Προς το περιεχόμενο

Θεμα ψυξης παλιου hp pavilion

pigos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια

Προσφατα μια φιλη μου μου εδωσε ενα σχετικα παλιο notebook της (pavilion dv8000) επειδη  δεν εμπαινε στα windows κ της κολουσε οπως μου ειπε

Ε ενταξει ειπα οταν το πηρα με ενα απλο format θα καθαρισω

Αμ δε...

Πρωτα δεν μου αναγνωριζε τον δισκο.Αφου  καταλαβα οτι επρεπε να αλλαξω στις ρυθμισεις στο bios για κατι sata performance κτλ κ αφου καταφερε να δει τον δισκο ξεκινησα το format

E μου εβγαλε την πιστη κ αυτο (εσβησε 3 φορες) κ τελικα τελειωσε 

Το pc ομως επανελειμενα ανεβαζει τρελες στροφες το fan του κ μετα απο κανα 10λεπτο κλεινει (η μπαταρια της φιλης μου τα εχει φτυσει εντελως)

Οι εξαερισμοι του κ το ανεμιστηρακι δεν φαινεται να εχουν σκονη (τα φυσηξα)

Δυστηχως το κουτι ειναι πολυ δυσκολο να ανοιξει (δεν ειναι σαν αλλα που εχω καταφερει) Μονο τα parts του σκληρου κ της μνημης ανοιγουν ελευθερωνοντας σχετικα μεγαλο χωρο απο κατω για ψυξη...

Οποτε δεν ξερω τι να κανω

Να παρω cool βαση ? (αν κ παρολο που το λειτουργησα κ εντελως ανοιχτο απο κατω οπως ειπα πιο πανω δεν ειδα καμια βελτιωση) να το παω σε τεχνικο γιατι ισως ειναι θεμα καρτας γραφικων/παστων/ψυξης κτλ? Να μην ασχοληθω καθολου γιατι δεν αξιζει για παλιουτσικο μηχανημα να τα σκαμε σε τεχνικους?

Εχετε καμια ιδεα απο αυτα που περιγραφω τι αλλο θα μπορουσα να κανω μονος μου?

Ευχαριστω

Πανος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ψάξεις κάποιο μανουαλ ή ένα βιντεο και να το ανοίξεις και να αλλάξεις πάστες. Ελπίζω όταν λες ότι φυσηξες τους αεραγογούς να εννοούσες ότι πήρες ένα πιστολάκι και φύσηξες μέσα στην τρύπα την σκόνη. Έτσι το μόνο που καταφέρνεις είναι να εισχωρήσει πιο μέσα στο σώμα του λαπτοπ η σκόνη.

Χαχαχα ειδα κατι video στο youtube κ δεν υπαρχει περιπτωση να το ανοιξω ουτε μια στο εκατομμυριο μονος μου!!! (εδω που τα λεμε ουτε  ο τεχνικος της γειτονιας θα μπορει ετσι οπως το ειδα) Μονο κανα τεχνικος της hp που λογικα θα μας γδυσει...

Γμτ κ οντως εχει λογικη αυτο που λες με την παστα...Ισως εφτιαχνε...

@pigos

Αν το laptop φορά κάρτα γραφικών της σειράς NVIDIA 8600 GPU συμβούλεψε τη φίλη σου να αγοράσει καινούργιο υπολογιστή. Γιατί το λεω αυτο; Ριξε μια ματιά στα παρακάτω

http://www.insomnia.gr/topic/491065-hp-dv6700-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7/

http://www.insomnia.gr/topic/492705-hp-9700-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82/

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video-e-g-Windows-8/HP-Pavilion-dv9700-should-also-be-on-the-list-but-it-is-not/td-p/59052

Προσωρινη λύση ΟΛΑ τα παρακάτω:

Αγορά πολύ καλής βάσης ψύξης

Άνοιγμα και πέρασμα πάστας (δες 

)

Για λίγο πιο μόνιμη προσωρινή λύση κάνεις reballing σε εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλεια (οχι στο τεχνικο της γειτονιας, ουτε φούρνους και λαμακίες), αλλά μετά απο 2 μήνες μπορεί να εχεις τα ίδια προβλήματα.

Εχετε καμια ιδεα απο αυτα που περιγραφω τι αλλο θα μπορουσα να κανω μονος μου?

Ευχαριστω

Πανος

Δοκιμασε το πλεον αποτελεσματικο & σιγουρο:

http://www.insomnia.gr/topic/491398-υπερθερμανση-και-κολλημα-laptop/#entry52467789

B)

@isay το reballing ειναι ισως και πιο μονιμη λυση απο το εργοστασιακο κολλημα του τσιπ κι αυτο γιατι στο reballing κατα 99% θα βαλεις καλυτερη κολληση και οχι μαλακιες οπως lead free και οικολογικες μπουρδες που βαζουν απο τη μανα του οι οποιες χαλανε αμεσως με τα σκαμπανεβασματα των θερμοκρασιων.

Ο φουρνος/θερμοποστολο για να κανεις reflow την κολληση που εχει ηδη προβλημα ναι ειναι πολυ προσωρινη λυση.

Παντως εγω εχω ενα acer με 8600gt χωρις κανενα προβλημα. Προσφατα αλλαξα παστες και το καθαρισα διοτι ανεβαζε θερμοκρασιες, αλλα πλεον ολα κομπλε και παλι.

Απο τη στιγμη που δεν εχεις προβληματα περα των θερμοκρασιων δεν νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για reballing. Αυτο ειναι μια διαδικασια που ξεκολλας το τσιπ απο την καρτα καθαριζεις την παλια κολληση τοποθετεις καινουρια μπαλακια κολλησης (για αυτο λεγεται και re balling μαλλον :P ) και το ξανακολλας.

Κατα πασα πιθανοτητα φιλε μου το λαπτοπ να θελει παστα σε gpu και cpu. Οσο δυσκολο κι αν ειναι, αν εχεις ξανα ασχοληθει με το αθλημα δε νομιζω πως θα ειναι ακατορθωτο ακολουθωντας πιστα οδηγιες απο καποιο manual.

• Like 1

Ειναι ζεστη vga => πρεπει (απαραιτητα) να της κατεβασεις ρολογια/underclocking:
αν ελεγξεις/κατεβασεις θερμοκρασια της θα σου κρατησει, διαφορετικα ειναι ρισκο...   

Kαρτα γραφικων εχει την geforce go 7600

Αυτο που δε του ειπατε ειναι το το reballing θα του κοστισει κανα 150αρι ομως. Αν ειναι τυχερος θα του ερθει κανα 100αρι +...... που δε την βλεπω δλδ.

Προσπαθησε το μονος σου φιλε. Ανοιξε το, αλλαξε παστες και pad στη καρτα και καντου reflowing μονος σου.

Τον ανεμιστηρα σε αυτη τη σειρα θα τον ακους παντα να ξερεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...