Ntinaras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 προσδιορισε το πολυ?εχω λαπτοπ HP απο το 2008 και με απειρη χρηση μονιμα πανω στη μπαταρια δεν εχω παρατηρησει καμια διαφορα στην αυτονομια του.
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 matrixxx αν γίνει διακοπή ρεύματος τι γίνεται? Ο,τι γινεται και σε ενα desktop δυστυχως. Αν δεν εχεις ups πιο οικονομικο ειναι να πεις "οκ αντι να δωσω λεφτα για ups και συντηρηση της μπαταριας του, θα τα δωσω για νεα μπαταρια στο λαπτοπ" και δεν ασχολεισαι. Το ups βεβαια προστατευει και δινει αυτονομια σε ολο το συστημα με περιφεριακα-ρουτερ κλπ, αλλα ειναι και θεμα υπολογισμου πιθανοτητας ζημιας για το ποσο συμφερει η αγορα του οταν δεν περισσευουν χρηματα. Αναλογως την περιοχη και τα προβληματα της ΔΕΗ. Ειναι σαν τον υπολογισμο των ασφαλιστικων εταιριων - πιθανοτητες. Αν υπαρχουν τα χρηματα δεν το συζηταμε, ειναι εργαλειο το ups.
Antwni Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Στο desktop σε προστατεύει το τροφοδοτικό όμως.Δε πάει παραπέρα (αν γίνει) η ζημια. Στο laptop πάλι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αχρηστευτεί η μητρική με συνέπεια και ολόκληρο το λαπτοπ. Είναι διαφορετικά desktop/laptop. Απλά πρέπει να τονίσεις ότι με διακοπή ρεύματος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάρεις το λαπτοπ στα χέρια. 1
giorginho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Mα και το λαπτοπ εχει τροφοδοτικο! Στην πριζα (χωρις μπαταρια) απο το 2008 με intel montevina chipset εχει φαει τουλαχιστον 50-100 διακοπες ρευματος το λαπτοπι μου και δεν εχει παθει το παραμικρο. Δε λεω οτι ειναι καλη ιδεα γενικα κατι να ειναι εκτεθειμενο σε διακοπες ρευματος (εχω χρησιμοποιησει κατα περιοδους και ups αντι μπαταριας μεχρι που τα εφτυσε -αρκετα συντομα δυστυχως- η μπαταρια του και αποφασισα να μην ξανασχοληθω) αλλά με τα watts καταναλωσης να πεφτουν διαρκως θεωρω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να παθεις ζημια απο μια "απλη διακοπη" (και οχι τιποτα τρελά 'power surges' και δε ξερω γω τι αλλο μπορει να προκαλεσει πχ και καμια φωτια, ελπιζω οτι προστατευομαι απο κατι τετοια με μερικα ωραια πολυπριζα που εχω παρει, με ασφαλειες!). Θελω να πω οτι αν ισχυε αυτο που εγραψες "με διακοπή ρεύματος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάρεις το λαπτοπ στα χέρια" τοτε επρεπε να ειχα πιασει και κανενα τζακποτ... προσδιορισε το πολυ?εχω λαπτοπ HP απο το 2008 και με απειρη χρηση μονιμα πανω στη μπαταρια δεν εχω παρατηρησει καμια διαφορα στην αυτονομια του. Δεν παιζει αυτο. Το ειχες δοκιμασει σε πραγματικη χρηση με σκετη μπαταρια τοτε που το πηρες να δεις ποσο κραταει απο το 100% του και το εχεις ξαναδοκιμασει και τωρα (ξανα μονο με τη μπαταρια παλι απο το '100%' της) και εχεις την ιδια αυτονομια; Εισαι απολυτα σιγουρος; Μπαταρια πανω στο λαπτοπ και στην πριζα, ειδικα οταν ανεβαινουν (και μπορουν να ανεβουν πολυ!) οι θερμοκρασιες ειναι κινδυνος-θανατος. Εκανα αυτο που λες σε ενα acer και στο 2ο χρονο η μπαταρια κραταγε 10 ολοκληρα λεπτα.... Υπαρχουν και προγραμματα που παρακολουθουν την χωρητικοτητα της μπαταριας σου και πώς και πόσο ακριβως αυτη μειωνεται με το περας του χρονου. Αν θες ριξε καμια αναζητηση. ΥΓ και ψιλο ον-τοπικ: Επειδη μου αρεσει να μπορω να επεμβαινω οπου και οταν χρειαστει, δε θα επελεγα ευκολα να αγορασω λαπτοπ που δεν 'λυνεται' ευκολα (ειδικα αν μιλαμε για μη αμεση προσβαση σε μνημη-σκληρο-επεξεργαστη και (μπρρρ) μπαταρια!!).
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Στο desktop σε προστατεύει το τροφοδοτικό όμως.Δε πάει παραπέρα (αν γίνει) η ζημια. Στο laptop πάλι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αχρηστευτεί η μητρική με συνέπεια και ολόκληρο το λαπτοπ. Είναι διαφορετικά desktop/laptop. Απλά πρέπει να τονίσεις ότι με διακοπή ρεύματος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάρεις το λαπτοπ στα χέρια. Αντώνη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είναι κάτι που δεν αναφέρθηκε και είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Αυτός είναι ένας από τους (κύριους) λόγους ύπαρξης της μπαταρίας σε ένα λάπτοπ (εκτός από το battery backup). Γιατί κάποιος άλλος χρήστης σε κάποιο προηγούμενο ποστ βιάστηκε να ποστάρει guide νομίζοντας πως κάλυψε και το θέμα διεξοδικά.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Εγώ νομίζω οτι οτι συζητείται πολύ μεγεθύνεται κιόλας.. Φυσικα κ θα προτιμούσα μια μπαταρία να βγαίνει εύκολα. Αλλα αφου ολο το υπολοιπο laptop μου κανει και αυτό εχει συμβεί για το slim της υπόθεσης δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στην επιλογή μου,φυσικά αφου δεν μπορεί να βγει θέλει και πιο σωστή χρήση. νομιζω οτι ακομα και μια αποφόρτιση τον μηνα εως το 3% θα ειναι μια χαρά εξάλλου φορητό αγορασαμε οχι σταθερό..
Antwni Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Mα και το λαπτοπ εχει τροφοδοτικο! Στην πριζα (χωρις μπαταρια) απο το 2008 με intel montevina chipset εχει φαει τουλαχιστον 50-100 διακοπες ρευματος το λαπτοπι μου και δεν εχει παθει το παραμικρο. Δε λεω οτι ειναι καλη ιδεα γενικα κατι να ειναι εκτεθειμενο σε διακοπες ρευματος (εχω χρησιμοποιησει κατα περιοδους και ups αντι μπαταριας μεχρι που τα εφτυσε -αρκετα συντομα δυστυχως- η μπαταρια του και αποφασισα να μην ξανασχοληθω) αλλά με τα watts καταναλωσης να πεφτουν διαρκως θεωρω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να παθεις ζημια απο μια "απλη διακοπη" (και οχι τιποτα τρελά 'power surges' και δε ξερω γω τι αλλο μπορει να προκαλεσει πχ και καμια φωτια, ελπιζω οτι προστατευομαι απο κατι τετοια με μερικα ωραια πολυπριζα που εχω παρει, με ασφαλειες!). Θελω να πω οτι αν ισχυε αυτο που εγραψες "με διακοπή ρεύματος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάρεις το λαπτοπ στα χέρια" τοτε επρεπε να ειχα πιασει και κανενα τζακποτ... Δεν παιζει αυτο. Το ειχες δοκιμασει σε πραγματικη χρηση με σκετη μπαταρια τοτε που το πηρες να δεις ποσο κραταει απο το 100% του και το εχεις ξαναδοκιμασει και τωρα (ξανα μονο με τη μπαταρια παλι απο το '100%' της) και εχεις την ιδια αυτονομια; Εισαι απολυτα σιγουρος; Μπαταρια πανω στο λαπτοπ και στην πριζα, ειδικα οταν ανεβαινουν (και μπορουν να ανεβουν πολυ!) οι θερμοκρασιες ειναι κινδυνος-θανατος. Εκανα αυτο που λες σε ενα acer και στο 2ο χρονο η μπαταρια κραταγε 10 ολοκληρα λεπτα.... Υπαρχουν και προγραμματα που παρακολουθουν την χωρητικοτητα της μπαταριας σου και πώς και πόσο ακριβως αυτη μειωνεται με το περας του χρονου. Αν θες ριξε καμια αναζητηση. ΥΓ και ψιλο ον-τοπικ: Επειδη μου αρεσει να μπορω να επεμβαινω οπου και οταν χρειαστει, δε θα επελεγα ευκολα να αγορασω λαπτοπ που δεν 'λυνεται' ευκολα (ειδικα αν μιλαμε για μη αμεση προσβαση σε μνημη-σκληρο-επεξεργαστη και (μπρρρ) μπαταρια!!). Εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα να έχω την μπαταρία έξω.Laptop πήρα όχι Desktop. Καλύτερα να χαλάσει η μπαταρία παρά η μητρική. Και όπως ξέρουμε το δίκτυο της ΔΕΗ δεν είναι και ότι καλύτερο (υπέρταση,διακοπή ρεύματος κτλπ) Δεν υπάρχει όμως κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά.Είναι μονόδρομος! Ο Movie άλλαξε σκληρό.Δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ αν ήταν κάτι δύσκολο...
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Αντώνη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είναι κάτι που δεν αναφέρθηκε και είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου.Αυτός είναι ένας από τους (κύριους) λόγους ύπαρξης της μπαταρίας σε ένα λάπτοπ (εκτός από το battery backup). Γιατί κάποιος άλλος χρήστης σε κάποιο προηγούμενο ποστ βιάστηκε να ποστάρει guide νομίζοντας πως κάλυψε και το θέμα διεξοδικά. Αφου πρωτα γραφεις ο,τι να'ναι, πραγματα παρωχημενα μιας αλλης εποχης που προφανως εχεις "ακουσει", που διαψευδονται ακομα και απο τα ιδια σου τα λινκ, και παιρνεις τις απαντησεις σου στις οποιες φυσικα δεν εχεις να πεις τιποτα, (υπαρχουν και αυτοι που δεν ξερουν την φραση "εκανα λαθος", εχουμε 2-3 εδω μεσα), μετα παιρνεις αλλη πασα (νομιζεις) παλι σε πραγματα που δεν θα σχολιασω γιατι οποιος χρειαζεται φροντιστηριο και δεν το αξιζει (και φυσικα δεν εννοω τον Αntwni που οσο τον ξερω απο εδω τον εκτιμω οσο λιγους) ας παει να πληρωσει , ας περασει και καμια επιμορφωση/σεμιναριο να πιασει και τοπο. Το guide εσυ πηγες να το ποσταρεις, με μια σελιδα ποστ και 3 λινκ αλλων 5-10 σελιδων των οποιων το περιεχομενο μαλιστα αγνοουσες και ελεγες τα αναποδα απο οσα πραγματα γραφονται εκει στους συμφορουμιτες, "αναγκαζοντας" με να χασω μιση ωρα απο τον χρονο μου για να προστατευσω οποιον διαβασε τα γραφομενα σου. 2
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Αφου πρωτα γραφεις ο,τι να'ναι, πραγματα παρωχημενα μιας αλλης εποχης που προφανως εχεις "ακουσει", που διαψευδονται ακομα και απο τα ιδια σου τα λινκ, και παιρνεις τις απαντησεις σου στις οποιες φυσικα δεν εχεις να πεις τιποτα, (υπαρχουν και αυτοι που δεν ξερουν την φραση "εκανα λαθος", εχουμε 2-3 εδω μεσα), μετα παιρνεις αλλη πασα (νομιζεις) παλι σε πραγματα που δεν θα σχολιασω γιατι οποιος χρειαζεται φροντιστηριο και δεν το αξιζει (και φυσικα δεν εννοω τον Αntwni που οσο τον ξερω απο εδω τον εκτιμω οσο λιγους) ας παει να πληρωσει , ας περασει και καμια επιμορφωση/σεμιναριο να πιασει και τοπο. Το guide εσυ πηγες να το ποσταρεις, με μια σελιδα ποστ και 3 λινκ αλλων 5-10 σελιδων των οποιων το περιεχομενο μαλιστα αγνοουσες και ελεγες τα αναποδα απο οσα πραγματα γραφονται εκει στους συμφορουμιτες, "αναγκαζοντας" με να χασω μιση ωρα απο τον χρονο μου για να προστατευσω οποιον διαβασε τα γραφομενα σου. 3 link άλλων 5-10 σελίδων... 3 links = 3 σελίδες. Μιλώντας για φροντηστήριο, να σου παραθέσω link του Wikipedia που λέει τί σημαίνει charging cycle, γιατί μάλλον κάτι δεν εξέφρασες σωστά στον προηγούμενο guide σου (εκτός πια κι να θεωρείς πως η γνώμη σου είναι ανώτερη κι από εκατομμύρια ανθρώπων που διαβάζουν-γράφουν στο wikipedia): http://en.wikipedia.org/wiki/Charge_cycle In general, number of cycles for a rechargeable battery indicates how many times it can undergo the process of complete charging and discharging until failure or it starting to lose capacity. Αυτό ανέφερα κι εγώ για παράδειγμα ως πλήρους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης της μπαταρίας... Θέλησες στον guide να το αλλάξεις. Δεκτό. Όμως πλήρης κύκλος θεωρείται αυτό. Παρεπιπτόντως και για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και όχι απλά μια παραδοχή. Έστω ότι σε κάποια πράγματα έχεις δίκιο (που σίγουρα σε ορισμένα έχεις, αλλά όχι σε όλα όπως νομίζεις). Μπήκες σε κόπο να ποστάρεις κάποια links ενημερωτικά? Ή θεωρείς πώς όλο το Insomnia δεν αξίζει για δωρεάν φροντηστήριο όπως γράφεις? Πρεπιπτόντως τί και πού ακριβώς διαψεύστηκε από τα ίδια μου τα link? Πάλι ασαφές το αφήνεις κι ατεκμηρίωτο. Παρέθεσες δικά σου που να τεκμηριώνουν το αντίθετο? Ή συγκεκριμένα χωρία από τα δικά μου? Ή απλά έδωσες τις 10 εντολές σαν Θεός και τέλος? Συγγνώμη κιόλας που θέλησα να σου απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσες, εκτός κι αν τα ερωτήματα που έθεσες είναι μονόδρομα και χωρίς να θες να λάβεις απάντηση. Δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω άλλο, δεκτό το να θες να με διορθώσεις όπου κάνω λάθη, όμως πρέπει να δεχτείς κι εσύ κάποια στιγμή ότι δεν έχεις το αλάθητο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2013 από matrixxx
Konstantin77 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 δεν έχω δει γιατί σφάζεστε αλλά έχω να παραθέσω σχετικά με τις φορτίσεις το ακόλουθο λινκ http://crazygreekblogger.blogspot.gr/2010/12/laptops.html αν το έχει ποστάρει ήδη κάποιος διορθώστε με. 1
Jannis64 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Mα και το λαπτοπ εχει τροφοδοτικο! Στην πριζα (χωρις μπαταρια) απο το 2008 με intel montevina chipset εχει φαει τουλαχιστον 50-100 διακοπες ρευματος το λαπτοπι μου και δεν εχει παθει το παραμικρο. Δε λεω οτι ειναι καλη ιδεα γενικα κατι να ειναι εκτεθειμενο σε διακοπες ρευματος (εχω χρησιμοποιησει κατα περιοδους και ups αντι μπαταριας μεχρι που τα εφτυσε -αρκετα συντομα δυστυχως- η μπαταρια του και αποφασισα να μην ξανασχοληθω) αλλά με τα watts καταναλωσης να πεφτουν διαρκως θεωρω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να παθεις ζημια απο μια "απλη διακοπη" (και οχι τιποτα τρελά 'power surges' και δε ξερω γω τι αλλο μπορει να προκαλεσει πχ και καμια φωτια, ελπιζω οτι προστατευομαι απο κατι τετοια με μερικα ωραια πολυπριζα που εχω παρει, με ασφαλειες!). Θελω να πω οτι αν ισχυε αυτο που εγραψες "με διακοπή ρεύματος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάρεις το λαπτοπ στα χέρια" τοτε επρεπε να ειχα πιασει και κανενα τζακποτ... Δεν παιζει αυτο. Το ειχες δοκιμασει σε πραγματικη χρηση με σκετη μπαταρια τοτε που το πηρες να δεις ποσο κραταει απο το 100% του και το εχεις ξαναδοκιμασει και τωρα (ξανα μονο με τη μπαταρια παλι απο το '100%' της) και εχεις την ιδια αυτονομια; Εισαι απολυτα σιγουρος; Μπαταρια πανω στο λαπτοπ και στην πριζα, ειδικα οταν ανεβαινουν (και μπορουν να ανεβουν πολυ!) οι θερμοκρασιες ειναι κινδυνος-θανατος. Εκανα αυτο που λες σε ενα acer και στο 2ο χρονο η μπαταρια κραταγε 10 ολοκληρα λεπτα.... Υπαρχουν και προγραμματα που παρακολουθουν την χωρητικοτητα της μπαταριας σου και πώς και πόσο ακριβως αυτη μειωνεται με το περας του χρονου. Αν θες ριξε καμια αναζητηση. ΥΓ και ψιλο ον-τοπικ: Επειδη μου αρεσει να μπορω να επεμβαινω οπου και οταν χρειαστει, δε θα επελεγα ευκολα να αγορασω λαπτοπ που δεν 'λυνεται' ευκολα (ειδικα αν μιλαμε για μη αμεση προσβαση σε μνημη-σκληρο-επεξεργαστη και (μπρρρ) μπαταρια!!). Η πρόσβαση σε σκληρό-μνήμες-επεξεργαστή-σύστημα ψύξης επεξεργαστή-DVD Recorder είναι παιχνιδάκι, ενώ στην μπαταρία είναι μανικάκι. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ευτυχώς, η μπαταρία, θα μας απασχολήσει μετά από κάποια χρόνια και όχι τακτικά.
giorginho Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Επειδη τελικα ειναι παραπανω απο ενας που δεν καταλαβαν τι εγραψα, μιλησα γενικα οσον αφορα μνημες κλπ parts. Η κουβεντα στο συγκεκριμενο εγινε ως προς τη μπαταρια και προσωπικα θεωρω οτι καποιος που κανει χρηση... γραφειου (πριζα) στο λαπτοπ θα θελει οπως εγω πχ να βγαζει/βαζει την μπαταρια με ενα κλικ. Αν αυτο δε γινεται για μενα ειναι deal-braker για καποιον αλλο ισως οχι. Καθε λαπτοπ εχει συγκεκριμενο κοινο στο οποιο απευθυνεται, πιστευω οτι για στο συγκεκριμενο δεν συμπεριλαμβανονται οσοι κανουν ελαχιστη χρηση της μπαταριας. Παντως αν δεις μερικα απο τα λινκς που παραθετουν παραπανω τα αξιοτιμα μελη του φορουμ η μπαταρια μονιμα πανω στο λαπτοπ ισως σε απασχολησει εντονα ακομα και σε ελαχιστους μηνες... Εχει παντως πλακα να βλεπεις καποιους ισχυρισμους γραμμενους εδω στηριζομενους σε 'εξωτερικες' (ή και 'εσωτερικες') πληροφοριες που υποστηριζουν σε καποια σημεια εντελως αντιθετα πραγματα... συχνο φαινομενο μαλιστα τωρα τελευταια
donatosd Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα, μπορεί κάποιος που το έχει να μου πει εάν το πληκτρολόγιο είναι Αγγλικό/Ελληνικό ή έχει μόνο Αγγλικούς χαρακτήρες?
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 δεν έχω δει γιατί σφάζεστε αλλά έχω να παραθέσω σχετικά με τις φορτίσεις το ακόλουθο λινκ http://crazygreekblogger.blogspot.gr/2010/12/laptops.html αν το έχει ποστάρει ήδη κάποιος διορθώστε με. Ακριβως αυτα που εγραψα λεει το λινκ σου "ενα προς ενα" (οχι δεν ειναι δικο μου το blog ), τα ιδια επι της ουσιας αλλα μαζεμενα και χωρις θεωρια και με τα τρια απο το battery university που εχουν δωθει και με οποιοδηποτε site εχει αρθρο για το θεμα. Βοηθαει παντως το λινκ σου για οποιον δεν γνωριζει Αγγλικα και θελει να τα διαβασει και αλλου εκτος απο την εδω "διαφωνια-διαλογο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις