Προς το περιεχόμενο

Fire Emblem Thread [3DS]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ θα συζητάμε για το παιχνίδι Fire Emblem του 3ds. Επειδή το topic του 3ds τείνει να εξελιχθεί σε Fire Emblem topic από τότε που κυκλοφόρησε το παιχνίδι (1 στα 2 ποστ πλέον) και δεν είναι καλό να μονοπωλείται έτσι η συζήτηση, στο εξής ας γράφουμε εδώ γνώμες, tips, walkthroughs ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Δημοσ.

Συμφωνοι. Tip No 1, απο τη στιγμη που θα παρετε στην ομαδα σας την dancer θα γινει αναποσπαστο κομματι της ομαδας. Ειναι η μοναδικη σας μοναδα που μπορει να προσφερει αμυνα και επιθεση μαζι. Απλα στελνεις healer να βοηθησει καποιον σοβαρο τραυματια και μετα στελνεις dancer για να δωσει extra movement ειτε για να την κανει αλεκος ειτε για να ριξει και αλλο heal. Προσπαθηστε να το πατε συνδιαστικα μεταξυ healer/dancer και το staff Rescue. Προσοχη ομως γιατι η dancer φευγει με 1 χτυπημα. Εχει τοσα λιγα HP και τοσο λιγα defenses που πραγματικα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να καταφερεις να την κρατησεις ζωντανη αν ειναι σε πεδιο βολης. Χαρη σε αυτην ομως η ομαδα θα βγαινει ασπροπροσωπη καθε φορα δεδομενου οτι κανετε σωστη χρηση αυτης. 

Tip 2: Η ταχυτητα ειναι μαλλον το σημαντικοτερο στατιστικο στο παιχνιδι μαζι με τα HP. Ακομα και να μην εχεις πολυ δυναμη το να χτυπας 2 φορες αυξανει τοσο την επιθετικη ισχυ οσο και τις πιθανοτητες να μπει και ενας supporting χαρακτηρας στο παιχνιδι οπου αυξανει ακομα περισσοτερο το damage output. 1+1 = 3 φαση. Αν ενας χαρακτηρας δεν εχει μεγαλο speed τοτε χρειαζεται μεγαλο skill για να αποφευγει τα χτυπηματα. Χαρακτηρες με χαμηλο speed ΚΑΙ skill ειναι δεδομενο οτι ειναι κακοι χαρακτηρες. 

Tip 3: Προσπαθειτε οσο γινεται να μην κανετε pair ups. Ειναι απαραιτητα βεβαια και απαιτουνται για να αντεξεις διαφορες καταστασεις αλλα μην κανετε pair ups οπου σταθειτε και οπου βρεθειτε. Ειναι καλυτερα παραδειγμα να κανεις μια επιθεση και να εχεις αλλους 3-4 χαρακτηρες διπλα σου παρα paired-up καθως ο δευτερευον χαρακτηρας δεν θα λαβει "αγαπη". 

Δημοσ.

το μόνο pair που χρησιμοποιώ είναι ο Chrom με την Sally όπου και είναι τούμπανο συνδυασμός οι 2 τους...τον στέλνω μπροστά μαζί με Lon'que και Frederick και αντέχουν πολύ ξύλο...σε συνδυασμό με τον main μου μάγο είναι ανίκητη η 4αδα (προς το παρόν)...από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πρέπει να έχω 2 heales ή άλλον έναν μάγο ή κανά πήγασο...δεν μπορώ να καταλήξω σε σταθερό team

η dancer όντως φαίνεται πολύ χρήσιμη και αναπόσπαστο κομμάτι του team από εδώ και πέρα...το class που μου φαίνεται ψιλομούφα είναι ο shapeshifter (δεν θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς)

Δημοσ.

Οι shifters (Taguels - Manakete) ειναι παρα πολυ χρησιμοι. Οι μεν taguel στο level 15 αποκτουν το skill beastslayer το οποιο ξεσκιζει mounted μοναδες ενω οι Manaketes αποκτουν το dragon slayer οπου σφαζουν δρακους. Αυτα τα skills μεταφραζονται και μετα αφου τους κανεις reclass και εχει πολυ πλακα να βλεπεις εναν level 1 thief να τρωει με σχετικη ανεση αντιπαλο Paladin. Τα manaketes εχουν αλλα προτερηματα, πρωτον λειτουργουν σαν μαγοι με 2 spaces attack και το καλυτερο ειναι οτι ειναι ΚΑΙ ΓΑΜΩ τα tank ειδικα αν τους βαλεις paired up. Η επιθετικη τους δυναμη δεν φτανει αυτη των mages αλλα εχουν αρκετη δυναμη ετσι και αλλιως και ειναι αρκετη για να σκοτωνουν δεξια και αριστερα αντιπαλες μοναδες. 

Ειναι απαραιτητο ομως να τους αλλαξεις class στο level 15 καθως μετα δεν αποκτουν αλλο skill. Αν παρα αυτα περιμενεις ως το level 30 τους (τοσο πανε αυτοι σαν μεγιστο) και τους αλλαξεις μετα θα εχεις εναν εκπληκτικα δυνατο χαρακτηρα καθως θα ειναι στανταρ 10 levels πανω απο ολους τους αλλους. 

Δημοσ.

μπορείς να κάνεις το απόλυτο manakete tank morgan, φτιάχνοντας Kellam x nah  και φυσικά με main unit, γίνεται το ντουκι και είναι η 2η καλύτερη επιλογή μετά απο τον sorcerer morgan 

αν το ξαναξεκινούσα απο την αρχή θα πήγαινα για έναν manakete morgan, 

Δημοσ.

α ρε Nintendo κάτι τέτοια games βγάζεις και για αυτό δεν σε ξεγράφουμε...τρελό κόλλημα το game...ερώτηση, μία φορά γίνεται μόνο advanced με Master seal ένα class?

μήπως μόλις φτάσεις 10 level με το νέο class, διαλέγεις πάλι επιπλέον paths?

Δημοσ.

Mόνο μία. Μετά φτάνεις το 20 που τερματίζεις και μετά (ή οποτεδήποτε μετα το 10) χρησιμοποιείς το second seal για να αλλάξεις class οπου με αυτό μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις το master seal  αν είναι από τα πρώτα το καινούριο σου class

Δημοσ.

Με τα seals πλην ελαχιστων περιπτωσεων ειναι καλο να φτανετε πρωτα level 20 πριν πατε σε advanced class. Μετα στα advanced classes με ανεση μπορεις να κανεις ξανα reclass στο level 15 (οπου και παιρνεις το τελευταιο skill της δευτερης class) καθως τα υπολοιπα 5 levels δεν θα σου δωσουν την ιδια δυναμη που σου εδιναν οι πρωτες classes. 

Βεβαια μπορειτε με σχετικη ανεση να το παιξετε αλλαζοντας κλασση και απο τα 10 level αν θελετε καθως θα παρετε τεραστιο boost σε δυναμη τοσο απο αποψη στατιστικων οσο και το γεγονος οτι θα αποκτησετε τα passive skill σας γρηγοροτερα. Αν μετανοιωσετε για τον δρομο που διαλεξατε σε advanced class περιμενετε τουλαχιστον μεχρι να πατε level 5 για να παρετε το passive και μετα ριξτε ενα reclass στην αλλη που γουσταρετε περισσοτερο. 

Δημοσ.

κρατάς κανονικά το skill που πήρες από το πρώτο class ή εξαφανίζεται διαλέγοντας το άλλο?...το λέω γιατί είμαι ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα paths που τους έχω διαλέξει

Δημοσ.

κρατάς κανονικά το skill που πήρες από το πρώτο class ή εξαφανίζεται διαλέγοντας το άλλο?...το λέω γιατί είμαι ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα paths που τους έχω διαλέξει

όλα τα skills που έχεις πάρει τα κρατάς και τα σκιλλς τα πέρνεις στα lvl 10-20(ή 1-10 δεν θυμάμαι) και 5-15 στα 2α classes. μπορείς να κάνεις άποιρους αστείους συνδιασμούς.το τοπ για μένα στον morgan μου είναι 

armshift

vantage 

vengeance

galeforce(το πιο σημαντικό σκιλλ που πρέπει να προσπαθήσετε να το πάρουν όλα τα παιδιά,βοηθάει πολύ μέχρι το endgame εκεί όχι και τόσο)

ignis

Δημοσ.

Για μένα η μαγεία του παιχνιδιού είναι οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και το δέσιμό τους.

Στρατηγική και bonuses με pair-ups έρχονται σε 2η μοίρα.

Φτιάχνω τις δικές μου ιστορίες και τις απολαμβάνω απίστευτα.

Αγαπημένη μου ιστορία, αυτή του Donnel, ενός νεαρού αγρότη, του οποίου το χωριό δέχεται επίθεση από bandits.

Ο Donnel, αν και απλός αγρότης, θα πολεμήσει στο πλευρό των "Βοσκών" και θα ενταχθεί στην παρέα τους.

Θα σκληραγωγηθεί μέσα από πολλές μάχες και γνωρίζει την πανέμορφη Cordelia, την φτερωτή ιππότη. Θα την ερωτευτεί παράφορα και θα προσπαθεί να της δείξει ότι μπορεί να γίνει άξιός της. Σύντομα καταφέρνει από απλός αγρότης να γίνει "Fighter", ενώ η σχέση του με την όμορφη Cordelia αναπτύσεται σε φλογερό ρομάντζο, το οποίο καταλήγει στον γάμο τους....

Οn other news, ο νάρκισσος Virion τρώει χυλόπιτα από την Miriel, η οποία προτιμά τα τεκνά και γι αυτό την έχει πέσει στον μικρούλη Ricken, ενώ ο Lon'Qu πολιορκείται από την Panne και την Nowi.....

• Like 1
Δημοσ.

Αν και έχω διαβάσει όλα όσα έχουν ειπωθεί για το παιχνίδι εδώ και στο thread του 3DS μια "χαζή" ερώτηση!

Πρέπει να είμαι συνέχεια στο ίντερνετ όταν με παίζω με το παιχνίδι για τα dlc που λέτε ή όταν φτάσω σε κάποιο σημείο στο παιχνίδι τότε με ειδοποιεί για αυτά και μπορώ να συνδεθώ εκείνη την στιγμή;;

Επίσης είναι τόσο απαραίτητα αυτά τα dlc;Χωρίς αυτά δεν θα απολαύσω το παιχνίδι;;

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητα τα DLC. Δεν προσφερουν τιποτα στο κεντρικο story και γενικα στο content του παιχνιδιου. Ολα τα DLC ειναι "εξτραδακια". Μπορεις να τα αγνοησεις με ανεση χωρις πολλα πολλα. Οταν καποια στιγμη αποφασισουν να τα βαλουν σε ενα πακετο σε μια φυσιολογικη τιμη τοτε ισως και να αξιζουν. Ισως...

Edit: Donnel = ο δυνατοτερος χαρακτηρας στο παιχνιδι. Εκτος απο το γεγονος οτι εχει 20 extra levels σαν "villager" class εχει και το skill που του επιτρεπει να εχει 20% πιθανοτητα και για αλλες αυξησεις στα στατιστικα του. Αυτο απο μονο του δημιουργει τρελες προοπτικες. Δεν ειναι απιθανο να τον εχεις fighter level 10 και ριχνει στα αφτια με ανεση berserker level 10 (οπου ο δευτερος ειναι advanced class και συνεπως τουλαχιστον 10 level πανω). 

Δημοσ.

δηλαδή με το που διαλέξεις πρώτη φορά class, προτιμότερο είναι να ξανά αλλάξεις στα 15 και να το κάνεις reset για να ακολουθήσεις το 2ο?...στα 15 παίρνεις το τελευταίο skill?

Δημοσ.

Ακριβως, περνας τα πρωτα 20 levels, πας σε advanced class και μετα κανεις reclass στα 15 παλι για να ακολουθησεις το δευτερο advanced μονοπατι (ή οτι αλλο θελεις εσυ τελος παντων). 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...