tyf Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Καλημερα σε ολους. ηθελα να ρωτησω κατι για το συστημα μου. εχω εναν amd 8120 πανω σε μια asrock 970 extreme 3. το θεμα ειναι οτι τον επεξεργαστη τον εχω σταθερα στα 3,7 με μικρο ρευμα 1,28 και ειναι κομπλε. απο εκει και πανω ομως δεν μπορω να το εχω σταθερο ακομα και με μεγαλυτερο ρευμα. ψυκτρα φοραω μια Η80 corsair. αν παω να παιξω παραπανω η θα κανει throttling και θα ριξει τον επεξεργαστη χαμηλα η αν παω να τον βαλω στα 4000+ δεν θα bootarei καν. εννοειται οτι η μνημες τρεχουν στις σωστη ταχυτητα και εχω απενεργοποιημενα τα extra states για τον επεξεργαστη εκτος απο το cool n quiet. ειναι θεμα μητρικης? απλα δεν αντεχει να τον παει παραπανω? τροφοδοτικα καρτες γραφικων μνημες κτλ ειμαι κομπλε με καλα πραγματακια. απλα και και εναν Phenom ii x6 1055t που ειχα πριν δεν τον πηγαινε πανω απο 3,7 το συστημα ειναι amd 8120 asrock 970 etreme 3 msi 6950 16GB ram (4x4) corsair vengease 1600mhz psu coolermaster m2 silent power 620 80+
Xristaras12 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 με 4+1 power phase δεν μπορεις να ανεβεις παραπανω χρειαζεσαι 8+2 και ανω νομιζω.
Whitefanged Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Αν το throttling ξεκινάει από 1.28 ρεύμα το mobo δεν μπορεί να δώσει άλλο. Αλλά μου φαίνεται δύσκολο.... Από τα states το HPC πρέπει να είναι enabled. Από temps πως είσαι?
tyf Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 oxi to throttl το κανει αν βαλω 1.35 - 1.4 αντε και 1.45 και φυσικα οταν παει η θερμοκρασια πανω απο 62 σε Burn in. απλα με το 1.28 βλεπω οτι ειναι απολυτα σταθερο και εχει και λιγο καλυτερη θερμοκρασια γενικα. σε πολυ ζεστη ας πουμε 33 βαθμους στο δωματιο παει 58-59 max σε παιχνιδι με 60+% για αρκετη ωρα. το hpc ειναι το load line calibration? αν ναι και ενεργοποιημενο και of τα ιδια καμμια διαφορα. στα 4000 δεν μπαινει καν μετα το Boot. οποτε λετε οτι φταει η μητρικη?
Whitefanged Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 HPC High Performance Computing. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο mode το έχει σαν επιλογή το mobo σου. Λογικά θα είναι στην ίδια καρτέλα που είναι και τα c-states. Αν το έχει βάλτο enabled. Το llc άστο enabled. Αφού λοιπόν σου δίνει περιθώριο το mobo για ρεύμα, δοκίμασε να δώσεις ρεύμα εκτός από τον επεξεργαστή και στον imc. Επειδή έχεις 4 memory modules παίζει να κλατάρει ο memory controller επομένως ανέβασε (αρκετά) το cpu/nb voltage. Τέσταρε και τις μνήμες αν μπορούν να παίξουν στην ίδια συχνότητα αλλά με λιγότερο ρεύμα. Βοηθάει και αυτό τον imc.
tyf Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 τελικα με παραπανω ρευμα στο nb οπως μου ειπες επαιξε στα 4200 (δεν δοκιμασα παραπανω ) καi 1.4 cpu. καποια βενψη που ετρεξα ολα οκ. 62 βαθμους στην cpu . προς το παρον το γυρισα παλί στα 3.7 που ειμουν για τις ζεστες και βλεπουμε. απλα δεν ξερω αν το 1.3 που εβαλα στο nb (καλα το λεω?) ειναι οκ γιατι και με τα μαμα ρευματα καιει η ψυκτρα του chipset. σε ευχαριστω φιλε!!!
Whitefanged Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 εγώ τρέχω 1.375 cpu/nb, 1.44 cpu 24/7 και ακόμα δεν έχει καεί..... να ΄σαι καλά αδερφέ 1
tyf Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 επανερχομαι με μια ερωτηση. εβαλα εχτες αλλη μια 6950 gia crossfire και απο την ωρα που εβαλα τους driver s τις καρτας ο επεξεργαστης οτι ταχυτητα και να δωσω στο bios βοοταρει με την μαμα 3100. και στο ποστ του bios και στα windows. μονο μεσα απο το amd overdrive ανεβαινει. ξερει κανεις τι μπορει να παιζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα