Leo360 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Με τον πόλεμο των λειτουργικών να συνεχίζεται, φαίνεται πως για τη Nokia και τη Microsoft η τρίτη θέση είναι πια γεγονός, κυρίως λόγω της επιτυχίας της σειράς Lumia αλλά και τη μη προσέγγιση του αγοραστικού κοινού από πλευράς BlackBerry.Συγκεκριμένα, η Nokia ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου του 2013, με τη χασούρα να μειώνεται πια σημαντικά. Από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τα τέλη Ιουνίου η εταιρεία είχε κέρδη της τάξεως των 7,4 εκ. δολαρίων πέφτοντας από τα αντίστοιχα 9,2 εκ. το ίδιο τρίμηνο του 2012. Η μεγάλη πτώση του 2012 φαίνεται να έχει φύγει, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 115 εκ. d. Πρωταγωνιστές φαίνεται να είναι οι νέες συσκευές της σειράς Lumia, καθώς συνολικά πουλήθηκαν 7.4 εκ. συσκευές παγκοσμίως, αύξηση από τα 5.6 εκ. και 4.4 εκ. συσκευές που πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 και το τελευταίο τρίμηνο του 2012 αντίστοιχα. Όσο για τη μοίρα του λειτουργικού Symbian, τα πράγματα φαίνεται πια να έχουν δρομολογηθεί, με τη Nokia να δηλώνει πως οι πωλήσεις των συσκευών με το εν λόγω λειτουργικό ήταν σχεδόν μηδενικές. Site: engadget.com
Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 παει το symbian κριμαα παντως στα λουμια οφειλει την ανακαμψη αλλιως θα το χε διαλυσει..
SPANK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Μπορεί να μειώθηκε η χασούρα οπως λενε αλλα η Nokia σαν την παλιά εταιρία εχει πεθάνει εδω και καιρό μην μπορώντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις + οποια λάθη / παραλείψεις εκανε με αποτέλεσμα να θέλει σύμμαχο για να μην το κλείσει τελείως το μαγαζί 3
Windows8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Πολύ χαρούμενος που εχω Lumia. Sent from my RM-846_eu_euro1_273 1
Directx Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα νούμερα εξακολουθούν να είναι απελπιστικά χαμηλά, από εκεί και πέρα μια πρώτη ανάλυση των αριθμών από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του.
ektor7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Τα νούμερα εξακολουθούν να είναι απελπιστικά χαμηλά, από εκεί και πέρα μια πρώτη ανάλυση των αριθμών από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του.Καποιος να του εξηγήσει ομως οτι τα νουμερα δεν τα ερμηνεύει ο καθενας οπως τον βολεύει!Τα symbian δε τα εξεφανησαν η ms και τα wp,αλλα η αδυναμια του λογισμικου και της nokia να ανταγωνιστει και να περιορισει τους οδοστροτηρες της google κ της apple που λεγονται android κ iphone! Δεν ειχε μελλον το symbian και οπως φαίνεται, ουτε τα bb θα καταφερουν να ξανα σηκωσουν κεφάλι! Τα τελευταια τρια χρονια ολα τα μεγαλα ονοματα εξεφανηστικα κυριολεκτικα απο το ios και android και το μοναδικο λογισμικο που ξεκινησε απο το 0(wp) ειναι και το μονο που εχει αυξηση και μαλιστα μεσα σε 2μιση χρονια απο το 0% εφτασε σχεδων τα 8%! Μπορει να συνεχισετε να πιστευεται οτι η nokia εκανε λαθος που ακολούθησε την ms,απλα σε δυο χρονακια θελω να είστε εδω για να πείτε τα ιδια! Απο το 75% το 2007 που πρωτοεμφανηστικε το iphone μεχρι το τελος του 2010 που κυκλοφορισαν τα πρωτα wp,το symbia κατρακύλησε στο 25%!Μηπως εφτεγε και τοτε η ms και τα wp? Θαυμαστε μια απο τις ομορφοτερες κατρακυλες μεσα σε 3χρονια! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/World_Wide_Smartphone_Sales_Share.png Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2013 από ektor7 3
Directx Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Μπορει να συνεχισετε να πιστευεται οτι η nokia εκανε λαθος που ακολούθησε την ms,απλα σε δυο χρονοκια θελω να είστε εδω για να πείτε τα ιδια! Εγώ προσωπικά θα είμαι εδώ (Θεού θέλοντος) όπως από το 2001 - από εκεί και πέρα λυπάμαι αλλά δεν έχω χρόνο για τέτοιες συζητήσεις (όπου ο καθένας ταυτίζεται προσωπικά με κάποια εταιρία και τα παίρνει στο κρανίο κλπ). Αν διαφωνείς με την ανάλυση του, τότε blog διαθέτει ο τύπος, αγγλικά πιστεύω ότι γνωρίζεις, μπορείς να τα συζητήσεις τα θέματα μαζί του, άλλωστε ο Tomi είναι ο πλέον ειδικός στο θέμα από ότι είμαι εγώ. Καλή συνέχεια.-
NoisePollution Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα windows phone τελειώσανε χωρίς να αρχίσουν. Πάρτε το χαμπάρι. 2
ektor7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα windows phone τελειώσανε χωρίς να αρχίσουν. Πάρτε το χαμπάρι. Θα τελιωνα ΑΝ ΔΕΝ ειχαν ΑΎΞΗΣΗ καθε χρονο της ταξεως του 30-40%! Εγώ προσωπικά θα είμαι εδώ (Θεού θέλοντος) όπως από το 2001 - από εκεί και πέρα λυπάμαι αλλά δεν έχω χρόνο για τέτοιες συζητήσεις (όπου ο καθένας ταυτίζεται προσωπικά με κάποια εταιρία και τα παίρνει στο κρανίο κλπ). Αν διαφωνείς με την ανάλυση του, τότε blog διαθέτει ο τύπος, αγγλικά πιστεύω ότι γνωρίζεις, μπορείς να τα συζητήσεις τα θέματα μαζί του, άλλωστε ο Tomi είναι ο πλέον ειδικός στο θέμα από ότι είμαι εγώ. Καλή συνέχεια.- Με τον τυπο να καθησεις να συζητησεις εσυ που τον παρακολουθεις και το πιστευεις!Για μενα ειναι αδιαφορος!Και στο φορουμ θελουμε να ακουμε τα επιχειρηματα κυριως αυτου που ποσταρει και οχι καποιου τυπου σε ενα ξενο φορουμ! Και οχι δε γνωριζουμε ολοι καλα αγγλικα,οποτα εκτος απο το link ωφειλες να κανεις και μια ελεύθερη μεταφραση των κυριων σημειων,τουλαχιστων! 1
Directx Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Με τον τυπο να καθησεις να συζητησεις εσυ που τον παρακολουθεις και το πιστευεις!Για μενα ειναι αδιαφορος! Και στο φορουμ θελουμε να ακουμε τα επιχειρηματα κυριως αυτου που ποσταρει και οχι καποιου τυπου σε ενα ξενο φορουμ! Και οχι δε γνωριζουμε ολοι καλα αγγλικα,οποτα εκτος απο το link ωφειλες να κανεις και μια ελεύθερη μεταφραση των κυριων σημειων,τουλαχιστων! Θα σου απαντήσω σε 2 χρόνια από τώρα επί του θέματος (Θεού θέλοντος ελπίζω και οι δυο να είμαστε εδώ), και πρόσεξε, όταν λέω κάτι το εννοώ, έχεις ήδη καταχωρηθεί στην ατζέντα μου, ραντεβού λοιπόν ξανά την 19η Ιουλίου του 2015 (ημέρα Κυριακή). 3
NoisePollution Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα windows phone τελειώσανε χωρίς να αρχίσουν. Πάρτε το χαμπάρι.Θα τελιωνα ΑΝ ΔΕΝ ειχαν ΑΎΞΗΣΗ καθε χρονο της ταξεως του 30-40%! Νομίζω οτι η τριτη θεση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχια για τη Microsoft. Αποστολή από το ST25i με τη χρήση Insomnia App
Calexako Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Όταν μέσα σε 2 χρόνια απο μη υπάρχουσα στον χάρτη των smartphones είναι τρίτη, δεν πιστεύω οτι πάει και πάρα πολυ άσχημα. Προσωπική γνώμη δλδ. Χαίρομαι παράλληλα που η μοίρα της Nokia είναι συνδεδεμένη με τα wp8 πλεόν, καθώς και οι 2 εταιρείες θα δώσουν την μάχη τους και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για το λειτουργικό. 2
dali13gr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 <p>Τα νούμερα εξακολουθούν να είναι απελπιστικά χαμηλά, από εκεί και πέρα <a href="http://communities-dominate.blogs.com/brands/2013/07/nokia-q2-topline-numbers.html">μια πρώτη ανάλυση</a> των αριθμών από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του.</p> Δεν ξέρω τι γνωρίζει και τι δεν γνωρίζει ο άνθρωπος, αλλά λέει μπαρούφες, απλά. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολέμιος των WP και fan του Symbian. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι πούλησε 100εκ. συσκευές με Symbian το '11 αποκρύπτοντας ότι αυτά τα εκατομμύρια ήταν συσκευές των 100€ που μόνο smartphone δεν λέγονταν. Δεν μας είπε όμως τι νομίζει ότι θα γινόταν αν συνέχιζε να πουλάει τέτοιες συσκευές η Nokia. Η επιλογή να επενδύσει η Nokia στην εξέλιξη/εκσυγχρονισμό ενός γερασμένου λειτουργικού ή η δημιουργία ενός νέου, είναι ίδια ακριβώς με την επιλογή της να επιλέξει τα WP που ήταν ένα φρέσκο, σύχρονο και, προπάντων, έτοιμο λειτουργικό. Γλύτωσε και τα χρήματα του R&D. Ξεκίνησε, λοιπόν, από την ίδια βάση που θα ξεκινούσε αν προχωρούσε μόνη της, με τη διαφορά ότι έχει από πίσω τον κολοσσό που λέγεται Microsoft να τα χώνει. Βλέπε τι έπαθε η RIM με την εμμονή της στο αρχαίο BB OS και τις συσκευές με φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο. Τρέχει και δεν φτάνει να παρουσιάσει και καινούργιο και οδεύει ολοταχώς προς την εξαγορά της από κάποια άλλη εταιρεία. Τέλος, όλα είναι εύκολα στα λόγια, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι να μπεις σφήνα σε δυο λειτουργικά που συνεχώς εξελίσσονται από τότε που βγήκαν. Γι αυτό τον λόγο, είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της Nokia. Και άμα δει τα δύσκολα η Microsoft, τότε θα τα χώσει και στους developers για να "γεμίσει" το Marketplace με επώνυμες εφαρμογές που λείπουν γιατί, κακά τα ψέμματα, όσο και να μην το παραδέχονται κάποιοι, λείπουν αρκετά μεγάλα ονόματα από το portfolio της. Αυτά τα ολίγα 3
privateer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ποιά μεγάλα ονόματα λείπουν απο το Marketplace?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα