dhmhtrhs79 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Ετοιμάζω ένα νέο σύστημα σε μορφή HTPC, και προς το παρόν περιμένω να μου έρθουν τα κομμάτια. Μόνο ο SSD μου έχει έρθει! Θα τον χρησιμοποιήσω αυστηρα για λειτουργικό και λοιπά προγράμματα , οπότε επέλεξα τον Samsung 840 120GB με 88€. Το συστημα θα περιλαμβάνει άλλους 2 δίσκους HDD, εκ των οποίων ο ένας προυπάρχει (2.5ΤΒ WD Green) και είναι γεμάτος με media και ο άλλος αναμένεται να έρθει (3TB WD Green και αυτός) και θα γεμίζει και αυτός σιγά-σιγά media. Λειτουργικό δεν έχουν πάνω τους. Έχω Windows 8 άδεια και θέλω να τα περάσω με το που στήσω το μηχάνημα στον SSD. Γίνεται κατευθείαν, δηλ. θα τον αναγνωρίσει τον Samsung το BIOS αμέσως ή χρειάζεται προεργασία (πχ. format, firmware update, πέρασμα από magician κτλ) προτού είναι έτοιμος; Το ρωτάω γιατί εγώ έχω μόνο laptop στην κατοχή μου και δεν μπορώ να "κουμπώσω" κάπου με SATA τον SSD ώστε να τα κάνω αυτά πριν το νέο σύστημα. Επίσης, επειδή σκέφτηκα ότι για να του κάνω update ίσως θα πρέπει να είναι "παρθένος" (πριν βάλω Win8 δηλαδή) δανείστηκα από τον αδερφό μου ένα ICY BOX tray από SATA σε USB ώστε να του τρέξω το magician για το update από το λαπτοπ μου, αλλά ΤΖΙΦΟΣ. Δεν τον βλέπει το laptop μου, και διαβάζω γενικά ότι το magician θέλει γνήσιο SATA για να τον δει. Ενώ τον γραφει στην λίστα με τους δίσκους τον αναφέρει σαν USB και δεν ξεκλειδώνουν οι επιλογές του magician. Επίσης στο my computer δεν τον δείχνει μαζί με τους δίσκους. Άρα δεν του αρέσει μέσω του tray. Ε πως σ...ατά θα τον χρησιμοποιήσω; Δηλ. αμα δεν ειχα καθολου υπολογιστή και αγόραζα νέο σύστημα μόνο με SSD, πως θα τον κάνω update; Εκτός αν το update δεν επηρεάζει την εγκατάσταση του λειτουργικού και μπορεί να γίνει και μετά και εφόσον τον αναγνωρίζει το BIOS out of the box. Τι ισχύει τελικά; Ρωτάω για να είμαι έτοιμος όταν έρθουν τα κομμάτια, μη κολλήσω από την αρχή κιόλας και μείνω με τη χαρά και τα κοιτάω!
RcManiac Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δεν χρειάζεται να κανείς τίποτα , βάζεις τον δίσκο , περνάς τα Windows , κατεβαζεις το magician και κανείς FW update αν έχει βγει νέο . Διαμόρφωση γίνεται και μέσο του cd των Windows , αν και δεν θα χρειαστεί . 1
dhmhtrhs79 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Αυτό ήθελα να ξέρω, αν μπορώ να περάσω το FW update αφού θα έχει πάνω του τα Windows. Φοβόμουν ότι θα περνούσα και μετά θα μου έλεγε οτι για να κάνω το update θα πρεπει να σβηστούν τα πάντα πάνω ή κάτι τέτοιο. Βλακεία σκεφτόμουν ε; Οπότε όλα μια χαρά, γιατί δεν ήθελα να του περνάω με migration τα windows, ήθελα να τα βάλω από την αρχή καθαρά και ωραία! Οπότε λες θα τον δει αμέσως το BIOS και θα επιλέξω εκεί την εγκατάσταση. Btw, εγκατάσταση θα κάνω με στικάκι, δεν έβαλα οπτικό στο build μου. Μόλις το ολοκληρώσω θα το ανεβάω να πάρει κανείς καμια ιδέα ή να με κράξει για το μερικό overkill (HTPC με Haswell 4670)! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα