Προς το περιεχόμενο

Corsair Hydro H60

micahel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Corsair Hydro H60

Έχω διαβάσει και πολύ την αναφέρουν ως υδρόψυξη, αλλα απο τη ξερω δεν ειναι ετσι η υδροψyξη και παει πολυ πιο ακριβά, αξίζει για αγορά; ειναι καλη; πρεπει να βαλω κάποιο κομμάτι ακομα η τη βαζω ως απλος μια ψυκτρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Corsair Hydro H60

Έχω διαβάσει και πολύ την αναφέρουν ως υδρόψυξη, αλλα απο τη ξερω δεν ειναι ετσι η υδροψyξη και παει πολυ πιο ακριβά, αξίζει για αγορά; ειναι καλη; πρεπει να βαλω κάποιο κομμάτι ακομα η τη βαζω ως απλος μια ψυκτρα;

Πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν έτοιμες υδροψύξεις. Ο κόσμος αναγκαστικά έκανε δικές του πατέντες ώστε να ψύξει με νερό το σύστημα του. Στην πορεία όμως οι εταιρίες έβλεπαν τις ανάγκες των αγοραστών και έβγαζαν όλο και καλύτερα Parts τόσο υδρόψυξης, μέχρι και κουτιά που να μπορούν να τις δεχτούν.

Με το πέρασμα των χρόνων βγήκαν και έτοιμες λύσεις (χαμηλότερης απόδοσης φυσικά - όχι μεγάλες διαφορές βεβαίως) όπου ο χρήστης δεν χρειαζόταν να έχει ιδιαίτερες γνώσεις για να την τοποθετήσει.

Μία από αυτές είναι και αυτή που αναφέρεις.

Θα φτιάξω ενα σύστημα τώρα ιουλη-αυγουστο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και κατά τα χρηστουγενα, να μαζέψω κάνα φράγκο θα του βάλω άλλη μια τεσσάρα ram και σκεφτομε και αυτήν τη ψήκτρα που λέω. Το σύστημα θα πάει γυρο στα 400 ευρώ και το θέλω για μετριο gaming επεξεργασία εικόνας ήχου καμιά εργασία και internet.

amd a10 5800k

asrock fm2a85x ext4

wd wd10ezex

crucial dd3 4gb dimm 1600mhz ballistix elitr

thermaltake hamburg 530W

aerocool vs-3 black

samsung dvd-rw sg-224bb/bebe sata black bulk

Heatspreader

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, γενικά αξίζει να τη περάσω στο σύστημα που αναφέρω πιο πάνω; δεν έχω πρόβλημα με το θόρυβο αλλά μην κάνει και σαν νταλίκα :-) . Τη θερμοκρασίες θα βαστάει;

Υπάρχουν πολύ αξιόλογες αερόψυκτρες. Το νερό έχει κάποια θετικά, αλλά περισσότερο για μόστρα το κάνεις.
Αν έχεις τα λεφτά και τη γουστάρεις την παίρνεις.

Απο προσωπικη πειρα, αν και θα καταντησω γραφικος, θα σου προτεινω το εξης.

Ξεχνα την H60. Παρε μια καλη αεροψυκτρα εφοσον τη χωραει το κουτι σου. Το λεω αυτο για τους εξης λογους:

Αεροψυκτρα στα 70 ευρω:

+Αριστη αποδοση 

+Αθορυβη

+Αναλογα το μοντελο εχεις μοστρα που ξεχειλιζει

+Long life υλικα

-Ογκος

Υδροψυκτρα στα 70ευρω:

+Ισως λιγη περισσοτερη μοστρα

-Οχι τοσο καλη αποδοση σε σχεση με μια αεροψυκτρα στα ιδια λεφτα

-Θορυβος

-Θορυβος, ειδικα στην h60

-Ημερομηνια ληξης.

Silver%20Arrow%20SB-E-027.jpg

e07e31f0.jpg

πόσο μεγάλες διαφορές θα δω;

η h60 δίνει 5 χρόνια εγγύηση, σε 5 χρόνια φαντάζομε θα καταφέρω να αλλάξω το pc.

από θόρυβο όπως είπα δεν με πολύ ενδιαφέρει

και γενικά θέλω να αποκτήσω νέες εμπειρίες :P

αν πάρω την h60 θα αλλάξω το κουτί με αυτό 

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/cases/corsair-carbide-series-200r-black-cc-9011023-ww.html ,

το τροφοδοτικό με αυτό

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/corsair-vs-series-vs550-550w-12cm-fan-cp-9020050-eu.html

και μνήμη με αυτή

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600-Dimm.htm

καθώς εχω ανεξήγητο κολημα με τα corsair B)

πάντως στη Φώτο δίνω

+1 στη δεύτερη με τη υ/ψ  (τον δεύτερο ανεμιστήρα πώς τον βάζουν είναι ένας απλός με 2-3 ευρώ)

Παιζει αν τελικα βαλω υ/ψ να εχω καπια διαροη και αν εχω κλαφτα χαραλαμπε η θα με καλληψη καποια εγγυση για το υπολιπο pc;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα θορύβου. Και έτσι να είναι όμως βάζεις 2x1000rpm σε Push/Pull και καθάρισες.

