Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους !

Θα θελα την βοήθεια σας με τα δυο σαραβαλάκια μου .

Έχουμε 2 pc στο ενα έχω για μητρική Asus P4R800-vm(IDE) με cpu intel p4 2.60 ghz (ht),

και ο 2ος έχει Gigabyte 8i915pm(S-ATA) με cpu Intel Celeron D 346  3.06 ghz .

Άνοιξα για καθάρισμα και πάστα το 2ο και μου μπήκε η ιδέα για αλλαγή, δηλαδή gigabyte 8i915pm + intel p4 2.60 ghz .

Είναι συμβατά μεταξύ τους ?

Αξίζει η αλλαγή ή δεν θα δω καμία σχεδόν διαφορά ?

Να σημειώσω οτι σκέφτομαι την αλλαγή επειδή, ο celeron ανέβαζε 80+ βαθμούς στα χαλαρά (για αυτο αλλάζω πάστα) και επίσης και κυριότερων σχεδόν συνέχεια ο επεξεργαστής δούλευε πάνω απο 95% που δεν ειναι φυσιολογικό ενώ δεν εκτελεί τίποτα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η asus είναι socket 478 και η gigabyte είναι socket 775 οπότε δεν είναι συμβατά μεταξύ τους,

edit: βρες κανένα μεταχειρισμένο core 2 quad q6600 η κανέναν core 2 duo να είναι τουλάχιστον 3Ghz αυτοί οι celeron δεν είναι για πουθενά.

Επεξ/σία από spirosd2008
  • Like 1
Δημοσ.

Η asus είναι socket 478 και η gigabyte είναι socket 775 οπότε δεν είναι συμβατά μεταξύ τους,

edit: βρες κανένα μεταχειρισμένο core 2 quad q6600 η κανέναν core 2 duo να είναι τουλάχιστον 3Ghz αυτοί οι celeron δεν είναι για πουθενά.

Α μάλιστα και ήμουν έτοιμος να εγχειρήσω και τον 2ο...

Soo abort....

Θα ρίξω μια ματιά γιατί όντως ειναι για τα σκουπίδια οι celeron,αλλά είναι φυσιολογικό με τα 7αρια (ultimate) να δουλεύει στο τέρμα για αρκετή ώρα αυτος επεξεργαστής ενω δεν γίνεται καμια εργασία  ?

Δημοσ.

Λογικό είναι να ζορίζεται μιας και είναι μονοπύρηνος, είσαι οκ από ιούς και τέτοια; πάντως εγώ δεν βάζω ποτέ 7αρια σε μονοπύρηνους.

Δημοσ.

Ποσο ram εχει ? an εχει 2 gb ε ψιλο λογικό ειναι θα έχεις σίγουρα και τιποτα σκουπιδάκια μεσα + οτι ειναι παλιός ο επεξεργαστής οποτε μαλλον για αυτο ειναι στο 100 %

Δημοσ.

Λογικό είναι να ζορίζεται μιας και είναι μονοπύρηνος, είσαι οκ από ιούς και τέτοια; πάντως εγώ δεν βάζω ποτέ 7αρια σε μονοπύρηνους.

Ναι είμαι οκ, απο format είναι το pc, δηλαδή καλύτερα τα xp λες... ?

Spank

2gb εχει αλλά είναι απο format(οποτε ειναι άδειος, μονο τις επίσημες ενημερώσεις του εχω εγκαταστήσει)και επίσης χρησιμοποιεί το 30% της μνήμης ram οπότε δεν μου φαίνεται να δημιουργεί θέμα αυτό.

Δημοσ.

Spirosd2008 δεν υπάρχει η δυνατότητα δυστυχώς, 2 gb για τωρα αλλά θα βάλω την πάστα και θα προσθέσω 1gb ram ακόμα, λειτουργικό δεν θα αλλάξω ακόμα, και το βράδυ θα σας πω...

Thanks guys ;) .

Δημοσ.

Τότε σε βλέπω για xp με 2-3Gb θα είσαι μια χαρά εκεί, πάντως ψαξτο λίγο και με eBay μπας και βρεις κανέναν οικονομικό επεξεργαστη έχεις σχετικά καλή μητρική και αν έχεις και 3gb ram όπως λες θα ήσουν πολύ καλύτερα στα 7αρια.

Άκυρο λάθος κοίταγα. δεν υποστηρίζει η μητρική σου core 2 duo οπότε μένεις όπως είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα καλά, η εγχείρηση ήταν επιτυχής,απο τους 80 έπεσε στους 49 !

Η επιπλέον ραμ (+1gb) δεν ειχε καμία διαφορά, ωστόσο σίγουρα έχει χαλαρώσει αισθητά ο επεξεργαστής δεν ειναι συνέχεια full load !

Επιπλοκές σίγουρα υπήρχαν ένα βουητό εμφανίστηκε στο κουτί και μου έσπασε ένα κλιπάκι με ελατήριο που φέρνει σε επαφή την ψήκτρα με το τσιπάκι (gpu),το κόλλησα με κόλα στιγμής και για τώρα κρατάει, καμιά ιδέα που μπορώ να βρω ένα τέτοιο ?

Σαν αυτα είναι ακριβώς...

Επίσης αν δεν βρω αυτό το πραγματάκι και ξεκολλήσει η ψήκτρα από την θέση της, θα το καταλάβω(=restarts?) ή θα καεί και καπούτ ?

Δημοσ.

Λες αυτο το μοχλουδάκι που κουμπώνεις τον επεξεργαστή και μετα το τραβάς κατω ? (βγάλε μια photo αν γίνεται)

Δημοσ.

Λες αυτο το μοχλουδάκι που κουμπώνεις τον επεξεργαστή και μετα το τραβάς κατω ? (βγάλε μια photo αν γίνεται)

Οχι, λέω για την κάρτα γραφικών και την ψήκτρα της η οποία είναι silent(χωρις ανεμιστηράκι) nvidia geforce 6200se

post-145236-0-58557100-1374060488_thumb.jpg

post-145236-0-84654500-1374060490_thumb.jpg

post-145236-0-37316500-1374060498_thumb.jpg

Δημοσ.

Εαν σου εσπασε αυτο που κραταει την ψυχτρα στην καρτα γραφικων τοτε δεν θα παταει καλα η ψυχτρα.

το κολλησες τα 2 μερη του πλαστικου μεταξυ τους και μετα το εβαλες στην υποδοχη του στην ψυχτρα και μετα κουμπωσες την ψυχτρα και αντεχει?

Δημοσ.

Αυτο που ειπε ο θάνος , παντως καπου θα πουλάνε τετοια πλαστικάκια αμα ψάξεις να βάλεις αλλο η αν βρεις απο καμια αλλη κάρτα που δεν δουλεύει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...