Hal9000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μετά από μια δεκαετία τεράστιας πτώσης σε πωλήσεις άλμπουμ μουσικής και ανόδου της αγοράς μεμονωμένων τραγουδιών και άλμπουμ ψηφιακά από διαδικτυακά καταστήματα όπως το iTunes, μια νέα κατάσταση δείχνει να δημιουργείται στη μουσική βιομηχανία.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Nielsen και το Bilboard για το πρώτο μισό της χρονιάς, η πτώση των πωλήσεων συνεχίστηκε κατά 4.6% ενώ οι ψηφιακές πωλήσεις τραγουδιών που για κάποιους θεωρούνταν ο διάδοχος του CD, συνάντησε πτώση 2.3%. Η Nielsen προσθέτει ακόμα ότι τα downloads ολόκληρων άλμπουμ παρουσίασαν αύξηση 6.3% έναντι των πωλήσεων CD που μειώθηκαν κατά 14%. Τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά για την Apple η οποία διαθέτει το πιο δημοφιλή διαδικτυακό κατάστημα μουσικής. Παράλληλα όμως, στα στοιχεία των δύο εταιρειών φαίνεται καθαρά η αύξηση στη χρήση υπηρεσιών streaming μουσικής όπως το Sptotify, Pandora, Rdio, YouTube και Napster που είδαμε πρόσφαταστη χώρα μας. Αυτές και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, προσφέρουν αρκετή μουσική συνήθως δωρεάν ή με μικρή χρέωση μόλις ο χρήστης γίνει συνδρομητής της υπηρεσίας. Στέλεχος της Nielsen δήλωσε ότι οι υπηρεσίες streaming μουσικής συνεχίζουν ην τεράστια ανάπτυξη του με 50 δις. streams για ήχο και βίντεο, με τα streams να έχουν αύξηση 24% από την περσινή χρονιά. Πάντως γεγονός παραμένει ότι καμιά από τις υπηρεσίες streaming, δεν έχει παρουσιάσει κέρδη. Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δική της πρόταση το Φθινόπωρο την οποία ήδη έχει προαναγγείλει με την ονομασία iTunes Radio. Site: theverge.com
ElectronicMusic007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Αμα ειχα πολλα λεφτα και δεν ειχα αναγκη θα αγωραζα και εγω τραγουδια απο το itunes αλλα ετσι οπως το εχει κανει η apple 0,99€'1,29€ το τραγουδι.στο android στο κινητο εχω 150 τραγουδια. Ποιος μπορει να εχει τοσα στο iphone ? 150€ για τραγουδια πολλα λεφτα εγω στο ipad εχω μερικα που μου αρεσουν πολλυ και νομιζω αξιζει να τα πληρωσεις για να βοιθησεις των καλιτεχνη άλλα οχι και 150... Sent from my iPad using Insomnia
SPANK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Ενοειται ποιος αγοράζει cd πλεον εκτος και αν το θέλει για συλλεκτικό, αμα οι τιμές για τους δίσκους ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα μια χαρά ειναι η αγορά τους σε digital download
nikoskon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγώ αγοράζω cd & βινύλια. Για δυο λόγους βασικούς: 1. Για την ποιότητα ήχου 2. Για να πληρωθούν όλοι όσοι δούλεψαν για να βγει η μουσική σε κυκλοφορια(ερμηνευτές,συνθέτες,μουσικοί,ηχολήπτες, graphic designers, διανομείς κλπ) και να μπορώ να την ακούω Για μουσική που δεν με απασχολεί και τόσο η ποιότητα, την κατεβάσω πλέον από iTunes και εδώ και μια εβδομάδα από το Napster by Vodafone. Δεν αναφέρομαι στην Ελληνική μουσική σκηνή βέβαια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Sent from my iPhone
marios32 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγώ πάντως χρησιμοποιώ Google Play Music All Access και είμαι πολύ ευχαριστημένος.@hal, υπάρχει ορθογραφικό στη τρίτη παράγραφο (Spotify).
Alexskot Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Αμα ειχα πολλα λεφτα και δεν ειχα αναγκη θα αγωραζα και εγω τραγουδια απο το itunes αλλα ετσι οπως το εχει κανει η apple 0,99€'1,29€ το τραγουδι.στο android στο κινητο εχω 150 τραγουδια. Ποιος μπορει να εχει τοσα στο iphone ? 150€ για τραγουδια πολλα λεφτα εγω στο ipad εχω μερικα που μου αρεσουν πολλυ και νομιζω αξιζει να τα πληρωσεις για να βοιθησεις των καλιτεχνη άλλα οχι και 150... <br><br> Sent from my iPad using Insomnia Και λίγα είναι τα 150, άλλο αν εμείς έχουμε εθισθεί σε μία ποσότητα περιεχομένου που δεν μπορούμε να έχουμε -νόμιμα-. Sent from my iPhone using Insomnia 1
Zephyros Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Χρησιμοποιώ το Spotify εδώ και 2,5 χρόνια, πραγματικά είναι από τα λίγα πράγματα που δεν με πειράζει να πληρώσω, αν και είναι λίγο ακριβό (10 ευρώ τον μήνα) αλλα μου έχει λύσει τα χέρια. Μεγάλο μείον βέβαια είναι ότι ελληνικά τραγούδια δεν έχει και τόσα, αλλά τώρα τελευταία όλο και εμπλουτίζεται! 1
fitifititis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγώ μπαίνω στο grooveshark.com για δωρεάν streaming. Δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάποια εφαρμογή που να το προσφέρει... 2
badbad Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Στην Ελλάδα θεωρούσαν καποιοι αυτονόητη την πειρατεία στην μουσική απο την εποχή που κάποιοι πήγαιναν στα μουσικαδικα και τους έγραφαν κασσέτες με επιλογές. Αργότερα ήρθε το CD και φυσικά ολοι συνέχισαν να αντιγράφουν κομματια σε ψηφιακό μέσο αυτή την φορά. Είναι πραγματικα τραγικό η μουσική να αποτελεί τον παράδεισο της πειρατείας σε παγκοσμιο επίπεδο και οι δημιουργοι να μην εισπράττουν τα δικαιώματα. Εδώ υπάρχει ενα μεγαλο "αλλά" όμως. Η μουσική είναι η τέχνη που μιλάει σε παγκοσμιο επίπεδο και πολλές φορες η επιτυχία της είναι κατευθυνόμενη. Φανταζομαι πως κανεις δεν πιστεύει πως ο PSY με το 1.2 δις views στο YouTube έχει προσφέρει με το έργο του στον μουσικό πολιτισμο του πλανήτη μας. Με λιγα λογια θέλω να πω πως η τεραστια επιτυχία μερικών καλλιτεχνών τώρα πια έχει βασιστεί στην δωρεάν διάθεση της μουσικής τους και έτσι το ανταποδοτικό όφελος που έχουν απο μετέπειτα συναυλιες πωλησεις δίσκων και εκμετάλλευσης του ονόματος τους, είναι ισοδύναμο και ίσως μεγαλυτερο. Έτσι μπορούμε να πούμε πως τώρα πια έχει επέλθει μια σχετική δικαιοσύνη και τα δωρεαν τραγούδια λειτουργουν ως προμο για τον καλλιτέχνη που θα εξαργυρωσει την επιτυχία του με άλλο τροπο... Προσωπικά δεν είμαι τόσο λάτρης της μουσικής που να κουβαλάω ολόκληρα άλμπουμ στο κινητό μου και πιστεύω πως κανεις μετα τα 30 δεν λειτουργει έτσι. Είναι τόσα τα μουσικά ρεύματα της εποχής μας που πραγματικα στο τέλος φτάνεις να ακούς αηδιες που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως είναι μόδα. Αυτές οι πρακτικές αφορούν 16αριδες και 20αριδες. Εμείς άλλωστε μεγάλωσαμε στην γενιά του walkman και γυριζαμε την χιλιοπαιγμενη κασσετα που μας έφεραν στα γενέθλια μας, με στυλό για να μην χαλασουμε τις μπαταριες... 4
dimferrari3 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Προσωπικά συμφωνώ με τους παραπάνω φίλους, αλλά παρόλαυτα δεν παύουν οι ηλεκτρονικές υπήρεσιες παροχής μουσικής να είναι εξαιρετικές. έχοντας δοκιμάσει deezer και napster έχω ενθουσιαστεί. Κυρίως με το napster. ξεκινάς με ένα κομμάτι και βρισκεσαι επι ώρες να ακούς, να βρίσκεις και να θυμάσαι μουσική απο τα παλιά. μιλάμε για ΤΟ κόλλημα και ειδικά στο napster που κάνει "τρελό πάντρεμα" του κομματιού που ακούς με άλλους καλλιτέχνες, κομμάτια κ.ο.κ. για την εμπειρία και τώρα ειδικά με την παραλία, αξίζει.
21century Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ευτυχώς υπάρχει πάντα ο..καλός θείος που μας τα φέρνει χωρίς χρέωση....τουλάχιστον και με το νέο napster που δεν δίνει πολλές επιλογές...
slammingr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Χρησιμοποιώ το Spotify εδώ και 2,5 χρόνια, πραγματικά είναι από τα λίγα πράγματα που δεν με πειράζει να πληρώσω, αν και είναι λίγο ακριβό (10 ευρώ τον μήνα) αλλα μου έχει λύσει τα χέρια. Μεγάλο μείον βέβαια είναι ότι ελληνικά τραγούδια δεν έχει και τόσα, αλλά τώρα τελευταία όλο και εμπλουτίζεται! εγω παλι βρίσκω οτι 5 ευρώ, αν δεν χρειάζεσαι τις mobile υπηρεσίες, πως ειναι παρα πολυ φτηνα και απο ελληνικα έχει σχεδόν τα πάντα;!
Zephyros Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 εγω παλι βρίσκω οτι 5 ευρώ, αν δεν χρειάζεσαι τις mobile υπηρεσίες, πως ειναι παρα πολυ φτηνα και απο ελληνικα έχει σχεδόν τα πάντα;! Τώρα τα βάλανε, τον τελευταίο χρόνο! Δυστηχώς δεν ακούω και πολύ ελληνικά, αλλά από τα ξένα τραγούδια μπορώ να πώ ότι λίγες φορές δεν θα βρώ κάτι και πάλι όμως, το κατεβάζω και το προσθέτω στην playlist και το μεταφέρει και στο κινητό όταν το κάνω sync. Χωρίς mobile δεν αξίζει, έτσι και αλλιώς οι περισότεροι μουσική ακούνε στις μετακινήσεις τους, αμάξι, κινητό κλπ. οπότε εγώ το θεωρώ μεγάλο φαουλ που δεν έδωσαν πρόσβαση στους χρήστες του 5ευρου ένα στο mobile έστω και με περιορισμούς (πχ. 200 τραγούδια limit). Α, και κάνα application για remote control του client απο κινητό δεν θα ήταν άσχημα.
DragoticSaen Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 εσεις που χρησιμοποιειτε spotify, ειστε εντος Ελλαδας; Γιατι εγω το χρησιμοποιω εντος Ελλαδας αλλα χωρις τι δυνατοτητα συνδρομης. Ξεκινησα να χρησιμοποιω το Napster και στο κινητο μου και για εμενα προσωπικα ειναι εκπληκτικο! Sent from my iPhone using Insomnia 1
theef Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Παίδες soundeo.com, με 10 ευρώ/μήνα κατεβάζετε μέχρι 20 κομμάτια ανά ημέρα και έχετε και δύο votes για κομμάτια που δεν είναι διαθέσιμα! Το περιεχόμενο αυξάνεται καθημερινά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα