Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους ! Ελπιζω ολοι να ειστε καλα ! Λοιπον , θελω να αγορασω ενα iPhone 4s ή 5 απο το Ebay αλλα δεν ξερω τι ειναι αυτο που πρεπει να κοιταξω πρωτα για να δω αν καλυπτει το ελληνικο δικτυο . Βεβαια , θα μου το αγορασει ενας θειος μου που τα γνωριζει αυτα αλλα επειδη δεν μπορω να τον βρω αυτη τη στιγμη , σκεφτηκα να αναρτησω αυτο το θεμα εδω για να καλυψω τις αποριες μου . Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

Υ.Γ : Χιλια συγνωμη αν δεν ειναι στη σωστη κατηγορια η τοποθετηση του θεματος !

Δημοσ.

Σίγουρα προσοχή το να ειναι FACTORY unlockec. Αλλά δε θα εμπιστευόμουν με τίποτα το ebay για τέτοιααγορά. Καλύτερα από εδώ απο καμια αγγελία να μπορείς να το δεις κιολας να ξέρεις τί παιρνεις παρα να σουρθει με κανα κουσούρι και να τρέχεις μετά.

Δημοσ.

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω και παλι για την αμεση ανταποκριση . Το factory unlocked , gsm A1429 τα εχω κτλβει απολυτως . Μαριλινα , μπορω να πω πως το φοβαμαι πλ για μια τετοια αγορα απο το ebay αλλα απ'οτι βλεπω υπαρχουν αρκετα καλες τιμες . Επισης , παντου υπαρχουν καλοι και κακοι αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξερεις απο που θα το παρεις . Τελος , θα ηθελα να μαθω τ ειναι " Verizon " και τι ειναι " AT&T " .

Δημοσ.

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω και παλι για την αμεση ανταποκριση . Το factory unlocked , gsm A1429 τα εχω κτλβει απολυτως . Μαριλινα , μπορω να πω πως το φοβαμαι πλ για μια τετοια αγορα απο το ebay αλλα απ'οτι βλεπω υπαρχουν αρκετα καλες τιμες . Επισης , παντου υπαρχουν καλοι και κακοι αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξερεις απο που θα το παρεις . Τελος , θα ηθελα να μαθω τ ειναι " Verizon " και τι ειναι " AT&T " .

Verizon και AT&T Ειναι δικτυα κινιτης τηλεφωνιας απο Αμερικη, μην παρεις τετοιο γιατι δεν ειναι unlocked οποτε θα εχεις προβλημμα! Οσο για το ποσο αξιοπιστη ειναι η αγορα κοιτα το feedback του πωλητη, και ειναι σημαντικο να ειναι πανω απο 99% και αυτο το ποσοστο να αντοιστοιχει και σε πολλες χιλιαδες αγορες!

Δημοσ.

ξερεις οτι ειναι εκτος ε.ε. κανονικα παιρναει εκτελωνισμο?

εγω δεν υπηρχε περιπτωση να ρισκαρω εκτελωνισμο.ποσο μαλλον για ηλεκτρονικες συσκευες

αξιζει να παρεις κατι απο εβαυ ε.ε. για 40ε διαφορα?

Δημοσ.

ξερεις οτι ειναι εκτος ε.ε. κανονικα παιρναει εκτελωνισμο?

εγω δεν υπηρχε περιπτωση να ρισκαρω εκτελωνισμο.ποσο μαλλον για ηλεκτρονικες συσκευες

αξιζει να παρεις κατι απο εβαυ ε.ε. για 40ε διαφορα?

Αν πει στον πωλητη να γραψει στο πακετο 20-30€ mp3 player δεν θα εχει προβλημμα

Δημοσ.

Καλημέρα, θα ήθελα να πώ στον φίλο να αποφύγει οπωσδήποτε το ebay γιατί το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο όσον αφορά την αγορά iphone. Άς πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά..

Στο ebay Αμερικής, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να ανοιχτεί το πακέτο στο τελωνείο εκτός και άν έχει αποσταλεί με τα απλά ΕΛΤΑ Αμερικής, δηλαδή με USPS και έχει απο έξω την ένδειξη "αποστολή ώς δώρο (gift)", "μεταχειρισμένα εξαρτήματα τηλεφωνίας" ή "ανταλλακτικά ηλεκτρονικών συσκευών" κα. Επίσης, στην Αμερική κυκλοφοράνε τρείς διαφορετικές εκδόσεις του iphone 5 και δέν κάνουν όλες για την Ελλάδα. Θέλει πολύ προσοχή εδώ μήν σου έρθει συσκευή που σου θέτει κάποιους περιορισμούς στην ταχύτητα ή, ακόμα χειρότερα, δέν σου δουλεύει καθόλου.

Στο ebay Αγγλίας, υπάρχει περίπτωση να σου έρθει iphone που ενώ μπορεί να είναι σε άψογη κατάσταση και ολοκαίνουργιο, αυτό να έχει δηλωθεί για κλοπή! Πώς γίνεται αυτό; Αγοράζει κάποιος φοιτητής απο Apple Store ένα iphone με -15% της ήδη χαμηλής τιμής του (η Αγγλία έχει την πιό χαμηλή τιμή στην ΕΕ, δηλαδή 608e-15%=517e), δέν ξέρω άν στο ποσό αυτό προστίθεται και κάποιο επιπλέον ποσό για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ..! Καλά ακούσατε!

Με το που αγοράσει ο "φοιτητής" το καινούργιο του iphone, δηλώνει ότι του το κλέψανε, εισπράττει τα ασφάλιστρα που είναι ένα σεβαστό ποσό ίσως και κοντά στην αξία του ίδιου του κινητού και βάζει για πώληση το iphone στο ebay χωρίς φυσικά να αναφέρει πουθενά ότι έχει δηλωθεί κλεμμένο!

Πάμε τώρα και στην Ελλάδα...! Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ αυτή την στιγμή για την αγορά του iphone 5, ψάχνω μέσω αγγελιών για την συγκεκριμένη συσκευή.

'Ενα έχω να πώ: Ρε παιδιά, έλεος!!!!!!

Το τί ψέμα πέφτει (πολύ λυπάμαι που αυτό συμβαίνει και στο insomnia!), δέν περιγράφεται! Οι αγγελίες για iphone πέφτουν βροχή, βροχή όμως και ....οι δράκοι που έχω ακούσει αυτόν τον καιρό! Καταλαβαίνω ότι το 5άρι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο να φεύγει το χρώμα του στην μαύρη έκδοση ιδιαίτερα και να κάνει χτυπήματα στο γύρω-γύρω μέρος στο άσπρο. Αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι!

Αλλά όχι να γράφονται ένα σωρό ......π@π#ριές ότι είναι σε άριστη κατάσταση, άψογο, πένα, χτένα και μόλις το βλέπεις απο κοντά να είναι κυριολεκτικά στραπατσαρισμένο! Και δέν μιλάμε για jailbreaked και restored...Αναφέρομαι μόνο στην εμφάνιση..

Δέν το καταλαβαίνω αυτό να προσπαθεί ο ένας να κοροιδέψει τον άλλο!

Επίσης, μεγάλη προσοχή και στους εμπόρους-λαμόγια (ή που θά 'θελαν να είναι λαμόγια) που μεταμφιέζονται σε απλοί, περιστασιακοί πωλητές και κάνουν διάφορες τζιβιτζουλιές με καταστήματα κινητών που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, για παράδειγμα..

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, θα ήθελα να πώ στον φίλο να αποφύγει οπωσδήποτε το ebay γιατί το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο όσον αφορά την αγορά iphone. Άς πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά..

Στο ebay Αμερικής, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να ανοιχτεί το πακέτο στο τελωνείο εκτός και άν έχει αποσταλεί με τα απλά ΕΛΤΑ Αμερικής, δηλαδή με USPS και έχει απο έξω την ένδειξη "αποστολή ώς δώρο (gift)", "μεταχειρισμένα εξαρτήματα τηλεφωνίας" ή "ανταλλακτικά ηλεκτρονικών συσκευών" κα. Επίσης, στην Αμερική κυκλοφοράνε τρείς διαφορετικές εκδόσεις του iphone 5 και δέν κάνουν όλες για την Ελλάδα. Θέλει πολύ προσοχή εδώ μήν σου έρθει συσκευή που σου θέτει κάποιους περιορισμούς στην ταχύτητα ή, ακόμα χειρότερα, δέν σου δουλεύει καθόλου.

Στο ebay Αγγλίας, υπάρχει περίπτωση να σου έρθει iphone που ενώ μπορεί να είναι σε άψογη κατάσταση και ολοκαίνουργιο, αυτό να έχει δηλωθεί για κλοπή! Πώς γίνεται αυτό; Αγοράζει κάποιος φοιτητής απο Apple Store ένα iphone με -15% της ήδη χαμηλής τιμής του (η Αγγλία έχει την πιό χαμηλή τιμή στην ΕΕ, δηλαδή 608e-15%=517e), δέν ξέρω άν στο ποσό αυτό προστίθεται και κάποιο επιπλέον ποσό για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ..! Καλά ακούσατε!

Με το που αγοράσει ο "φοιτητής" το καινούργιο του iphone, δηλώνει ότι του το κλέψανε, εισπράττει τα ασφάλιστρα που είναι ένα σεβαστό ποσό ίσως και κοντά στην αξία του ίδιου του κινητού και βάζει για πώληση το iphone στο ebay χωρίς φυσικά να αναφέρει πουθενά ότι έχει δηλωθεί κλεμμένο!

Πάμε τώρα και στην Ελλάδα...! Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ αυτή την στιγμή για την αγορά του iphone 5, ψάχνω μέσω αγγελιών για την συγκεκριμένη συσκευή.

'Ενα έχω να πώ: Ρε παιδιά, έλεος!!!!!!

Το τί ψέμα πέφτει (πολύ λυπάμαι που αυτό συμβαίνει και στο insomnia!), δέν περιγράφεται! Οι αγγελίες για iphone πέφτουν βροχή, βροχή όμως και ....οι δράκοι που έχω ακούσει αυτόν τον καιρό! Καταλαβαίνω ότι το 5άρι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο να φεύγει το χρώμα του στην μαύρη έκδοση ιδιαίτερα και να κάνει χτυπήματα στο γύρω-γύρω μέρος στο άσπρο. Αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι!

Αλλά όχι να γράφονται ένα σωρό ......π@π#ριές ότι είναι σε άριστη κατάσταση, άψογο, πένα, χτένα και μόλις το βλέπεις απο κοντά να είναι κυριολεκτικά στραπατσαρισμένο! Και δέν μιλάμε για jailbreaked και restored...Αναφέρομαι μόνο στην εμφάνιση..

Δέν το καταλαβαίνω αυτό να προσπαθεί ο ένας να κοροιδέψει τον άλλο!

Επίσης, μεγάλη προσοχή και στους εμπόρους-λαμόγια (ή που θά 'θελαν να είναι λαμόγια) που μεταμφιέζονται σε απλοί, περιστασιακοί πωλητές και κάνουν διάφορες τζιβιτζουλιές με καταστήματα κινητών που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, για παράδειγμα..

Ο πωλητης εχει feedback 99.5% τουλαχιστον ενας εξ αυτων που μου εδειξε ο TS και το 99% των πωλητων προσφερουν 14αημερη επιστροφη του προιοντος στον πωλητη του! Οποτε δεν εχει κατι να χασει και ακομα και αν ο πωλητης δεν δεχεται επιστροφη και τον κοροιδεψει το paypal αναλαμβανει την υποθεση και μπορει να σου επιστραφουν και τα χρηματα σου!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ο πωλητης εχει feedback 99.5% τουλαχιστον ενας εξ αυτων που μου εδειξε ο TS και το 99% των πωλητων προσφερουν 14αημερη επιστροφη του προιοντος στον πωλητη του! Οποτε δεν εχει κατι να χασει και ακομα και αν ο πωλητης δεν δεχεται επιστροφη και τον κοροιδεψει το paypal αναλαμβανει την υποθεση και μπορει να σου επιστραφουν και τα χρηματα σου!!!!

Δέν διαφωνώ μαζί σου στο ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες τόσο απο το ebay, όσο και απο το paypal. Το feedback του πωλητή παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο στην συναλλαγή. Σε όλα αυτά με βρίσκεις σύμφωνο.

Το θέμα είναι να μήν δημιουργηθεί πρόβλημα και χρειαστεί να μπείς σε αυτές τις διαδικασίες οι οποίες είναι σίγουρα ψυχοφθόρες γιατί δέν είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα βρείς το δίκιο σου στο τέλος.

Μήν ξεχνάς βέβαια ότι οι απατεώνες που βρίσκονται μέσα στο ebay είναι θα έλεγα υψηλού επιπέδου γνωρίζοντας όλα τα κόλπα και τους τρόπους να ξεγλυστράνε. Μήν είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι αυτοί πιάνονται αργά ή γρήγορα, μιλάμε για εγκληματικές προσωπικότητες που το μυαλό τους γεννά συνεχώς και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Έχουν βαθειά γνώση των κανόνων και νόμων και αντιδρούν ανάλογα.

Όσον αφορά το 99.9% θετικό feedback θέλει και αυτό μελέτη, είναι αρκετοί αυτοί που με τεχνητό τρόπο έχουν δημιουργήσει αυτή την θετική εικόνα, είτε μέσα απο εικονικές συναλλαγές ανύπαρκτων προιόντων που χτυπάνε οι ίδιοι τελικά οί φίλοι τους μέσω προγραμμάτων δημοπρασιών τύπου sniper, είτε δημιουργώντας πολλαπλά προφίλ χρήστη όπου σε άλλα είναι συνεπέστατοι και σε άλλα έχουν μπεί παράλληλα για να εξαπατούν.

Είναι μεγάλο το θέμα περί απάτης μέσω ebay που ίσως να μήν είναι του παρώντος να το αναλύσουμε σε αυτό το νήμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...