konstheoth Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Γεια σας είμαι σχετικά καινούργιος στον προγραμματισμό. Συγκεκριμένα προγράμματιζω σε c έναν χρόνο τώρα. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για έναν χρόνο στο πολυτεχνείο και σε πολύ καλό βαθμό. Σύμφωνα με αυτά υπάρχει κάποιο βιβλίο,βασικά tutorial γιατί από βιβλίο δε μαθαίνεις, για να μάθω java? Ενδιαφέρομε για τη δημιουργία εφαρμογών είτε σε pc είτε σε android. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Demon Lord Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εμείς στη σχολή κάναμε το "Εισαγωγή στη Java" του Γιώργου Λιακέα, εκδόσεις Κλειδάριθμος 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εμεις στη σχολη καναμε "Java Προγραμματισμος, 6η εκδοση" Εκδοσεις: Μ. Γκιουρδας
Demon Lord Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εμεις στη σχολη καναμε "Java Προγραμματισμος, 6η εκδοση" Εκδοσεις: Μ. Γκιουρδας Μας το είχαν και αυτό σαν επιλογή αλλά εγώ διάλεξα αυτό που προανέφερα 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 καλά χρυσά τα βιβλία αλλά δν αρκούν μόνα αυτά... μπορείς να δεις tutorial στον youtube απο τον thenewbostonboy ... Φορερός τύπος και τα αναλύει πολύ κάλα!! give him a try 2
konstheoth Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ναι βασικά βιβλίο το ανέφερα δεν ενδιαφέρει τόσο. Ειδικά από Έλληνες είμαστε πίσω για μένα στα βιβλία. Η c σχετίζεται καθόλου με τη java? Ξέρω αρχεία σωλήνες κοινοχρηστη μνήμη και σηματα τα αλλά είναι ασήμαντα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ναι βασικά βιβλίο το ανέφερα δεν ενδιαφέρει τόσο. Ειδικά από Έλληνες είμαστε πίσω για μένα στα βιβλία. Η c σχετίζεται καθόλου με τη java? Ξέρω αρχεία σωλήνες κοινοχρηστη μνήμη και σηματα τα αλλά είναι ασήμαντα. Εάν ρωτάς τέτοιες ερωτήσεις, τότε θα ήταν καλό να δεις θεωρία προγραμματισμού και να μην αρχίσεις να "προγραμματίσεις". Όπως επίσης το "τα άλλα είναι ασήμαντα"....
konstheoth Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εάν ρωτάς τέτοιες ερωτήσεις, τότε θα ήταν καλό να δεις θεωρία προγραμματισμού και να μην αρχίσεις να "προγραμματίσεις". Όπως επίσης το "τα άλλα είναι ασήμαντα".... φιλε να προγραμματισω θελω... δεν θελω να πιασω την θεωρια.. και θεωρω ασημαντο μεχρι στιγμης πχ την αναδρομη που εκανα στην c ασχετα αμα ειναι γαματη... απλα θελω να μαθω και java ωστε να κανω καποιες ιδεες που εχω ωστε να αρχιζω να μπαινω πιο βαθια στον προγραμματισμο αυτο ειναι ολο!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Αν σε ενδιαφέρει μόνο να "προγραμματίσεις" και να μην ασχοληθείς με θεωρία τότε δεν θα πας πολυ μακρυα στη Java. Η c σχετίζεται με τη Java μόνο στις ομοιότητες σύνταξης. Κατα τ'άλλα καμία σχέση. Η Java SE έχει αρκετή θεωρία, και η ΕΕ τόνους θεωρία. Αν Classes, Methods, Inheritance, Polymorphism, Generics, Threads, Interfaces, Collections κτλ δεν σου λένε τίποτα, και δεν θέλεις να διαβάσεις, το πολύ να κάνεις κανα for loop που μοιάζει με τη C. Στην ΕΕ δεν σε πάω καν..εκεί αρχίζει τρελο πανηγύρι θεωρίας.
