koslibpro Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 καλημερα σε ολους, ενας καλος μου φιλος ασχολειται πολυ με την φωτογραφια. Εχει κιολας εδω και χρονια μαζεψει αρκετες φωτγραφιες,απο events,απο εκδρομες,απο διαφορα τελος παντων. Εχει φτασει πια σε σημειο που εχει γεμισει 2-3 external HDDs που εχει,ο καθενας γυρω στο 1Tb,και μου ζητησε να τον βοηθισω να βρει κατι,μια λυση γενικοτερα,με πολυ χωρο,αλλα και να μπορει να εχει μια καλυτερη ασφαλεια στα δεδομενα του σε περιπτωση που καποιος δισκος χαλασει. Λογω του οτι θελει ασφαλεια στα data του,σκεφτηκα αμεσως το RAID. Αλλα επειδη δεν ξερω τι ακριβως παιζει στην αγορα,ουτε και σε τι τιμες κυμαινονται,εσεις τι εχετε να προτινετε που εχετε ασχοληθει πιο πολυ επι του θεματος? NAS χρειαζεται?καποιος file server ισως?δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τι..Καλο θα ηταν η λυση που θα προταθει να ειναι περιπου στα 5Tb (επεκτασιμη αν γινεται ακομη καλυτερα).Τωρα για τιμες,δεν ξερω. Αν πω οριο τα 200 ευρω ειναι λιγα ή πολλα?Γενικως δεν ειναι ιδιαιτερο προβλημα τα χρηματα,αρκει η τιμη να ειναι σε φυσιολογικα πλαισια. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες προτασεις
tmjuju Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 200 ευρώ, οριακά φτάνουν για να πάρεις δίσκους μόνο – όχι και NAS/server. Όπως και να έχει και nas/server να φτιάξετε το backup και πάλι είναι απαραίτητο. Πες του να πάρει ένα 3TB usb3 δίσκο που έχει καλή τιμή/GB Να αντιγράψει τα πάντα από τους παλιούς στον νέο. Και τους παλιούς να τους πάει σε κάνα εξοχικό να έχει offsite backup. 1
koslibpro Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 αρα προτινεις φιλε μου να παρει απλα καινουριους δισκους και για ασφαλεια να κρατησει backup στους παλιους?μαλιστα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα