Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες...Εγώ είπα ότι ήθελα prk για συγκεκριμένους λόγους κ ο γιατρός απλά συμφώνησε λέγοντας ότι η επιλογή ήταν σωστή.Εχει επικρατήσει μια λογική ότι η prk απλά αποτελεί μια δεύτερη επιλογή της LASIK όμως δεν είναι έτσι η καθεμιά έχει τα θετικά κ αρνητικά και ως ασθενής μπορείς να επιλεξεις κ εσύ ο ίδιος την μέθοδο αν έχεις δεχτεί λίγο.

Καμμια απολυτως διαφωνια !!!!

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οπως και να εχει...lasik και να θελουν, δεν μπορουν να κανουν ολοι αν δεν τους το επιτρεπει το ματι τους. Ενω prk μπορει να γινει. Απο αυτη τη σκοπια λοιπον ναι, η prk ειναι η δευτερη επιλογη της lasik.

• Like 1
Δημοσ.

οπως και να εχει...lasik και να θελουν, δεν μπορουν να κανουν ολοι αν δεν τους το επιτρεπει το ματι τους. Ενω prk μπορει να γινει. Απο αυτη τη σκοπια λοιπον ναι, η prk ειναι η δευτερη επιλογη της lasik.

Καμμια διαφωνια....Απλα δεν ειναι παντα απαραιτητη η prk.

Μερικες φορες η επεμβαση αντενδεικνυτε γενικα....

Υπαρχει δυναττητα και με ενδοφακους αλλα ειναι πιο πολυπλοκη η επεμβαση σε οσους δεν μπορουν να κανουν με καμμια μεθοδο

Τα παρακολουθω γιατι η μικρη μου κορη ειναι 16 και εχει 9 βαθμους αλλα ακομα δεν μπορει να κανει τιποτα

Δημοσ.

Καμμια διαφωνια....Απλα δεν ειναι παντα απαραιτητη η prk.

Κι εγω lasik εχω κανει, η μανα μου prk.

Εγω παιζω μπασκετ, εχω φαει μπαλιες κι αγκωνιες στο προσωπο (σε λογικα αγωνιστικα πλαισια ετσι?) και ουδεν προβλημα. Αν τωρα ο αλλος ειναι μποξερ ας πουμε..στην τελικη ας μην κανει λειζερ μεχρι να αποσυρθει απο το χωρο! :D

• Like 1
Δημοσ.

Η prk εχει γινει υποκαταστατο της lasik oχι επειδη ετσι ειναι αλλα επειδη ετσι επικρατησε διοτι στην μια μεθοδο εχεις ενα αργο και σταδιακο αποτελεσμα στην δευτερη ενα πολυ πιο γρηγορο και πιο ανωδυνο.Ομως υπαρχουνε εξαιρεσεις οπως πχ στον στρατο των ΗΠΑ εδω και χρονια πλεον προτιμουνε την PRK.Παιζουνε αρκετα πραγματα ρολο σε αυτα τα θεματα και ο καθενας εχει καποια κριτηρια.

Επισης η καθε μεθοδος εχει τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ (πραγμα που αρκετοι δεν λενε να καταλαβουνε και αναθεμα εαν τα γνωριζουνε κιολας η εαν εστω ενδιαφερονται)

• Like 2
Δημοσ.

Η prk εχει γινει υποκαταστατο της lasik oχι επειδη ετσι ειναι αλλα επειδη ετσι επικρατησε διοτι στην μια μεθοδο εχεις ενα αργο και σταδιακο αποτελεσμα στην δευτερη ενα πολυ πιο γρηγορο και πιο ανωδυνο.Ομως υπαρχουνε εξαιρεσεις οπως πχ στον στρατο των ΗΠΑ εδω και χρονια πλεον προτιμουνε την PRK.Παιζουνε αρκετα πραγματα ρολο σε αυτα τα θεματα και ο καθενας εχει καποια κριτηρια.

Επισης η καθε μεθοδος εχει τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ (πραγμα που αρκετοι δεν λενε να καταλαβουνε και αναθεμα εαν τα γνωριζουνε κιολας η εαν εστω ενδιαφερονται)

Ετσι ακριβως!!!

Δημοσ.

Αλέφαντο δε βλέπεις;

Ένας είναι ο μεγάλος Ραλλάτος!

http://www.athenseyehospital.gr/gr/1/iatroi-aei-c43.html

Τα αδέρφια Ραλλάτοι είναι αν όχι η κορυφή απο τους κορυφαίους στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Έχω κάνει στην κλινική τους προεγχειρητικό έλεγχο και μένει να το αποφασίσω πότε θα κάνω το χειρουργείο .

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σκεφθείτε το όλοι πριν κάνετε laser. Είχα αριστερα +3,5/+0,5/+0,75 (μακριά/κοντά/αστιγματισμό) και δεξιά +2,5/+1(μακριά/ κοντά) Μετά από την πρώτη επέμβαση και στα 2 μάτια  για υπερμετρωπία - πρεσβυωπία, ακολούθησε άλλη στο κυρίαρχο  (δεξιό) μάτι διότι η πρώτη είχε αποτύχει παταγωδώς! Αντί για διόρθωση της υπερμετρωπίας έγινε αύξηση και προστέθηκε αστιγματισμός και θολότητα.Στην δεύτερη επέμβαση στο δεξιό μάτι  αυτό που έγινε ήταν να αυξηθεί η θολότητα και να παραμείνει ένας αστιγματισμός γύρω στο 0,5. Υποτίθεται ότι θα έβλεπα καλά μακριά. Ομως μακριά βλέπω 2 είδωλα σε πράσινο ή μπλε χρώμα και κάτι σαν κατσαρόλι στο κόκκινο χρώμα. Βλέπω κάπως καλύτερα σε αποστάσεις 0,50 έως 0, 70 μέτρα. Οπτική οξύτητα στο καλό μάτι περίπου 8. Ακολούθησε άλλη επέμβαση στο αριστερό ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτο για μακριά. Αυτό έδωσε  καλύτερη μακρινή όραση  από πρίν αλλά σε καμία περίπτωση ικανοποιητική.

Εννοείται ότι χρησιμοποιώ γιαλιά για διάβασμα - κομπιούτερ ενώ για μακριά δεν υπάρχει τρόπος βελτίωσης. 

Ενώ πριν τις επεμβάσεις ο γιατρός με διαβεβαίωνε ότι όλα θα είναι πολύ καλά, και δεν υπάρχει πρόβλημα, μετά τις επεμβάσεις, με "ενημέρωσε"  ότι στο 20% των υπερμετρωπικών η μέθοδος δεν αποδίδει και στο 3-4% η μέθοδος είναι ζημιογόνα για την όραση. Πρόσθεσε ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά και ελπίζει να βρει κάποια καλύτερη μέθοδο η επιστήμη στο μέλλον. Σημειώνω ότι με είχε διαβεβαιώσει ότι το μηχάνημα είναι το καλύτερο και ο ίδιος εξαιρετικά έμπειρος. Οι επεμβάσεις έγιναν σε μεγάλο οφθαλμολογικό κέντρο. Οι προϋποθέσεις ήσαν εξαιρετικές αφού το πάχος του κερατοειδούς ήταν 620 μικρά και οι οφθαλμοί είχαν μικρό σχετικά μέγεθος. 

Αλλος γιατρός χειρούργος και αυτός με laser μου είπε "καλά δεν ήξερες ότι το laser έχει προβλήματα, γιατί έκανες επέμβαση;" Και "πάλι καλά που έχεις οπτική οξύτητα 8, έχω δει και με 7 μετά το laser". 

Συμπέρασμα: Κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα την όρασή μου. Προκαλώ οποιονδήποτε γιατρό να με εξετάσει και να δεί αν είναι όπως τα λέω.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1) δεν σε χειρουργει ο γιατρος σου απλα παιρνει προμηθεια απο το οφθαλ. Κεντρο που σε πηγε σε αυτους.

2) αυτοα που χειριζεται το μηχανημα μπορει να μην ειναι οφθαλμιατρος.

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπον επειδη δεν ειχα τα χρήματα ακομα οταν άνοιξα το θρεντ, δεν το κυνήγησα.

Τώρα άκουσα τις προτροπές των παιδιών απο εδω μέσα και επικοινώνησα με την κλινική του Ραλλάτου.

Έκλεισα ραντεβού επόμενη βδομάδα για τον αρχικό έλεγχο με τον Γεράσιμο Ραλλάτο.

Κόστος προεγχειρητικού ελέγχου: 100 euro

Kόστος λείζερ: 1500 euro

Δύο πράγματα με απασχολούν:

1) Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω 2 φορές τον ελεγχο (να παω και σε άλλο γιατρο)?

2) 100 euro δεν ειναι λιγο τσιμπιμένη τιμη απλα για τον έλεγχο?

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον επειδη δεν ειχα τα χρήματα ακομα οταν άνοιξα το θρεντ, δεν το κυνήγησα.

Τώρα άκουσα τις προτροπές των παιδιών απο εδω μέσα και επικοινώνησα με την κλινική του Ραλλάτου.

Έκλεισα ραντεβού επόμενη βδομάδα για τον αρχικό έλεγχο με τον Γεράσιμο Ραλλάτο.

Κόστος προεγχειρητικού ελέγχου: 100 euro

Kόστος λείζερ: 1500 euro

Δύο πράγματα με απασχολούν:

1) Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω 2 φορές τον ελεγχο (να παω και σε άλλο γιατρο)?

2) 100 euro δεν ειναι λιγο τσιμπιμένη τιμη απλα για τον έλεγχο?

Ο γαιτρος είναι θεμα κατα ποσο του εχεις εμπιστοσυνη

Όχι δεν είναι πολλα τα 100 ευρω για πληρη ελεγχο που είναι ακρως απαραιτητος

Δημοσ.

Ξέρεις κανεις ποσο διαρκεί χρονικά ο προεγχειρητικός έλεγχος και ποσο η ιδια η διαδικασία με το λείζερ?

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις κανεις ποσο διαρκεί χρονικά ο προεγχειρητικός έλεγχος και ποσο η ιδια η διαδικασία με το λείζερ?

Καπου στη μισυ ωρα ο ελεγχος . Η διαδικασια με το laser λιγα δευτερόλεπτα για κάθε ματι και η ολη διαδικασια καπου στα 20 λεπτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...