Όσον αφορά την χειρότερη απόδοση της H60, έχουμε κάποιες μετρήσεις;

Δεν εχω κατι πιασιαρικο για thermalright vs h60. Αλλα με την h100i που συγκρινω τον τελευταιο καιρο, η silver arrow κραταγε τον επεξεργαστη 3 βαθμους πιο ζεστο. Οποτε αναλυτικα, h100i 100ευρω + 2 x Akasa Viper = 125ευρω. Silver arrow extreme 78ευρω= 47 ευρω διαφορα.:)

Άλλο ποιο προϊόν είναι vfm και άλλο ποιο είναι καλύτερο. Στην περίπτωση που λες καλύτερη απόδοση είχε η H100i.

Σε κάποιον μπορεί να αρέσει εμφανισιακά η H100i. Σε κάποιον άλλον βεβαίως η Solver Arrow.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι όσο καλή ψύξη να έχουμε με τον αέρα, το πλεονέκτημα του νερού είναι ότι δεν υπάρχει συνεχόμενος ζεστός αέρας μέσα στο κουτί. Μπορεί να βγαίνει έξω,  από αυτό, αλλά υπάρχει μία συνεχόμενη ζέστη που βγαίνει προς τα έχω.

Μην ξεχνατε οτι ο επεξεργαστης που εχει δεν ειναι και τοσο θερμος οποτε δεν θα δει διαφορες ειτε με μια των 30 euros ειτε με μια silver arrow.

οποτε καλυτερα να μην ξοδευτει για πολλα και να παρει μια με 40 euros.και καλη ψυξη θα εχει και μοστρα θα εχει.

Αν βάλω υδροψυκτρα παιζει να εχω θεμα διαροής υγρού;

μπορείτε να μου πειτε κάπια καλη αερόψυκτρα στα 30 με 40 σε περίπτωσει που βάλω

επισεις θέλω casefan για το: http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=51940

Μπροστα νομίζω εχει, οπότε θα βάλω δύο στα πλάγια που θα βάζουν , 2 πάνω που θα βγάζουν , 1 κάτω που θα βγάζει και το πισο θα κλίσει αν βαλω υδροψυκτρα. Δεν θέλω να είναι και πολυ ακριβα με 2-3 ευρώ το ενα και θα πρώτιμουσα μάρκα. επισεις αν σε αυτα τα λευτα βρισκω με χρώμα θα προτιμούσα μπλέ η λευκό.

Κινδυνεύοντας να βγω offtopic, δεν βλέπω να έχεις βάλει ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Για μένα είναι πολύ καλύτερα να δώσεις αυτά τα χρήματα για να κάνεις hybrid c/f με

αυτήν του επεξεργαστή. 

Αν παρ'όλα αυτά θες να να δώσεις χρήματα για την ψύξη του επεξεργαστή, σου

λέω εκ πείρας, ότι ανεξαρτήτως απόδοσης τα close loop κάνουν περισσότερο θόρυβο

από τις αερόψυκτρες στα ίδια χρήματα. Ειδικά την H60 ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ.

απο άλλο topic που είχα ανίξει, μου παν πως αυτη η συνθεση μπορεί να ανταπεξέλθη στο μετριο gaming. Παρολα αυτα τα χριστουγεννα που περνω κατι παραπάνω απο τιν οικογένεια  :-D  :lol: σκεφτόμουν μια κάρτα στα 100 ευρώ τήν ψύκτρα γυρο στα 40 με 70 ανάλογα με πια θα διαλέξω και μια 4αρα ραμ ακομα στα 30 ευρώ.

Έμενα με ενδιαφέρει να κάνει την δουλειά της και να μην αφήνει τον επεξεργαστή να ανέβει πολύ. Ο θόρυβος πόσος να ναι, γενικά θα ναι η πρώτη καθαρή αγορά καινούργιων κομματιών, όλα αυτά τα χρόνια βολεύομε με έναν μοντέλο του 2001-02 και πέρση βρήκα έναν όχι τόσο δυνατό που από τι είχα καταλάβει ήταν μοντέλο του 2006-2007. Τώρα είναι και η 2 αποθήκη και όπως καταλαβαίνεις δεν αξίζουν.

Την μαμίσια ψύκτρα θα την ακούς.

Την H60 θα την ακούς.

Δε βάζεις από τώρα μια 77χχ για c/f να βλέπεις καλύτερα?

Δεν είχα ποτέ amd apu αλλά λογικά για 720p και κάτω μια χαρά πρέπει να΄ναι.

Για HD δεν ξέρω... ίσως με μερικές υποχωρήσεις. 

Τέσπα αν θες να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα μου φαίνεται πιο λογικό να τα

ξοδέψεις για gpu, παρά για ψύκτρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...