Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα εκπληκτικοτρομερό pc του 2005 (intel pentium 4 3,4GHz,μητρικη DFI 915P-TAG με socket LGA 775,μνήμες DDR 2X512Mb + 2x1Gb,σκληρό SATA 320Gb με περασμένα windows xp μέσα,gpu NVIDIA GF 7900GTX,τροφοδοτικό 500 WATT αγορασμένο πέρυσι) που πέρα από την πλάκα μέχρι πριν από κάνα τρίμηνο έπαιζε μια χαρά league of legends full γραφικα,pes 2013 άνετα κλπ...Το θέμα είναι ό΄τε πλέον δεν παίζει τίποτα(κρασάρει σε όλα τα games) και αποφάσισα να το αναβαθμισω(και πολύ άργησα  :P) Πιστεύω πως μπορώ να κρατήσω κουτί,τροφοδοτικό,σκληρό και dvd drive...το θέμα είναι τι κάνω με τα υπόλοιπα.Η χρήση που κάνω δεν είναι βαριά αλλά ένα lol θέλω να το παίζω άνετα και κάτι παραπάνω δεν θα με χάλαγε.Το budget μου είναι μέχρι 300 ευρώ...και νομίζω πως μπορώ να το συναρμολογήσω μόνος μου (ή μήπως όχι???? :mellow:)Τι προτείνετε??Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Πόσο ξαφνικά άρχισε να κρασάρει ίσως να φταίει κάτι που φτιάχνεται τσέκαρες θερμοκρασίες πολύ πιθανό να έχει στεγνώσει η πάστα επεξεργαστή/ψήκτρα και κολάει λόγο υψηλής θερμοκρασίας 

Δημοσ.

Βασικά, μιας και μιλάμε για LOL και pro, θα σου πρότεινα να κάνεις για αρχή ένα format να περάσεις καινούργιους drivers και όλα τα συναφή για να δεις πως θα πάει.Αν και πάλι θέλεις να κάνεις αναβάθμιση
θα θέλαμε να μας πεις πρώτον τι τροφοδοτικό έχεις (μάρκα ,μοντέλο) και αν έχεις κάποια προτίμηση σε κάποιο κατάστημα.Δεύτερον το drive είναι pata/ide ή sata; Όσον αφορά τον δίσκο θα πρότεινα σε ένα καινούργιο setup  μπει δευτερεύον και να βάλεις έναν ποιο σύγχρονο για κύριο .

Δημοσ.

Τώρα μόλις προσπάθησα να τρέξψω το speed fan και αμέσως μόλις τέλειωσε τον έλεγχο το pc έκανε μόνο του επανεκκίνηση( :blink:). Εκτός αυτού μου βγάζει εδώ και κάποιους μήνες τώρα ένα μήνυμα σφάλματος όταν κλείνω το pc που ψάχνοντας στην ιστοσελίδα της microsoft έλεγε ότι σχετίζεται με προβλήματα στο hardware(μνήμες ή μητρική).

post-253395-0-75913100-1374166147_thumb.jpg

Δημοσ.

δώσε format αν και το error έχω την εντύπωση πως σημαίνει πρόβλημα στις ram

αλλά ο τρόπος που κλίνει μάλλον από θερμοκρασία είναι με κάθε επιφίλαξη 

Δημοσ.

λοιπόν για το bios βρήκα τα εξής: έκδοση bios/ημερομηνία: Phoenix Technologies,LTD 6.00 PG,20/08/2004 και έκδοση SMBIOS:2.2 (αλήθεια ποια είναι η διαφορά μεταξύ bios και smbios??) έψαξα και στην ιστοσελίδα της dfi αλλά δεν βρήκα τίποτα,ούτε καν το μοντέλο που έχω....όσον αφορά τις θερμοκρασίες τι μπορώ να κάνω??για το format θα το τραινάρω λίγο γιατί φεύγω διακοπές και δεν θέλω να το αφήσω στη μέση ( ξαναεγκατάσταση windows και shoftware)

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κρατήσεις DVD-RW γιατί θα είναι IDE σύνδεσης που έχει καταργηθεί !

Δεν μπορείς να κρατήσεις σκληρό γιατί είτε θα είναι IDE είτε θα είνα  πολύ αργός sata !

Δεν μπορείς μάλλον να κρατήσεις ούτε τροφοδοτικό γιατί θα είναι 20-πινο !

Πλήρες σύστημα με 300€ κρατώντας μόνο το κουτί είναι το :

AMD A10-5800K

ASROCK FM2 A75 PRO4-M

KINGSTON 4GB DDR3 1866Mhz  (μνήμες στα 1866 ή στα 2133 γιατί βοηθάνε την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών πολύ )

WESTERN DIGITAL 500GB CAVIAR BLUE SATA III

CORSAIR 350Watt

dvd-rw SAMSUNG SATA

-------------------------------------------------------------------

Σύνολο 316€ !!!

Δημοσ.

E-Shop :

fx4100 89

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.559878

ASUS M5A78L LE 56

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.522927

CORSAIR CMV4GX3M1A1600C11 4GB DDR3 32euro

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.549423

ASUS HD6670-2GD3 2GB DDR3 PCI-E RETAIL 84euro

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.513603

SEAGATE BARRACUDA 7200.14 ST250DM000 250GB SATA3 51 eu

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.301915

κατι παραπανω απο 300 αλλα πιστευω πολυ καλο για τα λεφτα του, θα παιζεις σχεδον ολα τα παιχνιδια lowest details

Δημοσ.

κατ'αρχήν έτρεξα το CPUID HWMonitor και βρήκα τις θερμοκρασίες....τα αποτελέσματα με μπέρδεψαν λίγο(ρίξτε μια ματιά)

δεύτερον ο σκληρός είναι sata,για το dvd δεν έχω στοιχεία(πως μπορώ να μάθω χωρίς να ανοίξω τώρα το μηχάνημα,και όσον αφορά το τροφοδοτικό είναι force power supply 500 W, Sata2 ,120mm Fan(αυτό έλεγε τουλάχιστον στο κουτί) αγορασμένο από eshop τον Φεβρουάριο του 11

σε κάτι τέτοιο πήγαινα και εγώ coreman αν και βέβαια δεν υπολόγιζα τον σκληρό και πήγαινα στον fx4130 και κάρτα gf 640 στα 2gb

temp.bmp

Δημοσ.

memtest έκανα πριν καμιά βδομάδα (το άφησα ακόμα 2 ωρίτσες παραπάνω απ'ότι δείχνει η photo αλλά δεν έβγαλε τίποτα)

και εγώ το ίδιο θα έκανα αλλά που χρήμα??? :P

οθόνη έχω μια lg(ξέρω ότι δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό)αλλά δεν την σκέφτομαι την οθόνη γιατί θα ξεφύγει υπερβολικά...ούτως η άλλως την δουλειά της την κάνει υπέρ το δέον καλά παρά τα χρονάκια της

post-253395-0-15807100-1374171582_thumb.jpg

Δημοσ.

η ανάλυση είναι 1280x1024...

ευχαριστώ για τον οδηγό :-D ...το θέμα είναι ότι δεν παρουσιάζει μπλε οθόνες και τέτοια,όλες οι εφαρμογές λειτουργούν καλά εκτός από τα παιχνίδια και αρχίζω να φοβάμαι ότι είναι από τη θερμοκρασία

τελικά η αναβάθμιση μάλλον ναυαγεί αφού το dvd χρησιμοποιεί ide αν και το τροφοδοτικό είναι 24-pin

τι μπορώ να κάνω για να τσεκάρω αν όντως φταίνε οι θερμοκρασίες??έτρεξα το core temp και έχω αναρτήσει τα αποτελέσματα του,αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι 98 βαθμοί(που στον υπολογιστη όταν το βλέπω δεν είναι έτσι ακίνητο αλλά αναβοσβήνει)...98 βαθμούς έδειχνε και το HWMonitor. 

temp2.bmp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...