Προς το περιεχόμενο

Ποιον ανεμιστήρα και ποια κατεύθυνση?

g8anos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θυμάμαι είχα τα ίδια και εγώ με εναν 8350 και μια α50 δεν έφτανε απλά.. Movie το κουτάκι μου 500r έχει έναν μεγάλο πλαινό απο το εργοστάσιο και τον χρησιμοποιώ κανονικά να τον βγάλω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχετε δικιο παιδια.μονο ετσι μπαινει η ψυχτρα.αλλα και παλι καλυτερα να τραβαει αερα απο την καρτα γραφικων ας πουμε και να την διωχνει προς το πανω μερος του κουτιου.εκει θα τον ωφελησει και ο πλαινος ανεμιστηρας σαν Intake.

Πίστεψέ με, δεν τον χρειάζεσαι καθόλου. Φτάνουν και περισσεύουν αυτοί που ήδη έχει το κουτί.

Θα χαλάσει το flow, αν βάλεις στο πλάι fan. ;)

Γιατί ο πλαινός θα χαλάσει το airflow του κουτιού ?

Το ρωτάω αυτό διότι στο δικό μου έχω βάλει ότι ανεμιστήρες μπορούσε να πάρει.

To προβλημα με τον push ανεμιστηρα μου φαινεται οτι θα ειναι και παλι οτι βγαζει ολον τον ζεστο αερα προς τα πανω η cpu :/

Εχω την αισθηση οτι θα συσσωρεύεται εκει...

Γιαυτο ελεγα για πλαϊνό καλυτερα...

To προβλημα με τον push ανεμιστηρα μου φαινεται οτι θα ειναι και παλι οτι βγαζει ολον τον ζεστο αερα προς τα πανω η cpu :/

Εχω την αισθηση οτι θα συσσωρεύεται εκει...

Γιαυτο ελεγα για πλαϊνό καλυτερα...

Το να έχεις έναν πλαινό ανεμοστήρα σε push το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις το airflow του κουτιού και τίποτα άλλο.

Άρα μόνο καλό θα κάνει παρά κακό! Βέβαια θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντιστοιχοι ανεμιστήρες για να βγάζουν και όλο τον αέρα που στελνεις μέσα στο κουτί, και εννοείτε οτι οι επάνω θα πρέπει να είναι σε pull για να βγάζουν όλο τον θερμό αέρα που συσσωρεύεται (η θερμότητα είναι ελαφριά άρα πάει στο επάνω μέρος του κουτιού).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά πήρα έναν 140αρι, τον πιο αθορυβο που βρηκα:

http://www.amazon.de/be-quiet-BL063-Silent-Wings/dp/B007IE3W1K

To προβλημα ειναι οτι χτυπαει επανω στην ψυκτρα της cpu :/

Φωτο απο την αποτυχημενη αποπειρα να τον βαλω εξωτερικα του κουτιου:

lfs4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

και δευτερη αποπειρα να το βαλω μεσα στο κουτι χωρις να το εχω σταθεροποιησει με τα pinακια του..
Απλα ταίριαξε ακριβως και σφηνωσε μεταξυ ψυκτρας και tray. Ετσι το εχω τωρα, χτυπαει ο αερας πανω απο τις μνημες...

kyrg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τι γνωμη εχετε? να τον αφησω ετσι? θα κανει δουλεια? 

Eγω παντως θα σου ελεγα οτι σου ειπαν παραπανω τα παιδια αρχικα.Δεν χρειαζοσουν φανακι πλευρικα.Εαν το επαιρνε το κουτι σου,καλυτερα μπροστα να βαζει κι αλλο αερα,και εναν μεγαλο 200 πανω να βγαζει,η' 2 140.Μετα ενα πισω που εχεις και τελειωσες.

Δεν σου βγαζει θορυβο παραπανω τωρα;ετσι οπως τον εχεις,ειδες διαφορα στις θερμοκρασιες;

Ασε που οπως βλεπω,δεν εχει αρκετες οπες για να ρουφαει αερα.Ισως και να κανω λαθος.

ο θορυβος δεν εχει αυξηθει ... τουλαχιστον οχι αισθητά. 

η cpu φαινεται να δουλευει καλυτερα, [email protected] ghz χωρις thermal throttling, οποτε κατι εκανε πιστευω.

Επισης οι μνημες για καποιο λόγω εκαιγαν οταν τις ακουμπαγα, οποτε πιστευω οτι κ αυτες θα  ειναι καλυτερα ετσι...

εχει 1x120αρι μπροστα και 1x120αρι πισω. Θα ηθελα και ενα επανω να βγαζει αλλα δεν εχει υποδοχη... θα επρεπε να ανοιξω τρυπα και δεν το εχω κανει ποτε αυτο... γινεται ετσι απλα? Τρυπάνι και απλα ανοιγω τρυπουλες?

ο θορυβος δεν εχει αυξηθει ... τουλαχιστον οχι αισθητά. 

η cpu φαινεται να δουλευει καλυτερα, [email protected] ghz χωρις thermal throttling, οποτε κατι εκανε πιστευω.

Επισης οι μνημες για καποιο λόγω εκαιγαν οταν τις ακουμπαγα, οποτε πιστευω οτι κ αυτες θα  ειναι καλυτερα ετσι...

εχει 1x120αρι μπροστα και 1x120αρι πισω. Θα ηθελα και ενα επανω να βγαζει αλλα δεν εχει υποδοχη... θα επρεπε να ανοιξω τρυπα και δεν το εχω κανει ποτε αυτο... γινεται ετσι απλα? Τρυπάνι και απλα ανοιγω τρυπουλες?

Δεν ξερω το συγκεκριμενο κουτι.Εαν παρεις αποφαση,που δεν βριοσκω τον λογο αν εχεις καλες θερμοκρασιες,θα πρεπει να το ξεγυμνωσεις το κουτι απο τα πλαστικα του,και να μεινει μονο ο σκελετος.Εφοσον θα εχζεις μια πρωτη επαφη,μετα βλεπουμε.

Παντως,αν εισαι καλα τωρα,μεινε εκει που εισαι.Οτι γλιτωσεις ειναι καλο,χωρις να βαζεις μπελαδες στο κεφαλι σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...