 α.πας στο μενου στην καρτελλα wireless και αν γραφει wds υποστηριζει.αν γραφει wps ειναι αλλο πραγμα.β.το κλασσικο με την γκρινια.γ.ναι αν ειναι αλλη φαση μπορει να μην παιξουν .αν εχεις κατι που τραβαει πολυ ρευμα κτλ μπορει να εχεις θεματακια.εχω δει powerlines σε μαγαζι που μετα βιας περναγε το Ping που λενε .και οχι με 1ms αλλα με 300 +ms.απο ακτινοβολια δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα.αν παρεις καποια προσπαθησε να παρεις αυτα που εχουν πριζα στο πισω μερος τους με σκοπο να συνδεθουν πρωτα αυτα στην πριζα και μετα πανω σε αυτα να μπει το πολυπριζο.παιζουν καλυτερα.πχ τα devolo νομιζω ειναι ετσι. μετα το powerline μπορεις να βαλεις και ασυρματο router/access point κτλ αν θες να δωσεις και με ασυρματο
ParhsG Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Πέρα απο το bridging mode με wds πρεπει να υπάρχει και μουφα διοτι με tplink wa701nd εχει bridge with ap που απο οτι καταλαβαινω κανει κατι σαν transparent bridge και repeater χωρις να εχεις ρυθμισει κατι στο access point. Μαλλον θα κρατα πίνακα με τις MAC καπως.
stellarpap Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 @poulinos: Δεν μπορώ ακόμα να βρώ αν το router υποστηρίζει wds.Στην καρτέλα που λες, δεν υπάρχει καμία επιλογή.Kαι εξακολουθεί να μην μπορεί να βρεθεί το οποιοδήποτε user manual οπουδήποτε στο internet. Θα μου συγχωρέσεις την επιμονή στα netfaster, σαν λυση, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική "δωρεαν" λύση, αφου τον εξοπλισμό τον εχω και κάθεται. 'Ολες οι άλλες λύσεις προυποθέτουν budget από 60 euros και πάνω! @ParhsG: δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα από αυτά που έγραψες δυστυχώς.Αν έχεις χρόνο, θα μπορούσες να είσαι πιο επεξηγηματικός? Thanks και τους δύο!
ParhsG Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 δε προσεξα οτι εχεις 2 netfaster.Δυστυχως δε το εχω μπροστα μου να δω τι υποστηριζει. Αυτο που θες ειναι να τα γεφυρωσεις (φαντασου σαν να περνας καλώδιο αλλα αερινο) (μεταφορικα η γεφυρα ειναι οτι ενωνει δυο σημεια) . Δηλαδη θες λειτουργια bridge. Οταν λεμε bridge εννοούμε wds απλα δεν υπάρχει standard και το υλοποιει ο καθενας οπως γουσταρει,για αυτο και οι ασυμβατοτητες μεταξυ διαφορετικων chip. Αν το γεφυρωσεις απλα να ξερεις οτι με wireless θα εχεις μιση ταχυτητα σε repeater. http://imagebin.ubuntu-gr.org/1324844273.png
stellarpap Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 @ParhsG:Thanks για την απαντηση. Υποθέτω ότι πρέπει να σεταριτσουν και τα δύο σε bridge mode, η' σεταρεις το ενα κανονικά και το δευτερο σε bridge. Επισης, υπήρχαν 3 επιλογές για bridging απο οτι θυμαμαι: bridging,σκετο και 2 bridging με εναν αριθμο σε μια παρενθεση. Ξερουμε τι είανι το καθενα, και τι πρεπει να χρησιμοποιήσω?
ParhsG Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 αν ειναι οπως στο screenshot ενα mode Βλεπω μονο
stellarpap Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δυστυχώς δεν είναι όπως στο screenshot.μαλλον προκειται για παλιοτερο netfaster, κι οχι για το netfaster wlan 3. Αυτο σημαινει ότι δεν παίζει να το συνδέσω σε bridge?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Πέρα απο το bridging mode με wds πρεπει να υπάρχει και μουφα διοτι με tplink wa701nd εχει bridge with ap που απο οτι καταλαβαινω κανει κατι σαν transparent bridge και repeater χωρις να εχεις ρυθμισει κατι στο access point. Μαλλον θα κρατα πίνακα με τις MAC καπως. αλλο bridge με wds αλλο repeater αλλο Universal repeater που το λεει η tp link.στο wds που ειναι μια αισχρη μορφη πρεπει να γινει συνηθως και απο τις 2 πλευρες και δεν θα πετυχει ευκολα με διαφορετικες μαρκες.εδω με thomson που εχω κανει 2 φορες μονο η μια επαιξε.στην δευτερη ειχα τρομερο packet loss ακομα και με ιδια ρουτερ με ιδιο firmware.και επαιζε μονο με wep.sto wds βαζεις στο ενα την mac του αλλου για να γινει το connection.στο Universal repeater που εχει το 701nd απλα βρισκεις mac address.βρισκει το δικτυο και ολα οκ.βεβαια το tp link εχει και σκετο repeater που δεν ξερω αν ειναι με wds και εχει και bridge κατι που ειναι να παιρνει ασυρματα και να δινει με ethernet.sto universal repeater και στο wds ειναι transparent παντως. @poulinos: Δεν μπορώ ακόμα να βρώ αν το router υποστηρίζει wds.Στην καρτέλα που λες, δεν υπάρχει καμία επιλογή.Kαι εξακολουθεί να μην μπορεί να βρεθεί το οποιοδήποτε user manual οπουδήποτε στο internet. Θα μου συγχωρέσεις την επιμονή στα netfaster, σαν λυση, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική "δωρεαν" λύση, αφου τον εξοπλισμό τον εχω και κάθεται. 'Ολες οι άλλες λύσεις προυποθέτουν budget από 60 euros και πάνω! @ParhsG: δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα από αυτά που έγραψες δυστυχώς.Αν έχεις χρόνο, θα μπορούσες να είσαι πιο επεξηγηματικός? Thanks και τους δύο! αν δενειναι στην καρτελλα wireless απλα δεν εχει.δεν εχουν ολα τα ρουτερ.και σε adsl router μονο wds βλεπω.δεν εχω δει ποτε repeater Mode η wireless bridge.μην μπερδευουμε το rfc 1483 Που γραφει bridge αντι για routed .αυτο ειναι ασχετο και δενεχει να κανει με το wireless.εχει να κανει να γυρισεις το adsl router σε modem με σκοπο να κανεις κληση απο pc η απο ρουτερ η απο firewall.γιατι πολυ το μπερδευουν.εκεινο αφορα το Modem του ρουτερ οχι το wireless.αν δεν το βρισκεις στο μενου No reason να βρεις manual.απλα δενεχει.το tp link 701nd που ειναι απλα κατι φτηνο απλο καλο ειναι ουτε 30 ευρω. δε προσεξα οτι εχεις 2 netfaster.Δυστυχως δε το εχω μπροστα μου να δω τι υποστηριζει. Αυτο που θες ειναι να τα γεφυρωσεις (φαντασου σαν να περνας καλώδιο αλλα αερινο) (μεταφορικα η γεφυρα ειναι οτι ενωνει δυο σημεια) . Δηλαδη θες λειτουργια bridge. Οταν λεμε bridge εννοούμε wds απλα δεν υπάρχει standard και το υλοποιει ο καθενας οπως γουσταρει,για αυτο και οι ασυμβατοτητες μεταξυ διαφορετικων chip. Αν το γεφυρωσεις απλα να ξερεις οτι με wireless θα εχεις μιση ταχυτητα σε repeater. http://imagebin.ubuntu-gr.org/1324844273.png συνηθως στα ρουτερ ειναι σαν wds μεσα στο μενου.εξαιρεση ειναι το siemens sl2 141 που το γραφε και wds αλλα γραφει και repeater.αλλα νομιζω οτι ειναι wds στην πραξη.η φωτο δεν δουλευει.το μιση ταχυτητα δεν ειναι standard.σε δικτυο ναι μιση ταχυτητα αλλα σε ιντερνετ επειδη δεν το πιταρεις το wireless μπορει να εχεις μικρη απωλεια. @ParhsG:Thanks για την απαντηση. Υποθέτω ότι πρέπει να σεταριτσουν και τα δύο σε bridge mode, η' σεταρεις το ενα κανονικά και το δευτερο σε bridge. Επισης, υπήρχαν 3 επιλογές για bridging απο οτι θυμαμαι: bridging,σκετο και 2 bridging με εναν αριθμο σε μια παρενθεση. Ξερουμε τι είανι το καθενα, και τι πρεπει να χρησιμοποιήσω? αν τα σεταρεις σε bridge mode στην σελιδα που διαλεγεις τα vpi vci κτλ δεν θα κανεις τιποτα.βλεπε το ποστ πιο πανω.αυτο ειναι αλλο bridge mode.αν τωρα υπαρχει επιλογη αλλου τοτε αν ειναι wds θελει και απο τις 2 πλευρες.αν δεν ειναι wds τοτε θελει απο την πλευρα του δευτερου ρουτερ.στο πρωτο δεν θα πειραξεις κατι.γραψε μας ακριβως τι σου λεει και που το λεει για να δουμε τι εννοεις. Δυστυχώς δεν είναι όπως στο screenshot.μαλλον προκειται για παλιοτερο netfaster, κι οχι για το netfaster wlan 3. Αυτο σημαινει ότι δεν παίζει να το συνδέσω σε bridge? ψαξε τα μενου.ουτε 5 λεπτα δεν ειναι.το wds αν υπαρχει ειναι στο wireless παντως.δεν εχουν ολα τα ρουτερ οποτε μην παραξενευτεις αμα δεν εχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα