dali13gr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Εκτός αν κάτι μου ξεφεύγει μιας και πάνε κάτι μήνες που είχα WP8 κινητό: Need for Speed Football Manager World of Goo Dropbox (official) Napster (άσχετα αν ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα) Όλες οι εφαρμογές της Google TomTom Lonely Planet Sleep Cycle Runkeeper Κάτι ανάλογο του iTunes U Ιατρικές εφαρμογές Logmein Opera - Dolphin Browser Flipboard Είναι μερικές από τις εφαρμογές που είναι must-have για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού. Υπάρχουν, φυσικά, ακόμα περισσότερες που λείπουν. Σύμφωνοι, υπάρχουν εναλλακτικές για ΚΑΠΟΙΕΣ από αυτές, αλλά η official εφαρμογή είναι, εκτός από κράχτης, και καλύτερη στην πλειοψηφία των εφαρμογών.
privateer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 H official συνήθως δεν είναι καλύτερη αλλά χειρότερη. Μεγάλα ονόματα απο αυτά που αναφέρεις εγώ δεν βλέπω κάτι. Και πολλά απο αυτά που έγραψες (αν οχι ολα) έχουν 3rd party εφαρμογές. Μόνο το flipboard θα το έλεγα μεγάλο όνομα αλλά αυτό έρχεται. Και όταν μιλάμε για εφαρμογές μην μου βάζεις μέσα παιχνίδια. Που μιλώντας για παιχνίδια ήδη Αμερική κυκλοφόρησε το Halo.
fmarkos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα τελευταια τρια χρονια ολα τα μεγαλα ονοματα εξεφανηστικα κυριολεκτικα απο το ios και android και το μοναδικο λογισμικο που ξεκινησε απο το 0(wp) ειναι και το μονο που εχει αυξηση και μαλιστα μεσα σε 2μιση χρονια απο το 0% εφτασε σχεδων τα 8%! Μπορει να συνεχισετε να πιστευεται οτι η nokia εκανε λαθος που ακολούθησε την ms,απλα σε δυο χρονακια θελω να είστε εδω για να πείτε τα ιδια! Βαρέθηκα να ακούω ότι τα WP είναι νέο λογισμικό, έλεος πια. Εξέλιξή των 6.5 είναι που ήταν εξέλιξη των 6.1 που ήταν εξέλιξη των CE. Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουν μερικοί; Καινούργιο λειτουργικό είναι το firefox OS. Τα windows phone (ή CE ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα) έχουν στην πλάτη τους 10 + αποτυχημένα χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος αυτό ήταν το πρώτο τηλέφωνο που παρουσιάστηκε με windows ce 3.0 (http://www.gsmarena.com/siemens_sx45-300.php ) και σίγουρα ήταν το πρώτο που είχα αγοράσει εγώ. Στα 7 άλλαξε Interface και στα 8 άλλαξε και τον κέρνελ. 2
dali13gr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 H official συνήθως δεν είναι καλύτερη αλλά χειρότερη. Μεγάλα ονόματα απο αυτά που αναφέρεις εγώ δεν βλέπω κάτι. Και πολλά απο αυτά που έγραψες (αν οχι ολα) έχουν 3rd party εφαρμογές. Μόνο το flipboard θα το έλεγα μεγάλο όνομα αλλά αυτό έρχεται. Και όταν μιλάμε για εφαρμογές μην μου βάζεις μέσα παιχνίδια. Που μιλώντας για παιχνίδια ήδη Αμερική κυκλοφόρησε το Halo. Μεγάλα ονόματα μπορεί να μην είναι για σένα, αλλά το ότι τα χρησιμοποιεί πολύς κόσμος είναι γεγονός. Όσο για τα παιχνίδια, είναι ένα τεράστια σημαντικό κομμάτι για μια πλατφόρμα. Και δεν χρειάζεται να είναι franchise τίτλος, μπορεί να είναι π.χ. το "παιδικό" Candy Crush που φαντάζομαι πως γνωρίζεις ότι το παίζουν μανιωδώς πάρα πολλά εκατομμύρια κόσμου με ημερήσιο τζίρο 600χιλ δολάρια για τους δημιουργούς του. Μόνο και μόνο που δεν υπάρχει αυτό στην πλατφόρμα, αποτρέπει πάρα πολλούς από το να πάρουν ένα WP smartphone. Οι μισοί απ' όσους το παίζουν αν αγόραζαν WP συσκευή, θα είχε τις διπλάσιες πωλήσεις η πλατφόρμα. Μιλάμε για μια και μόνο εφαρμογή. Οπότε, ναι, βάζω και τα παιχνίδια μέσα. Και όχι, δεν είναι χειρότερες οι official. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως, όπως π.χ. το ProTube, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
Typhoon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Έχεις δίκαιο, δεν είναι ολοκαίνουργια τα Windows Phone, αλλά είναι ένα ριζικό reboot του OS. Τώρα αν είναι καλά ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εγώ για τη χρήση που τους κάνω, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σίγουρα λείπουν κάποια πράγματα, αλλά το σημαντικό εν τέλει είναι να είναι λειτουργικά αυτά που κάνεις καθημερινά και για μένα σε αυτό είναι Jet. 2
privateer Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Άρα μιλάς κυρίως για παιχνίδια και όχι για εφαρμογές. Που και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει τεράστιο πρόοδος λόγω native coding. Στο τομέα των παιχνιδιών μπορεί να λείπουν κάποια μεγάλα ονόματα. Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό οπότε δεν γνωρίζω τι ισχύει ακριβώς. Το candy crash δεν το ξέρω και ρίχνωντας μια γρήγορη ματία ούτε και θέλω να το μαθω Στο θέμα των εφαρμογών όμως ξαναλέω ότι δεν ανέφερες κανένα μεγάλο όνομα εκτός του flipboard. Και αυτό γιατί πια ελάχιστες λείπουν. Αυτά που λείπουν ουσιαστικά είναι niche εφαρμογές όπως διάφορες ιατρικές. Όσο για τα περι official vs unofficial στα wp σίγουρα ισχύει αυτό που λέω.
mourouzis2005 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Ο τίτλος λέει για αύξηση του μεριδίου. Στο άρθρο αυτό που αναφέρεται; Μερίδιο σημαίνει ποσοστό, όχι αύξηση σε απόλυτους αριθμούς.
ektor7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Βαρέθηκα να ακούω ότι τα WP είναι νέο λογισμικό, έλεος πια. Εξέλιξή των 6.5 είναι που ήταν εξέλιξη των 6.1 που ήταν εξέλιξη των CE. Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουν μερικοί; Καινούργιο λειτουργικό είναι το firefox OS. Τα windows phone (ή CE ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα) έχουν στην πλάτη τους 10 + αποτυχημένα χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος αυτό ήταν το πρώτο τηλέφωνο που παρουσιάστηκε με windows ce 3.0 (http://www.gsmarena.com/siemens_sx45-300.php ) και σίγουρα ήταν το πρώτο που είχα αγοράσει εγώ. Στα 7 άλλαξε Interface και στα 8 άλλαξε και τον κέρνελ. Ποια εξελεξη του wm6???Πατε καλα τα wp δεν εχουν τιποτα κοινο με τα wm!!! Πες μου τι κοινο εχουν,το marketplace το ui,οι εφαρμογες,τι??? 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 τη λέξη windows? 2
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μου θυμίζει τα περι ανάπτυξης του Σαμαρα η όλη ιστορία. Αλλά στην τελική δική τους είναι η εταιρεία και των μετόχων δλδ και δικές τους οι επιλογές. Αφού θέλουν να μετατρέψουν την Νοκια σε μια περιφερειακή εταιρία ποιυ αγωνίζεται για να επιβιώσει τότε και αυτό ειναι δικαίωμα τους. Αλλά μην μας παρουσιάζεται το άσπρο μαύρο. Υποτιμάτε και την νοημοσύνη μας.
ektor7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Άρα μιλάς κυρίως για παιχνίδια και όχι για εφαρμογές. Που και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει τεράστιο πρόοδος λόγω native coding. Στο τομέα των παιχνιδιών μπορεί να λείπουν κάποια μεγάλα ονόματα. Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό οπότε δεν γνωρίζω τι ισχύει ακριβώς. Το candy crash δεν το ξέρω και ρίχνωντας μια γρήγορη ματία ούτε και θέλω να το μαθω Στο θέμα των εφαρμογών όμως ξαναλέω ότι δεν ανέφερες κανένα μεγάλο όνομα εκτός του flipboard. Και αυτό γιατί πια ελάχιστες λείπουν. Αυτά που λείπουν ουσιαστικά είναι niche εφαρμογές όπως διάφορες ιατρικές. Όσο για τα περι official vs unofficial στα wp σίγουρα ισχύει αυτό που λέω. Εγω προσωπικα δεν ασχολούμαι με τα παιχνιδια,αλλα ειναι πολλα πραγματα που πιστευω οτι χρειάζεται το wp!Πρωτα απ'ολα θελει players που να παιζουν τι γνωστες φορμες βιντεο και να δέχονται,υποτιτλους.Μετα θελει τους γνωστούς browsers για περισσοτερη συνεργασια με το desktop/laptop!Λειπουν οι torrents clients!Περισσοτερη παραμετροποιηση οχι τοσο στη εμφανηση,αλλα κυριως σε εργαλεια οπως ειναι περισσοτερες επιλογες σε keyboard,default file manager(δε ξερω,γίνεται να εχεις καποιο χωρις να εισαι unlock?),ενα τροπο να εχεις αμεση προσβαση σε ρυθμησεις χωρίς να μπενεις σε καποιο app που εχει καποιο μενου γι'αυτα κ.α. πολλα! Γενικα εχουν ελλείψεις σημαντικές,αλλα λογο του οτι ειναι γνωστό οτι η ms αρέσκεται τα λογισμικα της να εχου πολλές δυνατότητες και να εκμεταλευονται τα πάντα,θεωρώ ή μαλλον ειμαι βεβαίως οτι το λογισμικο σε 2 χρονακια θα το εχει κανει αγνωριστο οσο αφορα τις δυνατοτητες και τα πειράγματα! 1
KwstasXt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγω πιστευω οτι το λειτουργικο windows mobile υπηρχε απλως για να δειχνει η microsoft οτι εχει λειτουργικο και για κινητα.Τωρα ειναι το πραγματικο λειτουργικο που βγαζει η microsoft και απο την στιγμη που περασε σε κερνελ των windows phone 8 θα παραμεινει σταθερο για αρκετα χρονια. Ο χρονος μπορει να με βγαλει ψευτη. θα δουμε! 1
Windows8 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγώ ξέρω ότι 10 γνωστοι μου με iPhone και android έκαναν παραγγελίες τα Lumia 620 και 720 και εβαλαν αγγελίες τα κινητα τους στο insomnia. Πριν 2 μέρες δεν ήξεραν τι εστί windows phone. Λίγη παραπάνω διαφήμιση θέλουν έξω απο Αμερική και θα είναι κουλ. Sent from my RM-846_eu_euro1_273 1
fmarkos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Ποια εξελεξη του wm6??? Πατε καλα τα wp δεν εχουν τιποτα κοινο με τα wm!!! Πες μου τι κοινο εχουν,το marketplace το ui,οι εφαρμογες,τι??? Τον ίδιο κέρνελ μέχρι τα WP8; Αν δεν ξέρεις τι είναι ο κέρνελ πες να σου εξηγήσουμε. Ξαναλέω καινούργιο λειτουργικό είναι το firefox os, έτσι μπας και καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει καινούργιο λειτουργικό, το ότι τα wp έχουν διαφορές από τα wm είναι γεγονός αλλά δεν αποτελούν παρθενογένεση, εξέλιξη είναι. Με την ίδια λογική που αναφέρεις πες μου τι κοινό έχουν τα win 3.11 με τα win8; Καμία αλλά κανένας δεν μιλάει για reset στα 8 ούτε για καινούργιο λειτουργικό. Το UI είναι το μέσο με το οποίο ο χρήστης επικοινωνεί με τον πυρήνα του λειτουργικού. Ο πυρήνας των wp μέχρι το 8 ήταν ο CE που χρησιμοποιούν τα wm από την σειρά CE μέχρι την 7.8. Στα WP8 άλλαξε τον πυρήνα (NT) και κράτησε το UI. Αυτό λέγετε εξέλιξη ενός λειτουργικού συστήματος. Νέο λειτουργικό σύστημα λέγετε το παίρνω ένα χαρτί λευκό, γράφω τον πυρήνα από το μηδέν του περνάω ένα καινούργιο UI και το πλασάρω στην αγορά με Χ ονομασία.
Radiatedsoul Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Τον ίδιο κέρνελ μέχρι τα WP8; Αν δεν ξέρεις τι είναι ο κέρνελ πες να σου εξηγήσουμε. .... Το UI είναι το μέσο με το οποίο ο χρήστης επικοινωνεί με τον πυρήνα του λειτουργικού. Ο πυρήνας των wp ...Στα WP8 άλλαξε τον πυρήνα .. γράφω τον πυρήνα από το μηδέν kernel, πυρήνας... από πια δεκαετία μας ερχεσαι εσύ? Καλώς ήρθες πάντως στο 2013. Τώρα τσακωνόμαστε αν βγαίνει το candy crash saga στο κινητό μας ή όχι, ξέχνα τους πυρηνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα