Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, στο οικιακό δίκτυο, υπάρχει ΝΑΣ που "τρέχει" 24/7. Σε σταθερό pc με ασύρματη σύνδεση, δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο ΝΑΣ από το MyComputer.

To error λέει "windows cannot access xxxx/NAS" ...

πατάω το Diagnose και δεν βρίσκει λύση.

Το ΝΑΣ έχει καρφωτή ip η οποία είναι προσβάσιμη από τον browser στο εν λόγω pc.

Να πω επίσης ότι στο δίκτυο υπάρχουν άλλα 2 pc (λάπτοπ και σταθερός με απ'ευθείας σύνδεση με το ρούτερ) τα οποία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

τι προτείνετε?

Δημοσ.

Γενικες οδηγιες μιας και δε λες ποιο nas εχεις ή τι λειτουργικο εχει το pc με το προβλημα. Ξεκινας και ελεγχεις τα κλασικα: 

Βλεπεις αν μπορεις να κανεις Ping στο NAS.

Κλεινεις firewall/antivirus/whatever απο το pc που δεν μπορεις να εχεις προσβαση.

Βλεπεις αν μπορεις να συνδεθεις με καλωδιο.

Ανανεωνεις drivers καρτας δικτυου. 

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπόν,

NAS: Synology DS 212j

NAS fw 4.2-3211 (latest)

PC με πρόβλημα: Win 7 (συνδεδεμένο με wi-fi κάρτα)

ping γίνεται στο ΝΑΣ κανονικά (0% loss)

με κλειστά antivirus/firewall συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα

με καλώδιο συνδέεται (εστ με άλλο pc).

κα΄ρτα wi-fi είναι up-to-date (αν και περσινοί drivers...)

Σας ακούω!

Δημοσ.

Oλα τα NAS έχουν web-interface μπες εκεί όρισε πoια folder θες να είναι accessible από το network και μετά κάντα mount από το Windows PC σου.

Έτσι είναι η διαδικασία με όλα τα ΝΑS. Bρες το web-interface του ΝΑS σου και Bρες ένα tutorial στο google πως κανεις mount από τα windows 7

Δημοσ.

τις εργασίες που θέλω να κάνω, τις κάνω και από το web-station.

Αδυνατώ όμως να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού είναι μια ακόμα συσκευή στο τοπικό μου δίκτυο...

Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως από οποιοδήποτε άλλο πισι στο δίκτυο, έχω κανονικά πρόσβαση :whistle: :wacko:

Δημοσ.

και ποιον θεωρείς εσύ παραδοσιακό τρόπο ?

να ανοίξω το My Computer και αφού το "βλέπει" σαν συσκευή να να "μπω", με file explorer (όπως κάνω από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα).

Δημοσ.

βρε υπάρχει ήδη, αλλά δεν μπορώ να το προσπελάσω... εξ'ού και το μήνυμα που έγραψα στην αρχή.

To error λέει "windows cannot access xxxx/NAS" ...

Δημοσ.

φίλε μου, κάτι δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται...

Εσύ στο τοπικό σου δίκτυο, όταν υπάρχουν πχ 3 pc, τα έχεις κάνει mount και στα εμφανίζει κάθε φορά που ανοίγεις το My Computer??

άσε που δεν υπάρχει καν η επιλογή για un-mount 'η delete ή όπως αλλιώς νομίζεις ότι μπορεί να γίνει...

Δημοσ.

φίλε μου, κάτι δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται...

Εσύ στο τοπικό σου δίκτυο, όταν υπάρχουν πχ 3 pc, τα έχεις κάνει mount και στα εμφανίζει κάθε φορά που ανοίγεις το My Computer??

άσε που δεν υπάρχει καν η επιλογή για un-mount 'η delete ή όπως αλλιώς νομίζεις ότι μπορεί να γίνει...

1oν Παω να σε βοηθήσω και μου την λες, Πάρ' το αλλιώς..

2oν ΝΑΙ όταν κάνω mount σκληρό μέσο δίκτυο από άλλο pc φαίνεται στο My Computer κάθε φορα.

3ον Οταν δεν ξέρεις να κανεις mount unmount και δεν ξέρεις από networking πως περιμένεις να δουλέψεις ένα ΝΑS. Κανε ένα search στο google να δεις πως κανεις mount network drives.

4oν Αυτός που έχει πρόβλημα αυτή την στιγμή και δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει το ίδιο του το LAN είναι εσύ. Εμενα είναι η δουλειά μου και my area of expertise και αυτά που λέω είναι σωστά και πολύ σπανια που έχει τύχη κάποιος που παω να κάνω support και θέλει την βοήθεια μου να μου την λέει κιόλας από πάνω.  Παιρνεις βραβειο.

Γιαυτο επειδή είσαι αχάριστος κάτσε έτσι τώρα και περίμενε άλλον να σε βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...