Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Να σας ρωτήσω σήμερα ξαφνικά καθώς ήμουν στον υπολογιστή μου laptop asus n series ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη στο εσωτερικό του και εκλεισε,και εβγαινε καπνος μεσα απο τα κουμπιά και μια ασχηση μυρωδιά...
(εδω φιλοτρελάθηκα νόμιζα οτι κάηκε και οτι αυτοματα εχασα την πτυχιακη μου και πολλά αλλα αρχεια) 

Το βγάζω απο το ρευμα..και  έπειτα απο κανένα 30λεπτο τον ανοιγω και ανοιγει μια χαρα! αλλα πλεον δουλευει μονο με την μπαταρια και με το που μου τελειωσε δεν ανοιγει..ο φορητός δεν φορτιζει πλέον  ΑΛΛΑ ο φορτιστης οταν το βαζω στο ρευμα δειχνει το πρασινο λαμπακι που εχει να ανοιγει μια χαρά αλλα οταν το συνδεω στο λαπτοπ σβηνει,επίσης η εισοδος του φορτιστη στο λαπτοπ μυρίζει έντονα αυτην την περιεργη οσμή.. ;(

Τελικά τι έπαθε;  για να ανοιγει το λάπτοπ (οσο ειχε μπαταρια) σημαινει οτι δεν κάηκε-ακομα και τώρα ανοιγει αλλα επειδη δεν εχει μπαταρία σβηνει έπειτα απο 1' σωστά;

Αν είναι πρόβλημα του φορτιση δεν θα δουλευε καθολου το λαμπάκι σωστά;

χωρις να είμαι ειδικός κάτι θα έπαθε η είσοδος του ρευματος στον υπολογιστή,τι λετε ; και αν ναι πόσο κοστίζει και θα μου το φτιάξουν γρήγορα ; φευγω εξωτερικο και τον χρειάζομαι οπωσδήποτε...ψιλοκαιγομαι..

σορρυ για ορθογραφια,σύνταξη κτλ αλλα γράφω απο εναν υπολογιστη παλαμης...δεν εχω πλεον pc

Ευχαριστώ

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατι βραχυκήλωσε μαλλον και έκαψε την είσοδο που μπάινει ο φορτιστής η κατι αλλο πανω στην πλακέτα ωστε πλεον δεν μπορεί να φορτίσει , επειδη μαλλον το βλέπω δύσκολο να βγάλεις ακρη τι μπορεί να ειναι και για να μην του κανεις μεγαλύτερη ζημιά πήγαινε το σε καποιο τεχνικό να το τσεκάρει.

Αλλιως μπορείς να το ανοίξεις και να δεις αν εχει φουσκώσει καποιο πυκνωτής η που πιθανόν να ειναι μαυρισμένη επάνω η motherboard μηπως βρεις την ζημιά , οσο για τα αρχεία σου μεχρι να βγάλεις άκρη μπορεις να βγάλεις τον δίσκο και αν τον βάλεις σε ενα σταθερό pc καποιο φίλου σαν εσωτερικό ωστε να πάρεις τα πράγματα σου η να αγοράσεις μια εξωτερική θήκη να τον κανεις εξωτερικό.

Ειναι σε εγγύηση το laptop ?

Δημοσ.

το κακο ειναιοτι το κυκλωμα αυτο συνηθως ειναι πανω στο Mobo οποτε αν εχει χαλασει κατι στο mobo καιδενφτιαχνεται δηλαδη καποιος πυκνωτης κτλ τοτε δυστυχως αλλαζεις ολο το Mobo που εχειενα κοστος.σιγουρα θα βρεις στο ebay mobo αρκετα φτηνα αρκει να ξερεις να το βαλεις μονος σου που ειναι λιγο δυσκολο.υπαρχουν service manuals πως το λυνεις αλλα αν δεν το εχεις ξανακανει δεν θα ειναι ευκολο.μπορει απο καμια υπερταση στο ρευμα να εγινε αυτο

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, γιατί πρόσφατα μου έσκασε και εμένα ένα τροφοδοτικό, αυτά δεν έπρεπε να καλύπτονται από το ISO που πάιρνουν; Δηλαδή δεν έπρεπε να σκάνε. Αλλιώς είναι σαν να σου πουλάνε βόμβα :S

Εγώ τους πήρα τηλ. έκανα δύο τρεις απειλές για μηνύσεις και μου το αντικαταστήσανε δωρεάν και με courier σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κατι που να σου δίνουν 100 % αξιοποιστία / υπόσχεση οτι δεν θα σκάσει ποτε η δεν θα χαλάσει , αν ειναι παντως σε εγγύηση ειναι υποχρεωμένοι να στο αλλάξουν ετσι και αλλιως

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, γιατί πρόσφατα μου έσκασε και εμένα ένα τροφοδοτικό, αυτά δεν έπρεπε να καλύπτονται από το ISO που πάιρνουν; Δηλαδή δεν έπρεπε να σκάνε. Αλλιώς είναι σαν να σου πουλάνε βόμβα :S

Εγώ τους πήρα τηλ. έκανα δύο τρεις απειλές για μηνύσεις και μου το αντικαταστήσανε δωρεάν και με courier σπίτι.

ενα τροφοδοτικο θα περασει μερικα τεστ για overvoltage over current Κτλ.αλλο ομως ενα τροφοδοτικο που ειναι 220 να αντεξει 250 και αλλο να αντεξει 280 volt.και αυτο ισχυει για ολα τα μηχανηματα.οτι κανεις δεν χρησιμοποιει Ups που το βαζουμε?ουτε καν πολυπριζα ασφαλειας .συν οτι πολλοι παιρνουν τροφοδοτικα και δεν εχουν γειωση στο σπιτι που οτι Protections και να εχει δεν ισχυουν εφοσον δεν υπαρχει γειωση.το ιδιο και για τα πολυπριζα ασφαλειας  και τα Ups.η σωστη γειωση ειναι must.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κατι που να σου δίνουν 100 % αξιοποιστία / υπόσχεση οτι δεν θα σκάσει ποτε η δεν θα χαλάσει , αν ειναι παντως σε εγγύηση ειναι υποχρεωμένοι να στο αλλάξουν ετσι και αλλιως

μισο λεπτακι και για τους 2 σας.ενα τροφοδοτικο εχει φτιαχτει για να αντεχει χ volt.αν δηλαδη πεσει κεραυνος στο σπιτι μου και περασουν 10000 volt στο τροφοδοτικο και δεν μεινει ουτε καλωδιακι θα πω οτι ειναι εντος εγγυησης και οτιφταιει το τροφοδοτικο?και επειδη τα ρευματα στην ελλαδα ειναι για πεταμα οπως και η λεξη Ups ειναι καπως αγνωστη μην λεμε οτι φταινε τα τροφοδοτικα .αν ειναι tuvlo x Οκ και σε Upsνα ειναι θα καει αλλα σε καλα τροφοδοτικα πολλες φορες μπορει να χαλασουν απο λεγομενη κακη χρηση λογω ρευματος.οχι οτι δεν θα στο αλλαξουν αλλα δεν σημαινει οτι φταιει το τροφοδοτικο.

• Like 1
Δημοσ.

μισο λεπτακι και για τους 2 σας.ενα τροφοδοτικο εχει φτιαχτει για να αντεχει χ volt.αν δηλαδη πεσει κεραυνος στο σπιτι μου και περασουν 10000 volt στο τροφοδοτικο και δεν μεινει ουτε καλωδιακι θα πω οτι ειναι εντος εγγυησης και οτιφταιει το τροφοδοτικο?και επειδη τα ρευματα στην ελλαδα ειναι για πεταμα οπως και η λεξη Ups ειναι καπως αγνωστη μην λεμε οτι φταινε τα τροφοδοτικα .αν ειναι tuvlo x Οκ και σε Upsνα ειναι θα καει αλλα σε καλα τροφοδοτικα πολλες φορες μπορει να χαλασουν απο λεγομενη κακη χρηση λογω ρευματος.οχι οτι δεν θα στο αλλαξουν αλλα δεν σημαινει οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Εντάξει εγω μιλάω για φυσιολογικές καταστάσεις που μπορεί καποιο τροφοδοτικό να ειναι όντως ελλατωματικό και να κανει έκρηξη η να δημιουργήσει πρόβλημα απο το πουθενά , ενοείται για κεραυνούς αυξομειώσεις τάσεων κτλπ δεν ευθύνεται κανεις αλλος παρα η δεη (οχι για τους κεραυνούς :P) η εμεις που δεν εχουμε προνοήσει

Δημοσ.

Εντάξει εγω μιλάω για φυσιολογικές καταστάσεις που μπορεί καποιο τροφοδοτικό να ειναι όντως ελλατωματικό και να κανει έκρηξη η να δημιουργήσει πρόβλημα απο το πουθενά , ενοείται για κεραυνούς αυξομειώσεις τάσεων κτλπ δεν ευθύνεται κανεις αλλος παρα η δεη (οχι για τους κεραυνούς :P) η εμεις που δεν εχουμε προνοήσει

ναι φυσιολογικες συνθηκες θα υπαρξουν πολυ σωστα οποτε πρεπει να στο καλυψουν αν και δεν μπορουν να ξερουν ουτε αυτοι απο τι εγινε.αλλα παρα πολλα πραγματα χαλανε ειτε λογω κακου ρευματος ειτε λογω πολυ υψηλης θερμοκρασιας.για πολλα χρονια ειχα Ups και δεν μου χαλαγε σχεδον τιποτα.ups βεβαια apc smart και οχι Tuvlo -x με υλικα ουγκαντας που ειναι χειροτερο και απο πολυπριζο ασφαλειας των 5 ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

100% αξιοπιστία δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να άνηκες στο 1% (π.χ.) όπου ένα πυκνωτής βγήκε ελατωμματικός, με αποτέλεσμα να σου σκάσει. Ή μπορεί να από κάποιον εξωτερικό παράγοντα να δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα στην πλακέτα σου. Προφανώς, αν βρίσκεσαι μέσα στα χρονικά πλαίσια της εγγύησης και εφόσον το πρόβλημα δεν προέκυψε από δικό σου σφάλμα όπως αναφέρεις, η εταιρεία έχει υποχρέωση να σου το επισκευάσει.

Αν δεν έχεις εγγύηση, θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό για να το δει, γιατί κατά πάσα πιθανότητα πέρα από το εξάρτημα που έσκασε, ίσως χρειαστούν αντικατάσταση και επιπλέον εξαρτήματα. Η λύση της μεταχειρισμένης motherboard μπορεί να είναι πιο σίγουρη και πιο συμφέρουσα σε τελική ανάλυση, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να βρεις μια άμεσα, μιας και το επείγεσαι.

Δημοσ.

@spank @poulinos στην δική μου περίπτωση μιλάμε για 100% σφάλμα στο τροφοδοτικό. Στο ίδιο πολύμπριζο είχα και άλλα πράματα όπως το raspi μου.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εγώ και από τροφοδοτικά που έχω αλλάξει όπου έχουνε πέσει κεραυνοί σε σπίτια μου είπαν απλά ότι δεν άνοιγε το pc. (την μυρωδιά δεν την παρατήρησαν) -- και το τροφοδοτικό μέσα κάρβουνο --

btw συνήθως -- σχεδόν πάντα-- όταν βρέχει βγάζω τα πάντα από πρίζες.(εκτός του router βέβαια)

Δημοσ.

100% αξιοπιστία δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να άνηκες στο 1% (π.χ.) όπου ένα πυκνωτής βγήκε ελατωμματικός, με αποτέλεσμα να σου σκάσει. Ή μπορεί να από κάποιον εξωτερικό παράγοντα να δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα στην πλακέτα σου. Προφανώς, αν βρίσκεσαι μέσα στα χρονικά πλαίσια της εγγύησης και εφόσον το πρόβλημα δεν προέκυψε από δικό σου σφάλμα όπως αναφέρεις, η εταιρεία έχει υποχρέωση να σου το επισκευάσει.

Αν δεν έχεις εγγύηση, θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό για να το δει, γιατί κατά πάσα πιθανότητα πέρα από το εξάρτημα που έσκασε, ίσως χρειαστούν αντικατάσταση και επιπλέον εξαρτήματα. Η λύση της μεταχειρισμένης motherboard μπορεί να είναι πιο σίγουρη και πιο συμφέρουσα σε τελική ανάλυση, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να βρεις μια άμεσα, μιας και το επείγεσαι.

απλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεις παντα να πεισεις τον αλλον οτι δεν ηταν δικο σου προβλημα.ο αλλος μπορει να σου πει οτι φαινετε καψιμο οτι φταιει το ρευμα κτλ.μπλεκεις λιγακι.επισης το κακο ειναι οτι αμα ειναι mobo οκ το αλλαζει αλλα πρεπει να ειναι σιγουρος οτι το τροφοδοτικο παιζει σωστα μην το βαλει παλι πανω και καψει τιποτε αλλο.

@spank @poulinos στην δική μου περίπτωση μιλάμε για 100% σφάλμα στο τροφοδοτικό. Στο ίδιο πολύμπριζο είχα και άλλα πράματα όπως το raspi μου.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εγώ και από τροφοδοτικά που έχω αλλάξει όπου έχουνε πέσει κεραυνοί σε σπίτια μου είπαν απλά ότι δεν άνοιγε το pc. (την μυρωδιά δεν την παρατήρησαν) -- και το τροφοδοτικό μέσα κάρβουνο --

btw συνήθως -- σχεδόν πάντα-- όταν βρέχει βγάζω τα πάντα από πρίζες.(εκτός του router βέβαια)

μπορει να ειναι και το τροφοδοτικο .η να ειχε θεμα η να ειχε φαει καμια καλη και να κατερευσε η να ειχε φαει καμια καλη μεσα το mobo.αντε να βγαλεις ακρη.το βασικο ειναι οτι αμα ειναι εκτος εγγυησης εχεις θεμα.επισης επειδη λες μυριζει καηλα κτλ αντε να πεισεις τον αλλον οτι δεν ειναι δικο σου θεμα.καταλαβες οταν βλεπουν κατι εντονα χαλασμενο σου λενε εσυ φτες το ρευμα σου κτλ οποτε αν παει για επισκευη καλο ειναι να πεις οτι το ειχες πανω σε κανα Ups

Δημοσ.

Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις,οτι αφορα λαπτοπ ,καιγονται τα fet που τραβανε μεγαλο ζορι,οχι πυκνωτες.

Δημοσ.

Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις,οτι αφορα λαπτοπ ,καιγονται τα fet που τραβανε μεγαλο ζορι,οχι πυκνωτες.

μαλλον ομως ουτε αυτα αλλαζουν ετσι απλα και παει για Mobo?σωστα?τωρα αν θελουν κολλητηρι για να αλλαχτουν κτλ παλι ειναι ενα θεμα.σωστα?

Δημοσ.

Ειναι μεγαλο θεμα.Αντε μετρησες και βρηκες ποια καηκαν,αντε περιμενες 10 μερες να σου ερθουν ιδια,μολις τα βαλεις πανω και αναψεις βλεπεις παρακατω καπνο και εχεις κανει μια τρυπα στο νερο.Χωρις σχηματικο πας στην τυφλα.

Η αλλαγη motherboard σε αυτες τις τρανταχτες περιπτωσεις που βλεπεις καρβουνιασμενα πραγματα ,ειναι μονοδρομος.

Δυο στα δεκα καμμενα μου εχουν παιξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...