Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα με φανηκε οτι υπηρξε ειρωνεια σε καποιες απαντησεις.. τελος παντων... οταν λεω ομοιοτητες ειναι στο πως σκεφτεσαι.. η c ειναι γλωσσα χαμηλοτερου επιπεδου απο την java και αφορα κυριως αλλα κομματια του λογισμικου... αλλα γενικως αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν μπεις στο νοημα μιας γλωσσας τοτε μπαινεις πιο ευκολα στο νοημα και αλλων γλωσσων. αλλωστε η java εαν γνωριζω σωστα προηλθε απο την c#

Δημοσ.

απλα με φανηκε οτι υπηρξε ειρωνεια σε καποιες απαντησεις.. τελος παντων... οταν λεω ομοιοτητες ειναι στο πως σκεφτεσαι.. η c ειναι γλωσσα χαμηλοτερου επιπεδου απο την java και αφορα κυριως αλλα κομματια του λογισμικου... αλλα γενικως αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν μπεις στο νοημα μιας γλωσσας τοτε μπαινεις πιο ευκολα στο νοημα και αλλων γλωσσων. αλλωστε η java εαν γνωριζω σωστα προηλθε απο την c#

Συμβουλή, μη γράφεις πολλά - φαίνονται σαν επίδειξη γνώσεων και δεν τα ξέρεις και πετάς πολλά μαργαριτάρια.

Αν θες να μάθεις και τα παίρνεις όπως λες, υπάρχουν άπειρα tutorial και βιβλία.

Έχει και το udacity μαθήματα για java. https://www.udacity.com/course/cs046

Δημοσ.

Όχι.

Το μόνο που ισχύει (και πάλι όχι όπως το γράφεις) από αυτό σου το μήνυμα είναι ότι η C είναι γλώσσα "χαμηλού" επιπέδου συγκρινόμενη με κάποιες άλλες. 

Ακόμα όμως συνεχίζεις να μην θες να ακούσεις αλλά να συμβιβάσεις αυτό που ακούς με αυτά που, νομίζεις ότι, ξέρεις ήδη. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούσα να πω στο συγκεκριμένο thread. Ήδη έχεις αρκετή πληροφορία για να δις 5 - 10 πράματα και το ψάξεις παραπέρα. 

Καλή συνέχεια. 

Δημοσ.

Φίλε, δε σε κατακρίνει ούτε σε ειρωνεύεται κανένας... και εγώ φοιτητής πληροφορικής είμαι και εγώ έκανα C στην αρχή και μετά java...

Ναι κάποιες αντικειμενοστραφείς γλώσσες (βλέπε C++, Java κλπ.) έχουν βασιστεί στη C... αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Java μοιάζει με τη C.... Γιατί το λέω αυτό, το να ξέρεις C μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τον τρόπο λειτουργίας της γλώσσας πιο γρήγορα, αλλά μέχρι εκεί. Η μόνο ομοιότητα τους είναι ότι μοιάζουν λίγο στον τρόπο σύνταξης κάποιων εντολών. Άρα αν θέλεις να μάθεις τη γλώσσα πρέπει πρώτα να μάθεις το χαρακτήρα της, δηλαδή τις πιο βασικές βιβλιοθήκες, μεθόδους, συναρτήσεις, κατασκευαστές, αντικείμενα, κληρονομικότητα μεταξύ των κλάσεων... (τα δύο τελευταία για μένα είναι τα ποιο σημαντικά). Αλλά αυτά μόνο μέσα από θεωρία και tutorials τα κατανοείς, αν πας να τα καταλάβεις κατευθείαν με παραδείγματα πιστεύω πως θα κάνεις μια τρύπα στο νερό (...χωρίς παρεξήγηση...). Αφού λοιπόν τα κατανοήσεις αυτά, τότε θα είσαι (κάπως) έτοιμος να κολυμπήσεις και σε πιο βαθιά νερά...

Αυτά και από εμένα... Φιλικά πάντα!  :-)

Δημοσ.

Τέλος πάντων προφανώς παρεξηγισα. Εγώ λέω ότι μου έχουν πει καθηγητές μου. Τώρα όσον αφορά την εκμάθηση μαλλων δεν ειναι εύκολη όπως η c και θέλει περισσοτερο διάβασμα. Ευχαριστώ πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...