okourkoulos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Είμαι συνδρομητής στη WInd εδώ και 4 έτη.Στο πρώτο μου σπίτι έφτανα μέχρι τα 4-5 MBps γιατί...όλοι οι πάροχοι μέχρι εκεί μου είπαν ότι φτάνω!Στο νέο σπίτι αρχές του χρόνου παρατήρησα πρόβλημα στη σύνδεση και συνεχείς αποσυνδέσεις.Πήρα το 13800, ήρθε τεχνικός, άλλαξε modem, για λίγο έφτιαξε και μετά τα ίδια.Το Μάιο, με το νεότερο modem, πάλι τα ίδια.Ήρθε τεχνικός, φταίει η καλωδίωση στο σπίτι, λέει! Κάτω έχεις 10 και πάνω 5, άρα...Άλλαξα πρίζες, ήρθε ηλεκτρολόγος, όλα ΟΚ. Έχω το μοντεμ σε πρίζα δικιά του (διελεύσεως) με το splitter. Το τηλέφωνο είναι δυστυχώς σε άλλη πρίζα διελεύσεως δυστυχώς. Να τα βάλω όλα σε μια πρίζα καλύτερα, ε?Ξαναπαίρνω τηλέφωνο και μου λένε να ξανάρθει τεχνικός γιατί μπορεί να είναι νέο πρόβλημα, αλλά αν δε βρουν πρόβλημα θα με χρεώσουν άσκοπη μετάβαση!Εννοείται πως άκουσε γκάζια και απείλησα ότι θα φύγω αφού ο από πάνω μου κι ο από κάτω έχουν πάνω από 10 στη πολυκατοικία 15 ετών στην Άνω Γλυφάδα. Σημειωτέον, ό ένας με WInd! Boήθεια! Παραθέτω λεπτομέρειες σε φωτο:
dkmaster Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Αν όντως έχεις κάτω 10mbit και πάνω 5mbit η WIND σε τι σου φταίει; Εσύ δοκίμασες να βάλεις μόνο το ρούτερ χωρίς το splitter στην κεντρική πρίζα και χωρίς άλλη συσκευή πουθενά στο σπίτι να δεις τι πιάνεις;
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 αν πιανουν τα χερια σου και μπορεις να δοκιμασεις κατανεμητη τοτε κατεβα κατω και δοκιμασε να δεις αν εχεις 10 mbit Η οχι. αν δεν πιανουν τοτε βαλε το ρουτερ στην κεντρικη πριζα μονο χωρις κατι αλλο πανω δηλαδη ουτε φιλτρα ουτε σπλιττερ ουτε τιποτα και δες ποσο πιανει.αν πιανουν τα χερια σου λιγο παραπανω ανοιξε το κεντρικο πριζακι και κρατησε μονο το ζευγαρι καλωδιων που ερχετια απο τον οτε και δοκιμασε εκει.τωρα αυτα με τις διελευσεις δεν τα καταλαβα για να σου πω κατι παραπανω.ναι η wind δεν φταιει αμα η εσωτερικη καλωδιωση ειναι οτι νανε.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.επισης δεν ειναι λαθος να τα εχεις σε δυο πριζες αν αυτο εννοεις με αυτο που εγραψες Έχω το μοντεμ σε πρίζα δικιά του (διελεύσεως) με το splitter.Το τηλέφωνο είναι δυστυχώς σε άλλη πρίζα διελεύσεως δυστυχώς.Να τα βάλω όλα σε μια πρίζα καλύτερα, ε?
okourkoulos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημά μου είναι ότι συνεχώς πέφτει και δε μπορώ να κάνω δουλειά! Ας ήταν 5, αλλά σταθερή! Ψιλοπιάνουν τα χέρια μου. Και χωρίς splitter και χωρίς άλλες συσκευές τα ίδια (δεν) πιάνω πάνω κάτω. Το μόνο που δε δοκίμασα είναι να πετάξω UTP απ'το μπαλκόνι κατευθείαν στο κουτί του ΟΤΕ. Ρε λες όντως να φταίει όντως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση? Να βάλω splitter στο τηλέφωνο που είναι μόνο του γιατί δεν έχω φίλτρο? Το ίδιο δεν είναι? Στο modem θέλει οπωσδήποτε splitter ακόμα κι αν είναι μόνο του στη πρίζα χωρίς τηλέφωνο? Διελεύσεως είναι οι όχι τερματικές πρίζες. Έχω τρεις σύνολο. Η μία έχει ένα ζευγάρι (τερματική) κι οι άλλες δύο από δύο ζευγάρια. Πως θα καταλάβω ποιά είναι η κεντρική? Θα αρχίζω να βγάζω καλώδια και να παίζω αν βρίσκω σήμα με το τηλέφωνο? Δεν έχω συναγερμό και είναι PSTN η γραμμή. Απ'το Atenuation μόνο βλέπω ότι θα έπρεπε να ήμουν πάνω από 10! Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2013 από okourkoulos
Panagiotis Gianniris Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Τι περιμένεις απο τη wind???Ανεύθυνοι και μη εξυπηρετικοί ....όσους φίλους είχα που ήταν wind αποχώρησαν
YiannEle Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Τι περιμένεις απο τη wind???Ανεύθυνοι και μη εξυπηρετικοί ....όσους φίλους είχα που ήταν wind αποχώρησαν Εμένα πάλι το αντίθετο συμβαίνει...Οι τιμές της δεν παίζονται και από ποιότητα είναι μια χαρά.Και σίγουρα όχι χειρότερη από τους εναλλακτικούς-για ΟΤΕ δεν γνωρίζω τι κάνει, ειναι τόσο απλησίαστος τιμολογιακά που δεν ασχολούμαι εδω και χρόνια...
okourkoulos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Κι εγώ, αν εξαιρέσεις το τελευταίο μισό χρόνο δεν έχω παράπονο. Τώρα τα έχω όλα μαζεμένα. Δε γίνεται 1μιση χρόνο να είμαι ΟΚ και το τελευταίο μισό να απέκτησα πρόβλημα συγχρονισμών!
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εμένα πάλι το αντίθετο συμβαίνει...Οι τιμές της δεν παίζονται και από ποιότητα είναι μια χαρά.Και σίγουρα όχι χειρότερη από τους εναλλακτικούς-για ΟΤΕ δεν γνωρίζω τι κάνει, ειναι τόσο απλησίαστος τιμολογιακά που δεν ασχολούμαι εδω και χρόνια... δεν εχει νοημα να βαλει καποιος οτε.πολλα λεφτα χωριις λογο Κι εγώ, αν εξαιρέσεις το τελευταίο μισό χρόνο δεν έχω παράπονο. Τώρα τα έχω όλα μαζεμένα. Δε γίνεται 1μιση χρόνο να είμαι ΟΚ και το τελευταίο μισό να απέκτησα πρόβλημα συγχρονισμών! κατι με τον χαλκο.δεν φταιει η wind Το πρόβλημά μου είναι ότι συνεχώς πέφτει και δε μπορώ να κάνω δουλειά! Ας ήταν 5, αλλά σταθερή! Ψιλοπιάνουν τα χέρια μου. Και χωρίς splitter και χωρίς άλλες συσκευές τα ίδια (δεν) πιάνω πάνω κάτω. Το μόνο που δε δοκίμασα είναι να πετάξω UTP απ'το μπαλκόνι κατευθείαν στο κουτί του ΟΤΕ. Ρε λες όντως να φταίει όντως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση? Να βάλω splitter στο τηλέφωνο που είναι μόνο του γιατί δεν έχω φίλτρο? Το ίδιο δεν είναι? Στο modem θέλει οπωσδήποτε splitter ακόμα κι αν είναι μόνο του στη πρίζα χωρίς τηλέφωνο? Διελεύσεως είναι οι όχι τερματικές πρίζες. Έχω τρεις σύνολο. Η μία έχει ένα ζευγάρι (τερματική) κι οι άλλες δύο από δύο ζευγάρια. Πως θα καταλάβω ποιά είναι η κεντρική? Θα αρχίζω να βγάζω καλώδια και να παίζω αν βρίσκω σήμα με το τηλέφωνο? Δεν έχω συναγερμό και είναι PSTN η γραμμή. Απ'το Atenuation μόνο βλέπω ότι θα έπρεπε να ήμουν πάνω από 10! θα μπορουσε να φταιει η εγκατασταση για αυτο σου ειπα κανε την δοκιμη.δεν μας πειραζει που ειναι διελευσεως.σε ολα τα σπιτια ετσι ειναι.λογικα η πρωτη ειναι αυτη που ειναι στο σαλονι δηλαδη στο πρωτο δωματιο που βρισκεις οταν μπαινεις στο σπιτι.και λογικα ειναι μια απο αυτες που εχουν 2 ζευγαρια. στο τηλεφωνο θα βαλεις η splitter η φιλτρο.καλυτερα φιλτρο αλλα αν δεν εχεις βαζει splitter.μην αφησεις το τηλεφωνο χωρις τιποτα γιατι εννοειται θα κανει θεματα. το Modem οχι δεν θελει splitter.ναι για 26 attenuation θα μπορουσες να εχεις και 13 Mbit.αλλιως μετα βλαβη παλι.
okourkoulos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ήρθε σήμερα τεχνικός του ΟΤΕ! Έχει στο κατανεμητή κάτω 15ΜΒps και πάνω έχω 7. Κάτι παίζει στην εγκατάσταση σίγουρα. Τώρα να δούμε που, μέσα στο σπίτι, ή απ'τον κατανεμητή μέχρι τις πρίζες? Έχω δουλειά...!
ParhsG Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Αν στη μπριζα που ερχετε το καλωδιο πιανεις και εκει λιγο τοτε δε μπορεις να κανεις πολλα μαλλον. Εκτος αν φερες καλωδιο απεξω
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Ήρθε σήμερα τεχνικός του ΟΤΕ! Έχει στο κατανεμητή κάτω 15ΜΒps και πάνω έχω 7. Κάτι παίζει στην εγκατάσταση σίγουρα. Τώρα να δούμε που, μέσα στο σπίτι, ή απ'τον κατανεμητή μέχρι τις πρίζες? Έχω δουλειά...! στο 90 τιις 100 των περιπτωσεων φταιει κατι μεσα στο σπιτι.πχ αναπληρωματικο ζευγος συνδεδεμενο,οξειδωμενο πριζακι ,συναγερμος χωρις φιλτρο κτλ.σπανια φταιει κατι στην καθετη καλωδιωση δηλαδη κεντρικο πριζακι μεχρι οτε.συνηθως εκει υπαρχει και ενα αναπληρωματικο ζευγος.ναι θελει δοκιμες.πρωτα στο κεντρικο πριζακι κρατας τα 2 καλωδια του οτε μονο που σου φερνουν ταση/τηλεφωνο/ιντερνετ και βλεπεις τι γινεται και μετα ενωνεις καθε φορα ενα ζευγαρι και βλεπεις που καταληγει(δηλαδη ποιο η ποια πριζακια απο τα υπολοιπα εχει τηλεφωνο) και ξανακοιτας συγχρονισμο. Αν στη μπριζα που ερχετε το καλωδιο πιανεις και εκει λιγο τοτε δε μπορεις να κανεις πολλα μαλλον. Εκτος αν φερες καλωδιο απεξω η αν εχει αναπληρωματικο.επισης ο φωταγωγος σε παλια σπιτι βοηθαει να ριξεις καλωδιο μεχρι εκει.αλλα μπορει να μην ειναι καλωδιακο αλλα κανα splitter η κανας συναγερμος κτλ.κανα τηλεφωνο χωρις φιλτρο.
Prof_Chaos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 φίλε μου δεν σου φταίει η wind.. Αν κάτω έχεις 10 και στο σπίτι 5 εχεις σοβαρό πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού . Η πιο σωστή λύση είναι να τραβήξεις ατόφιο ενα καλώδιο απ έξω και να το φέρεις μέσα στο σπίτι σε μια μπρίζα . Εκεί θα διακλαδώσεις με το splitter το τηλέφωνο και τη ADSL ξεχωριστά χωρίς να παρεμβάλουν οι μπρίζες .
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 φίλε μου δεν σου φταίει η wind.. Αν κάτω έχεις 10 και στο σπίτι 5 εχεις σοβαρό πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού . Η πιο σωστή λύση είναι να τραβήξεις ατόφιο ενα καλώδιο απ έξω και να το φέρεις μέσα στο σπίτι σε μια μπρίζα . Εκεί θα διακλαδώσεις με το splitter το τηλέφωνο και τη ADSL ξεχωριστά χωρίς να παρεμβάλουν οι μπρίζες . στα περισσοτερα σπιτια υπαρχει και spare ζευγαρι συν οτι πολλες φορες το προβλημα δεν ειναι το καλωδιο σαν καλωδιο αλλα ο τροπος συνδεσης ή λαθος τοποθετημενα φιλτρακια ,ή συναγερμος χωρις φιλτρο ή λαθος συνδεσμολογια κτλ.ή συνδεεουν και τα αναπληρωματικα ζευγαρια ή κανα πριζακι οξειδωμενο.η εχουν τραβηξει εξωτερικα καλωδια που ειναι με χαλια καλωδιο.λιγες φορες εχω πετυχει σε σπιτια μιλαμε παντα να φταιει η καθετη καλωδιωση..αλλα για να δει τι φταιει πρεπει να ανοιξει τα πριζακια να δει αν υπαρχει εφεδρικο .γιατι το να περασει νεο καλωδιο δεν ειναι ευκολο ειδικα σε πολυκατοικια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα