LefterisA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα στην παρέα! Θα χρειαστώ και πάλι την βοήθειά σας, αυτή τη φορά σχετικά με ένα ACER laptop που έχω. Πρόκειται για το μοντέλο ACER Aspire 5739g (Intel Core 2 Duo P7350 2 GHz | 4096 MB, DDR3 PC3-8500F, 2x2048MB | NVIDIA GeForce GT 240M - 1024 MB ) το οποίο είχα αγοράσει 999 ευρώ. Μετά από ένα χρόνο χρήσης άρχισε να κλείνει λόγω υπερθέρμανσης πιθανόν της κάρτας γραφικών αλλά δεν με πολυαπασχόλησε διότι είχα τον σταθερό μου. Τώρα όμως ως φοιτητής κατάλαβα ότι χρειάζομαι ένα λάπτοπ καλύτερα και γι' αυτό σκέφτομαι να το φτιάξω (αλλιώς θα αγοράσω άλλο). Στην αρχή ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, είχε πολύ καλή απόδοση/γραφικά/ήχο κλπ. Να σημειώσω επίσης ότι έχει πρόβλημα και η θύρα του φορτιστή, δηλαδή πρέπει να κάνεις τάμα για να πιάσει επαφή. Μάλλον πώς δεν αξίζει να το φτιάξω ε; Πόσο λέτε να μου πάρουν; Είναι καλύτερο να πάρω ένα λάπτοπ γύρω στα 400 ευρώ καινούριο; Σας ευχαριστώ πολύ
driftingcris Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Για τις θερμοκρασιες απλα παρε μια βαση με φουρφουρια. Τωρα για την θυρα φορτισης, μηπως ειναι ο φορτιστης το προβλημα?
evoracing Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δεν χρειάζεται κάτι σημαντικό μόνο άνοιγμα, καθάρισμα και αλλαγή της thermal paste. Δεν είναι κάτι δύσκολο, άμα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.Αν μπορείς κατέβασε:1) HWMonitor2) HDD Sentinelκαι δώσε και από τα 2 screen shot.Άμα το πρόβλημα συνεχίζετε τότε αγόρασε μια βάση με ανεμιστήρα.
LefterisA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Ξέχασα να σας πω ότι ο κύριος acer έστειλε ήδη εν τόπω χλοερό 2 βάσεις με ανεμιστηράκια...οι οποίες δεν του έκαναν τίποτα..παρέτειναν λίίίγο το χρόνο κλεισίματος απλά... Και τον είχα πάει και στο πλαίσιο για καθάρισμα αλλά τίποτα..μου έφυγαν κι εκεί τζάμπα λεφτά.. edit: όταν καταφέρω να τον ανοίξω θα παραθέσω τα screenshot που ζητάτε
evoracing Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Κλείνει ακαριαία ή σου βγάζει καμιά μπλε οθόνη πριν?Τι ανοίξεις δεν μπορείς να το ανοίξεις?Πες και τα ονόματα από τις βάσεις.
LefterisA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Κλείνει ακαριαία και τηγανίζεις άνετα αυγό πάνω από το κουμπί που ανοίγει το λάπτοπ. Δεν ξέρω ονόματα δυστυχώς γιατί με το λάπτοπ ασχολούνταν η μάνα και η αδερφή μου. Η μία ήταν δώρο και ή άλλη έκανε 30 ευρώ από το πλαίσιο και είχε 3 ανεμιστηράκια. Μπορώ να το ανοίξω απλά μου παίρνει ώρα να βρω σημείο που να πιάνει επαφή ο φορτιστής
tehAllantin Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Τι χρήση του κάνεις του λάπτοπ; Εγώ έχω ένα aspire 7720 και έχω βγάλει μόνιμα το καπάκι από cpu/gpu/ram και έχω κάνει μία "πατέντα" με ένα από ανεμιστηράκι απο το καρφουρ για ψύξη. Απλά προυποθέτει να έχεις το λάπτοπ περίπου 15 εκατοτά ψηλότερα από το τραπέζι για να μπορεί να δουλέψει το ανεμιστηράκι από κάτω. . 5 χρόνια τώρα δεν καταλαβαίνει τίποτα το θηρίο! πήρα αυτό http://www.parkareto.gr/images/datafiles/517.jpg και το "modara", του έβγαλα το πανω καπακι, έβαλα τα ρεύματα από το πλάι γιατί ήθελα να το κάνω όσο πιο χαμηλό μπορούσα. το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι.. καλο αλλά μηδέν mobility. Αν το βύσμα τα έχει παίξει από το απότομο βάλε βγάλε δεν θα θέλει λογικά αλλαγή; Αυτά εγώ μόνος μου τα κάνω πάντως.
Prof_Chaos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Καθαρισμός όπως είπαν και οι συνάδελφοι πιο πάνω . Τη θύρα σε ένα καλό τεχνικό την φτιαχνεις με 30-40 ευρώ max.. Εννοείτε ότι δεν το πας σε αντιπροσωπεία γιατί το πόσο διπλασιάζεται..
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Κλείνει ακαριαία και τηγανίζεις άνετα αυγό πάνω από το κουμπί που ανοίγει το λάπτοπ. Να κλεινει παντως απο θερμοκρασιες του P7350 απο+κλειεται, (ειναι δροσερος σχετικα & δε δημιουργει θεμα ουτε σε 12"αρια) ο ανεμιστηρας/fan του δουλευει (κανονικα)? Το(ν) βλεπεις εδω: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5739G-Notebook.19255.0.html http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/innen_9_01.jpg Πιθανοτατα, η vga κανει/επηρρεαζει τα παντα, να βραζουν μεσα, οποτε ξεκινας: κατεβαζοντας τα ρολογια της/MHz μεχρι ελαχιστο και τελος κατεβαζεις/undervolting τα ρευματα της cpu, οσο παει Ειναι η ευκολοτερη (= software!) παρεμβαση που μπορεις να κανεις, το αμεσως επομενο ειναι να αλλαξεις την thermal paste (ceramique) στην mxm vga του. Ακομη και ετσι ομως, μεγαλυτερα οφελη εχεις με underclocking+undervolting, οποτε: μην τα αμελησεις καθολου, do it!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα