Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η108NS που δινει ο ΟΤΕ. Το μοντεμακι αυτο εχει θυρα USB που πρωτη φορα βλεπω προσωπικα σε μοντεμ. Αν συνδεσω ενα USB μοντεμ λογικα θα εχω ιντερνετ το οποιο θα σερβιρεται κανονικα στις θυρες LAN και μεσω WiFi σωστα;

Επισυναπτω και την σελιδα των ρυθμισεων 3G.

post-247091-0-30393400-1374175317_thumb.png

Δημοσ.

Εχω το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η108NS που δινει ο ΟΤΕ. Το μοντεμακι αυτο εχει θυρα USB που πρωτη φορα βλεπω προσωπικα σε μοντεμ. Αν συνδεσω ενα USB μοντεμ λογικα θα εχω ιντερνετ το οποιο θα σερβιρεται κανονικα στις θυρες LAN και μεσω WiFi σωστα;

Επισυναπτω και την σελιδα των ρυθμισεων 3G.

οι usb σε ενα ρουτερ μπορει να ειναι για δισκο μπορει για 3g μπορει και για εκτυπωτη.εφοσον εχει μενου 3g ναι τοτε κανει και για αυτο.ναι η λογικη ειναι οτι το σεταρεις και σου δινει ιντερνετ κανονικα απο τις lan μετα.δηλαδη αντι να ερχεται το ιντερνετ απο το τηλεφωνο (adsl) να το πω ετσι απλα και να πηγαινει στις lan πηγαινει απο το 3g stick στις lan.πολλα ρουτερ το εχουν αυτο για να κανει και αυτοματα fail over αν αποτυχει δηλαδη το adsl να γυρισει σε 3g και αναποδα.για περιπτωσεις που καποιος δεν θελει να μεινει χωρις νετ.δεν το εχω λειτουργησει ποτε το 3g πανω σε usb σε adsl router .εχω λειτουργησει gsm router απευθειας που επερνε sim και σκετο ρουτερ d link Που επαιρνε 3g stick πανω και εδινε σε lan.ασχετο αλλα προληπτικα ριξε και firmware update πανω αν υπαρχει πιο καινουριο ειτε απο τον οτε ειτε απο την zte.το λεω για να καλυπτει περισσοτερους vendors.πολλες φορες σε καποια πιο νεα firmwares υπαρχει υποστηρικη για παραπανω usb 3g sticks.

Δημοσ.

Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να μην συνεργαζεται με καποιο 3g stick; Κυκλοφορουν πολυ λιγα στην αγορα μιλαω για τα branded που συνηθως δινουν μαζι με τις συνδεσεις αν δεν αναγνωριζει αυτα τοτε μας υποχρεωσε B) :cool: . Οι ρυθμισεις θα μου δωθουν απο τον 3G παροχο;

Δημοσ.

Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να μην συνεργαζεται με καποιο 3g stick; Κυκλοφορουν πολυ λιγα στην αγορα μιλαω για τα branded που συνηθως δινουν μαζι με τις συνδεσεις αν δεν αναγνωριζει αυτα τοτε μας υποχρεωσε B) :cool: . Οι ρυθμισεις θα μου δωθουν απο τον 3G παροχο;

ναι υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις.οποτε μπορει να θελει firmware update το ρουτερ αν βρεις βεβαια για αυτο .

και δυστυχως τα 3g router που παιρνουν sim πχ teltonika ειναι πανακριβα 200+ ευρω αλλα παιζουν σιγουρα αφου παιρνουν καρτα sim μεσα.επισης ο καθε κατασκευαστης συνηθως γραφει στο site που ποια usb sticks εχει δοκιμασει και υποστηριζει χωρις να σημαινει οτι δεν μπορει να εχει βγει καποιο νεο version του stick που να μην παιζει παρολο που το γραφει μεσα .η και το αναποδο.να μην γραφει πχ οτι παιζει με το stick ταδε αλλα το stick να παιζει μια χαρα και απλα ο κατασκευαστης να μην το εχει δοκιμασει.οποτε ναι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.μετα σε πιο φτηνα 3g router οχι των 200+ ευρω αλλα κατω του 100 που παιρνουν sim ειναι κατι που δινουν οι 3g παροχοι .που μερικα ειναι και με μπαταρια κιολας κτλ.και παιζουν σιγουρα.ναι τις ρυθμισεις θα στις δωσει ο παροχος η θα της βρεις στο ιντερνετ.απλα λιγο προσοχη γιατι μερικες φορες  ο παροχος εχει 2 apn αναλογα την υπηρεσια που εχες παρει και μπορει αμα βαλεις το λαθος ναμην παιζει.επισης μια συμβουλη.πριν βαλεις την καρτα στο stick βγαλε το Pin number για να μην γινει καμια στραβη και μπλοκαρεις καμια καρτα και γενικοτερα να μην χρειαζεται να ανησυχεις για αυτο αμα ξεχασεις μεσα στο ρουτερ να βαλεις το pin κτλ.και γενικοτερα το βγαζεις για να γλυτωνεις οποιαδηποτε παραξενια ,bug κτλ που μπορει να τυχει.προσωπικη αποψη παντα.

Δημοσ.