konstheoth Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ναι δεν εννοώ να γράψω απλά ένα απλό πρόγραμμα. Απλά οταν συνήθως λένε θεωρία εγώ τουλάχιστον εννοώ πράγματα τα οποία είναι μόνο θεωρία καθόλου εφαρμογή. Απλά προτιμώ να έχει μέσα παραδείγματα και τέτοια για πιο σωστή κατανόηση.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Ναι δεν εννοώ να γράψω απλά ένα απλό πρόγραμμα. Απλά οταν συνήθως λένε θεωρία εγώ τουλάχιστον εννοώ πράγματα τα οποία είναι μόνο θεωρία καθόλου εφαρμογή. Απλά προτιμώ να έχει μέσα παραδείγματα και τέτοια για πιο σωστή κατανόηση. Αυτά εννοεί και ο wylde. Θεωρία που είναι μόνο θεωρία. Νοητικά μοντέλα, π.χ. Το ότι είδες κάποια πράγματα σε μία σχολή, που δεν είναι Πληροφορικής, δεν σημαίνει ότι "είσαι ΟΚ" πόσο μάλλον δε όταν δεν εννοείς να γράψεις ένα απλό πρόγραμμα και όταν δεν θες να διαβάσεις θεωρία.
Demon Lord Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 +μφωνώ και εγώ, αν δε διαβάσει τη θεωρία για να μπορέσει να την κάνει πράξη μετά και αν δε ξεκινήσει από απλές μεθόδους και κλάσεις πως θα πάει σε πιο δύσκολα;
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Πόσο μάλλον όταν προγραμματίζει σε C ένα χρόνο τώρα και αποφάσισε να μάθει Java για να προγραμματίσει σε Android και η μόνη επαφή του είναι από μία πολυτεχνική σχολή..... Αλλά δεν φαίνεται ότι θέλει να ακούσει τι του λένε οι άλλοι, εκτός και εάν αυτό είναι "Έχεις δίκιο". Επίσης ότι τα άλλα που έμαθε, εκτός από pipes και shared memory και signals, είναι ασήμαντα....
konstheoth Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Ωραια προφανώς μπήκατε για να κραξετε. Δεν είπα ότι θέλω να μάθω να γράφω αμέσως κώδικα. Η θεωρία πάντα χρειάζεται αλλά μιλάω για θεωρία η οποία να γίνεται εφαρμογή. Όσο για το αν είναι ασήμαντα πχ από όσο γνωρίζω δεν χρησιμοποιούν πολλοί message ques. Η τα χρησιμοποιούν ελάχιστοι για εξηδεικευμενα πράγματα. Όπως και για αναδρομή. Όσο για την επαφη που είχα είναι αρκετή για να έχω μπει στο νόημα της c και άρα και της java έως ένα σημείο. Τεσπα απλά εγώ ήθελα να με προτείνετε κάποιους τρόπους εκμάθησης της java αλλά προφανώς όχι θεωρία και καθόλου πράξη γιατί έτσι δεν γίνονται εύκολα κατάνοητα
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Με την C ως γνώση, και δη αυτή που φαντάζομαι ότι απέκτησες σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, στα μόνα σημεία που μπαίνεις στην Java είναι στα: Υπάρχουν ints, doubles, floats, chars, strings Στο τέλος κάθε γραμμής βάζεις ";" Υπάρχει μία συνάρτηση main Μπορεί κανείς να σπάσει τον κώδικά του σε πολλαπλά αρχεία Οι συναρτήσεις μπορούν να επιστρέφουν τιμές και να δέχονται τιμές Δες εδώ κάποια πράγματα για τα message queues, που τα θεωρείς ασήμαντα. Δεν μπήκε κανείς για να κράξει.... δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν εάν εσύ μάθεις ή δεν μάθεις Java ή κάνεις οτιδήποτε. Ρώτησες την γνώμη των αναγνωστών ενός forum και σου απαντάνε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλεις να ακούσεις τι σου λένε. Για να μάθεις Java θα πρέπει να διαβάσεις θεωρία και δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολα κατανοητά (τουλάχιστον όχι για όλους). Για να μάθεις να γράφεις σε γλώσσα Java, χωρίς κατ' ανάγκη να προγραμματίζεις σωστά σε αυτή τη γλώσσα, μπορείς να δεις ένα από τα χιλιάδες tutorial στο youtube.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα