Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία Home Cinema

kosmasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum . Θα χρειαστώ μια μικρή βοήθεια σχετικά με τη σύνδεση του παρακάτω  Home cinema με τις υπόλοιπες συσκευές μου και τι καλώδια extra θα χρειαστώ , οι οποίες είναι : 

• Playstation 3

• OTE TV δορυφορικό

• Υπολογιστής με έξοδο HDMI ( DVI to HDMI ) για ταινίες στην TV

• Τηλεόραση Philips με 4 HDMI εκ των οποίων το ένα HDMI ARC

To home cinema έχει τις εξής συνδέσεις : 

HDMI in 2 / HDMI Out 1 / Component cancel.png /  Composite check.png / Coaxial cancel.png / Οπτική Ίνα 1  / S-video cancel.png / Scart  cancel.png / USB 2.0 2

Το πρώτο που θα συνδέσω είναι το Home Cinema με την τηλεόραση μέσω HDMI.

Θα παρακαλούσα να μου πείτε εκτός τον τρόπο σύνδεσης ώστε να έχω ήχο από όλες τις συσκευές στο Home Cinema. 

Επεξ/σία από kosmasgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απο το HDMI ARC της TV μπορεις να εχεις ηχο απο ολες τις συσκευες που ειναι συνδεμενες πανω της. Η απο το optical out της εφοσον δεν λειτουργησει σωστα (στα all in one home cinema σπανίως δουλευει σωστα.) Απο εκει και περα το PS3 που εχει και την δυνατοτητα αναπαραγωγής ηχου DTS HD μπορεις να κανεις ξεχωριστή συνδεση με σω του HDMI IN 2 για να περνάει πληρες το badwidth του πρωτοκόλλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σευχαριστώ φίλε, αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικά.

Η τηλεόραση μου έχει τις εξής συνδέσεις παρακάτω .

40pfl7605h_12_cow_.jpg

Οπότε αν δε κάνω λάθος πρέπει να κάνω τα εξής , αναλυτικά :

- Από το HDMI out του Home Cinema σε ενα από HDMI της τηλεόρασης για την αναπαραγωγή εικόνας - ήχου που προέρχεται μόνο από το Home Cinema ( αναπαραγωγή bluray , radio , DVD κλπ )

- Για να στείλω τον ήχο της TV στο Home Cinema δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω οπτική ίνα καθώς η τηλεόραση έχει μόνο Digital out και το h/c μόνο οπτική ίνα. Οπότε θέλω μετατροπέα με έξοδο οπτική ίνα και είσοδο coaxial

- Αν χρησιμοποιήσω HDMI ARC , συνδέω όλες τις συσκευές πάνω στην TV και μετά χρησιμοποιώ καλώδιο HDMI από την θύρα  ARC της TV στο HDMI in του Home Cinema σωστά ? 

- Οσον αφορά το PS3 διαθέτει μία έξοδο HDMI για να στείλω την εικόνα και ήχο στην TV. Οπότε πρέπει να πάρω και μία οπτική ίνα να στείλω ήχο στο h/c και μετά να αλλάξω την ρύθμιση ήχου μέσα απο το menu του PS3. Σε περίπτωση που δουλέψει το ARC όμως στην τηλεόραση δε χρειάζεται η οπτική έτσι ?

- Τα ίδια και στο ΟΤΕ ΤV αν δε δουλέψει το Arc πρέπει να στείλω ήχο ξεχωριστά.

Επεξ/σία από kosmasgr

Βασικα οχι, τα εχεις καταλάβει λάθος.

Η λειτουργιά HDMI CEC ARC χρησιμοποιεί ενα καλώδιο τύπου HDMI High Speed με Ethernet.

Οι συνδέσεις σου θα ειναι οι εξης:

* Το home cinema με ενα HDMI High Speed με Ethernet στην εισοδο της TV με την επιλογή ARC.

* Το Οτε TV με HDMI στην TV σε κάποια αλλη διαθέσιμη επαφη HDMI

* Το Ps3 στην HDMI IN 1 του home cinema με καλωδιο v1,3.

* To pc στην HDMI IN 2 του home cinema με καλώδιο v1,3.

Με αυτο το τροπο η TV θα στέλνει επιστροφή στο home cinema μεσω του HDMI OUT του αυτόματα. Θα πρεπει η επιλογη ARC να ειναι ενεργοποιημένη στην TV. Οτι θα παιζει η tv θα αναπαράγεται και απο τα ηχεια του συστήματος. Συμπεριλαμβανόμενου και του OTE TV.

Για το PS3 η το PC επειδή εχουν μεγαλύτερες απαιτησεις σε ηχητικό bandwidth μεσω του source του home cinema θα επιλεγείς HDMI 1 η 2 αντίστοιχα με το τι θα παιζει. Η εικονα τους θα εξέρχεται μεσω του home cinema στην tv και ο ηχος τους θα αναπαράγεται απο το σύστημα κανονικα. Ουσιαστικά το management θα το κανει το home cinema.

• Like 1
  • Confused 1

Ευχαριστώ κατατοπιστικότατος :)  Παρήγγειλα το παρακάτω για το Arc http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751668 Για τις υπόλοιπες συσκευές έχω v1.4 HDMI εκτός το pc που δεν θυμάμαι τι ειναι.

• 2 χρόνια αργότερα...

Μια βοηθεια παρακαλω και σε μενα. Εχω συνδεσει το home theatre με την τηλεοραση με αυτο το καλωδιο: http://www.belkin.com/in/IWCatProductPage.process?Product_Id=596567στην υποδοχη HDMI ARC της tv, εχω κανει ολες τις ρυθμισεις στο home theatre που αναφερονται στο manual και στην tv και εξακολουθει να μην βγαινει ο ηχος της τηλεορασης απο τα ηχεια του h/t. Επικοινωνια μεταξυ τους υπαρχει.Οταν ανοιγω το h/t και το βαζω στην ενδειξη tv παυει ο ηχος απο το εσωτερικο ηχειο (μαλιστα αυτοματα πηγαινει στην επιλογη εξοδος ηχου απο hdmi arc στο μενου του ηχου της tv) της αλλα δεν μεταφερεται στα ηχεια του h/t. Το καλωδιο hdmi απο τις προδιαγραφες του φαινεται οτι υποστηριζει την επιστροφη ηχου, η συνδεση και οι ρυθμισεις φαινονται να ειναι ok, η δυνατοτητα υποστηριζεται και απο τις δυο συσκευες, πραγματικα δεν μπορω να φανταστω ποιο μπορει να ειναι το προβλημα.  

το home theatre ειναι αυτο: https://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-specs/DAV-DZ230/list

και η tv http://www.lg.com/uk/tvs/lg-40LF630V/technical-specifications

• 1 χρόνο αργότερα...

gia sas exo ena home cinema samsung ht-e4500:http://www.e-shop.gr/samsung-ht-e4500-3d-blu-ray-51-home-cinema-black-p-PER.704123

kai h tv lg-42lb650v:http://www.e-shop.gr/tv-lg-42lb650v-42-cinema-3d-led-smart-full-hd-p-PER.170155

exo parei ena kalodio HDMI kai exo sundesh thn tv me to home cinema..rithimsa thn tv na akouo hxo apo to home cinema alla den akouo hxo 5.1 akouo hxo stereo pos mporo na akouso hxo 5.1?

οταν παιζω στο youtube απο την τηλεοραση δεν εχω 5.1 ηχο,το ps4 επισεις δεν παιζει σε 5.1 ηχο και τα καναλια της τηλεορασης δεν παιζουν σε 5.1 γενικος ολα παιζουν stereo τη μπορω να κανω;

Νομίζω ότι μας δουλεύεις, τα κανάλια τις τηλεοράσεις είναι στέρεο το YouTube επίσης πως περιμένεις να ακούσεις 5.1;; για το ps4 δεν γνωρίζω δεν το έχω, αλλά πες μου πως το έχεις σύνδεση με την τηλεόραση;;

το εχω συνδεσει με καλωδιο HDMI η τηλεοραση εχει μια λιτουργια που μπορω να παιζω με τα ηχεια του HT αλλα και παλι ταινιες 5.1 που εχω και βιντεο που ειπαρχουν στο youtube δεν τα παιζει 5.1 ενω στον υπολογιστη που εχω 5,1 ηχεια τα παιζει ολα μια χαρα.

Να δεις στις ρυθμισεις ηχου της τηλεορασης, στην εξοδο ηχου, να επιλεξεις οτιδηποτε επιλογη εχει ΕΚΤΟΣ απο pcm.

Στο ps4 επισης στις ρυθμισεις ηχου αν θυμαμαι καλα εχει την επιλογη "bitstream".

Σαφεστατα πρεπει η πηγη να ειναι dts η DD με 5.1 καναλια.

Ουτε στο pc ακους απο youtube 5.1 ηχο... ακους ψευτικο 5.1 ηχο.

Εντομεταξυ τωρα ειδα οτι δεν εχει hdmi input, οποτε χρησιμοποιεις αυτο ως player, αρα ακυρα ολα τα παραπανω.

Θα προτεινα να συνδεσεις την τηλεοραση με αυτο με οπτικη ινα και πανω στη τηλεοραση τo ps4 και να κοιταξεις για τις ρυθμισεις που εγραψα πιο πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...