Σ ευχαριστω για τις αναλυτικες οδηγιες. Μιας και εθιξες το θεμα του σκληρου μου ΄ρθε φλασια τωρα μηπως και δυνδεεται σκληρος γιατι ειναι στα σχεδια μου η αγορα ενος δικτυακου. Πως μπορω να το ελεγξω; Επισης μηπως γινεται να μειωσω την ενταση εκπομπης του WiFi μιας και οι υπολογιστες ειναι πολυ κοντα στο μοντεμ;

Δημοσ.

Σ ευχαριστω για τις αναλυτικες οδηγιες. Μιας και εθιξες το θεμα του σκληρου μου ΄ρθε φλασια τωρα μηπως και δυνδεεται σκληρος γιατι ειναι στα σχεδια μου η αγορα ενος δικτυακου. Πως μπορω να το ελεγξω; Επισης μηπως γινεται να μειωσω την ενταση εκπομπης του WiFi μιας και οι υπολογιστες ειναι πολυ κοντα στο μοντεμ;

λογικα θα παιρνει και δισκο.δεν το ξερω για σιγουρα.δες στο manual.δεν ξερω αν θα βλεπει ntfs.εμενα το Thomson βλεπει δισκο αλλα δεν εβλεπε ntfs.εβλεπε σιγουρα fat32.δεν εψαξα να δω τι αλλο μπορει να βλεπει.δεν ειμαι fan του δισκου σε Usb θυρα στο ρουτερ.προτιμω εναν ethernet δισκο η ενα Nas.δες το manual η δοκιμασε ενα δισκο η εστω ενα usb stick να δεις τι βλεπει.

αν στην καρτελλα wireless εχει ρυθμιση εντασης τοτε σημαινει οτι μειωνεται.αν δεν εχει δεν γινεται.λιγα ρουτερ εχουν.δεν θυμαμαι πως θα το γραφει αλλα κανει μπαμ η επιλογη (Πχ. wireless power level)και συνηθως το ρυθμιζεις με ποσοστο επι τις 100 η θα ειναι με high medium low και διπλα μπορει να γραφει και mw.πχ high 100 medium 80 low 50mw.σε μια περιπτωση το εχω δει να το γραφει και σε dbm.απλα  αν ρυθμιζει μην το βαλεις πολυ χαμηλα διοτι μετα μπορει να δεις να μην παιζουν σωστα η να μην παιζουν στην σωστη ταχυτητα δηλαδη να μην μπορεις να κατεβασεις τερμα η να κανεις μεταφορα αρχειων και να μην πηγαινει τερμα.επισης το ρουτερ ειναι μονο 100mw ενω ενα κινητο ή ενα dect ειναι παραπανω οποτε ξεκινα με το να ξεφορτωθεις αυτα:D

Δημοσ.

Εχω βαλει φλασακι αλλα δεν.. Στα μενου δεν εντοπισα κατι για δισκο αλλα ουτε για την ενταση του wifi. Στο τελευταιο που λες η ακτινοβολια των dect ειναι σαφως μικροτερη των μοντεμ καθως η φωνη απαιτει πολυ μικροτερη "χωρητικοτητα" ανα μοναδα χρονου για να μεταδοθει σε σχεση με τα δεδομενα. Η ακτινοβολια των κινητων ειναι σαφως μεγαλυτερη αλλα το κινητο ακτινοβολει μονο οταν μιλας, στελνεις μηνυμα και τα λοιπα και οχι παντα στο μεγιστο του αναλογα ποσο κοντα ειναι η κεραια ενω το μοντεμ εκπεμπει το μεγιστο του 24/7.

Δημοσ.

Εχω βαλει φλασακι αλλα δεν.. Στα μενου δεν εντοπισα κατι για δισκο αλλα ουτε για την ενταση του wifi. Στο τελευταιο που λες η ακτινοβολια των dect ειναι σαφως μικροτερη των μοντεμ καθως η φωνη απαιτει πολυ μικροτερη "χωρητικοτητα" ανα μοναδα χρονου για να μεταδοθει σε σχεση με τα δεδομενα. Η ακτινοβολια των κινητων ειναι σαφως μεγαλυτερη αλλα το κινητο ακτινοβολει μονο οταν μιλας, στελνεις μηνυμα και τα λοιπα και οχι παντα στο μεγιστο του αναλογα ποσο κοντα ειναι η κεραια ενω το μοντεμ εκπεμπει το μεγιστο του 24/7.

στο thomson οταν το κουμπωνες πανω το flashaκi στο ελεγε στο content sharing.

τα dect  εχουν το καλο οτι πολλα ειναι eco dect οποτε εχεις ολα τα συν (μηδενικη ακτινοβολια σε stand by κτλ)αλλα μην το πηγαινεις οτι η φωνη απαιτει μικροτερο bandwidth.το dect παιζει και 300 μετρα μακρια αντιθετα με το wifi.;)

το κινητο ναι οσο πιο μακρια τοσο χειροτερα εκπεμπει.το ρουτερ ειναι στο μεγιστο αν και σε καποια ρουτερ αλλαζει αλλα οπως σου ειπα ειναι λιγα αλλα ειναι 100mw με σχεση κινητα κτλ που ειναι παραπανω.

σε αλλα ρουτερ πχ thomson εχει επιλογη στο wireless για κατι σαν reduced (μια ζωη ξεχναω πως το λεει) αλλα μονο στα thomson το εχω δει με τετοια ονομασια.απλα το τσεκαρεις και υποτιθεται οτι μονο του κανονιζει ποσο να εκπεμπει οπως εχω καταλαβει και αλλαζει αυτοματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...