Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,
έχω το εξης προβληματάκι: θέλω να φτιάξω μια βάση ψύξης για το λαπτοπ μου από υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Έχω ήδη συνδέσει μεταξύ τους τα ανεμιστηρακια που πήρα απο δυο τροφοδοτικά και τώρα άπλα θέλω να μάθω τι υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω ωστε να ειναι εργονομικη
εχω σκεφτει να χρησιμοποιήσω ντοσιέ το οποίο θα το κοψω στα μετρα των ανεμιστηρων αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξει 

στο παρελθον ειχα αγορασει δυο δήθεν καλες βασεις αλλα ηταν μουφα (με έπιασαν κορόιδο οι πωλητές)και οι δυο καθως δεν χαμηλωναν καθολου σχεδον την θερμοκρασια του λαπτοπ

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

ποιές ήταν αυτές που σε έπιασαν κοροίδο φίλε μου;;

με 11 ευρώ αγοράζεις αξιοπρεπείς βάση.

τον να την κάνεις Hand made βάση θέλει μελέτη/διάτρυτο πλέγμα για καλή ροή αέρα κλπ κλπ.

οτι γίνεται..γίνεται αλλά θέλει μελέτη

• Like 2
Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως τις ειχα παρει απο τοπικο μαγαζι πριν αρκετο καιρο (2 χρονια) και δεν ηξερα πολλα απο pc

τεσπα επειδη δεν σκοπευω να ξοδεψω αλλα λεφτα για βασεις θα  δω τι μπορω να κανω μονος μου ετσι και αλλιως  τα υλικα που θα χρειαστω τα εχω σε αποθεμα

ευχαριστω  

Δημοσ.

πολυ καλο υλικο ειναι ενα φυλλο απο αλουμηνιο (2-3 χιλιοστα παχος) και επισης  παρατηρησε την ροη του αερα στο λαπτοπ και βαλε τα ανεμηστηρια σε τετοια θεση που να ενισχυουν την ροη

(ττο φυλλο αλουμηνιου μπορεις να το τρυπησεις πολυ ευκολα ή να κοψεις καποιο κοματι και να βαλεις σιτα στην θεση του) περιμενω να μου στειλουν καποια υλικα για να φτιαξω 2 βασεις, οταν θα ειναι ετοιμες θα σου στειλω φωτο για να καταλαβεις τι εννοω

• Like 1
Δημοσ.

αν το δουλευεις σε καποιο τραπεζι η γραφειο κ οχι στον καναπε η στο κρεβατι μπορεις να κολησεις στην κατω πλευρα 4 καπακια απο πλαστικα μπουκαλια ενα σε καθε γωνια πιστευω πως αν εχει κενο απο κατω και δεν ακουμπαει ολο το λαπτοπ θα κρυωνει καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.

αν το δουλευεις σε καποιο τραπεζι η γραφειο κ οχι στον καναπε η στο κρεβατι μπορεις να κολησεις στην κατω πλευρα 4 καπακια απο πλαστικα μπουκαλια ενα σε καθε γωνια πιστευω πως αν εχει κενο απο κατω και δεν ακουμπαει ολο το λαπτοπ θα κρυωνει καλυτερα

υπαρχει αντιστοιχο βιντεο στο youtube για αυτο που λες

Δημοσ.

καλησπέρα και παλι,

την βάση την έχω κατασκευασμενη από ξύλο και το μόνο που μένει  να κανω εινα τρυπες για να βάλω τα δυο 12V ανεμιστηρακια

θέλω να ρωτήσω λοιπόν πoια είναι η κατάληλη θέση που πρέπει να βάλω τα ανεμιστηράκια (π.χ. το ένα διπλά στο άλλο ή διαγώνια μεταξύ τους) ώστε να πετύχω το μέγιστό της ψύξης

Δημοσ.

Δες κάτω από το λάπτοπ που ακριβώς είναι οι εγκοπές που τραβάει αέρα και βάλτα ακριβώς από κάτω τους. Αν έχει μόνο μία τότε δες σε ποιο άλλο σημείο ζεσταίνεται περισσότερο και βάλε το δεύτερο εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Δες κάτω από το λάπτοπ που ακριβώς είναι οι εγκοπές που τραβάει αέρα και βάλτα ακριβώς από κάτω τους. Αν έχει μόνο μία τότε δες σε ποιο άλλο σημείο ζεσταίνεται περισσότερο και βάλε το δεύτερο εκεί.

έχει καμιά 7-8 εγκοπές από κάτω για αυτο προβληματιζομαι

θα δω που ζεσταίνεται πιο πολύ και λογικά εκείνο το σημειο θα είναι ο cpu γτ αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ

Δημοσ.

1ον. το ξύλο κρατάει αρκετη θερμοκρασία, οπότε η μισή δουλεία παει χαμένη (οποιοδήποτε μέταλο θα κάνει πολύ καλύτερη δουλεια, ακόμα και το πλέξι-γκλας)
2ον. δεν χρειάζετε να πάρεις τοσο ακριβό μετασχηματιστή, τον δικό μου το είχα πάρει 4,60 απο ενα μαγαζάκι στον Βόλο :unsure:
αλλά και αυτός που θέλεις μια χαρά είναι

• Like 1
Δημοσ.

απο οσο εψαξα στο skroutz δεν βρηκα κατι

ξερεις κανενα καταστημα που να εχει σε χαμηλοτερη τιμη και να ειναι online?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...