Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλυτερος ο ιντελ αλλα για τη χρηση που θελεις ο amd σε υπερκαλυπτει και δεν θα δεις διαφορα....για gaming pc πας, ριξε το βαρος σε καρτα γραφικων και πηγαινε σε gtx760 ή hd7950 για μενα αφου χωρανε στο μπατζετ των 700 ευρω.

Το να ριξεις 700 ευρω σε ολα τα υπολοιπα και να μεινεις με την 5850 δεν ειναι ο,τι καλυτερο.

ποσο μπορω να πουλησω την 5850? αν ενδιαφερεται και κανεις μπορουμε να μιλησουμε, και οσο για τα λ7 προσπαθω όσο μπορω να πεσω στα 500ευρω.

-Στο θέμα κουτί, έχεις λίγο δίκιο γιατί όσο περισότερους αεραγωγούς έχει το κουτί, τόσο περισότερο θόρυβο θα κάνει μιας και θα είναι "ανοιχτό" σε περισότερα σημεία. Αυτό βέβαια εξαρτάται και απο τον θόρυβο των διάφορων ανεμιστήρων που έχει το κουτί (cpu, case, vga κ.α). Τα "κλειστά" κουτιά απο την άλλη έχουν λιγότερο θόρυβο, αλλά και λίγο ανεβασμένη θερμοκρασία, πράγμα που αν δεν είσαι overclocker βέβαια, δεν σε πολυενδιαφέρει.

-Στο θέμα amd vs intel, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και ειλικρινά το μόνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι το οτι η μάχη παίζεται καθαρά σε κάποιες μικροδιαφορές στα σημεία, τουλάχιστον στην κατηγορία που ενδιαφέρει εσένα (8core fx vs ι5). Σαν γενική "αισθηση" θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις διαφορές. Aν το δούμε βέβαια το θέμα καθαρά απο οπτική γωνία marketing, ένα σετάκι με 1150 socket κυκλοφορίας μερικών εβδομάδων (όπως ο i5 4670), είναι όπως και να το κάνεις πιο ελκυστικό, απο ενα σετ με σχεδόν 1 έτους fx και μια 2 και πλέον ετών 9series am3+ μητρική. 

-Αsus vs Gigabyte...αδιάφορο. Αν αγοράσεις πάντως μητρική με 4 slots για ram, πάρε δυο στικάκια των 4g για να έχεις και dual channel.

- H 5850 είναι μια αξιοπρεπής κάρτα και αν δεν κυνηγάς επιδόσεις όπως λες, δεν βρίσκω λόγο να την αλλάξεις. Στο καινούργιο pc, θα παρατηρήσεις και ένα μικρό boost στα minimum και average frames, πραγμα που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό στα multithreaded παιχνίδια.

Το θέμα όμως είναι, αν παραμένει το budget των 700ε και χωρίς κάρτα (?)

-Τον σκληρό δίσκο αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τον κρατάς. Στο θέμα του ssd, τι να σου πω?...είναι καθαρά επιλογή δική σου. Υπολόγισε με βάση τον τωρινό σου δίσκο, πόσα giga χρειάζεσαι (program files συν περίπου 40g για λειτουργικό) και ανάλογα ενεργείς.

το θεμα κουτι θελω να ειναι αθορυβο, θα βαλω λιγους ανεμηστηρες και αν χρειαστει θα βαλω λιγο ακριβους και αθορυβους, η περιοχη που μενω δεν ειναι και η ποιο ζεστη, ειμαι στο ποιο ψηλό σημειο της πολης και λιγες φορες εχω πανω απο 23 βαθμους μεσα στο σπιτι.Οσο για στρατοπεδο θα πάω ιντελ, να παρω τον 4430 τον 4570 τον 4570s (τι διαφορα εχουν αυτοι οι δύο) ή τον 4670κ.

Ο σκληρος δισκος που εχω δουλευει μια χαρα, μάλλον θα τον κρατησω :), και βλέπουμε

Δημοσ.

Εννοώ ότι με μια http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516471 ή την gtx 760 είναι υπερ άνετα

φιλε αυτη που προτείνεις φαίνεται πολυ καλη τιμη, να κανω το αλμα να φυγω απο την amd να παω nvidia, καιρος να αλλάξω, 8 χρόνια amd, αρκεί να στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι στις 7790 που μου πρότειναν καποιοι αλλοι εδω.

k= overclocking καλύτερα, αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τέτοια δουλεία μην τον πάρεις , 4670 πιστεύω είναι κομπλέ 

δεν ξέρω από overclocking, οποτε 4670  ;)

Απο αυτους τους ssd ποιον λετε να διαλεξω http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi/f/342913/101-%CE%AD%CF%89%CF%82-150GB.html?keyphrase=ssd

Δημοσ.

H βασική διαφορά μεταξύ των 44xx και 45xx, είναι στο turbo (oι δυο απο τους 4 πυρήνες τρέχουν πιο γρήγορα σε βαριές διεργασίες). Στον μεν 4430 πάει στα 3.2 (+200Mhz) και στους 4570 και 4570s πάει στα 3.6 (+500 και +600 αντίστοιχα). Aπο κει και πέρα οι 45xx και 46xx έχουν και μια επιπλέον δέσμη εντολών που βοηθάει στο multitasking (intel@tsx-ni). O 4670k είναι ξεκλείδωτος για overclock.

Στο θέμα του κουτιού, επειδή είναι και λίγο θέμα γούστου, βρες μόνος σου κάποια "κλειστά" κουτιά που σου αρέσουν, και ανέβασε τα για να σου πούμε γνώμες.

Στο θέμα κάρτας αν θες την γνώμη μου, μην πέσεις κάτω απο 660ti ή 7870. Μετά και απο τις τελευταίες υποτιμήσεις είναι η μεν λίγο πάνω και η δε λίγο κάτω απο 200ε. Την 5850 μπορείς να ανοίξεις το section με τις αγγελίες και να πάρεις μια ιδέα πόσο μπορείς να την πουλήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κοιτάς προς 1150 καλύτερα να παρείς μητρική με 2ο stepping.

Από κάρτα και εγώ από 7870 και πάνω θα σου πρότεινα.

Αν όμως κοιτάς κάτι φθηνό αλλά δυνατότερο από 650 ti,7790 δες και αυτή την περίπτωση http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?SearchFor=GRA%20PCX%20XFX%20HD7850%201GB

• Like 1
Δημοσ.

Αν κοιτάς προς 1150 καλύτερα να παρείς μητρική με 2ο stepping.

Από κάρτα και εγώ από 7870 και πάνω θα σου πρότεινα.

Αν όμως κοιτάς κάτι φθηνό αλλά δυνατότερο από 650 ti,7790 δες και αυτή την περίπτωση http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?SearchFor=GRA%20PCX%20XFX%20HD7850%201GB

η 7870 ειναι καλυτερη απο την 650 γιατι η 1η ειναι 256βιτ ενω η 2η 128βιτ?

η 660 που ειναι στα 190βιτ τι κανει με την 7870? http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Gigabyte-GeForce-GTX660-2GB-OC-GV-N660OC-2GD.htm

κοιτα το baget μου για κάρτα δεν ειναι πάνω απο 180-190 ευρω, οποτε εκει θα παιξω, 7870 απο amd, και 660 ή 650 απο nvidia

Δημοσ.

ειναι καλυτερη απο την 7870?

αν η 7870 ειναι λιγο καλυτερη απο αυτην θα παρω την 660, διοτι θελω να αλλαξω εταιρεια, αν ομως της ριχνει πανω απο 10-15% στην αποδοση θα παω στην amd

εμφανισιακα τα σπαει παντως.......απο ψυκτρα κλπ

Από έξω ανάλογα και πόσα δίνεις.

160-180

Δημοσ.

Από έξω με λίγα παραπάνω παίρνεις 7870 Tahiti Le.

Σαν πρόταση προτιμώ την υλοποίηση της XFX 7870 με dual fan στα 180 http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?SearchFor=GRA%20PCX%20XFX%20HD7870%202GB%20Dual%20Fan(%20FX-787A-CDFC%20) από την Msi 660.Είναι συνήθως πιο γρήγορη η 7870 και με πολύ oc headroom αν θες να ψαχτείς αλλά αν θες nvidia η 660 είναι μια χαρά επίσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...