alex74 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 καλησπερα παιδια εχω το εξης προβλημα.στο εξοχικο δεν εχω internet αλλα εχει ενας θειος μου σε αποσταση περιπου 70μ χωρις να παρεμβαλεται αλλο σπιτι ενδιαμεσα.το μονο που παρεμβαλεται ειναι ο τοιχος του σπιτιου του θειου μου και ο δικος μου δηλ. ρουτερ>τοιχος>τοιχος>φορητος.πως θα μπορεσω να πιασω πολυ καλο σημα χωρις καλωδια κτλ.μονο ασυρματα.αν γινεται να μου πειτε και τι θα χρειαστω.
Bspus Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 70 μετρα δεν ειναι μικρη αποσταση αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι και πηχτρα στα σηματα η περιοχη οπως στις πολεις. Ισως κανεις τη δουλεια σου με αυτο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.535051 Δεν ειναι μια απλη wifi καρτα δικτυου. Συνδεεται με τον υπολογιστη σου με ethernet απο το οποιο παιρνει και ρευμα. Το ελεγχεις με web interface και ταυτοχρονα λειτουργει και ως wireless client. Εχει καλυτερη ληψη απο τις παραδιοσιακες "δυνατες" wifi καρτες ενω ειναι φτιαημενο για εξωτερικους χωρους. Μπορεις να το βαλεις στην ταρατσα με ενα ethernet να κατεβαινει μεχρι τον υπολογιστη σου, και να το βαλεις να κοιταει προς το θειο σου Εγω εχω ενα τετοιο στη σκεπη του σπιτιου μου και πιανει καλο σημα απο access points που η "δυνατη" alfa wifi μου ουτε τα βλεπει Θελει βεβαια λιγο διαβασμα για τη ρυθμιση, με τα υποδικτυα και τις IP αλλα οχι πολυ δυσκολα. Αλλη τελειως διαφορετικη λυση θα ηταν υπερυθρες με μια συσκευη σε σενα και μια στο θειο σου, αν και εφοσον υπαρχει οπτικη επαφη στα σπιτια
alex74 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 αν βαλω κατι να δυναμωνει το σημα του θειου μου?υπαρχει κατι τετοιο?
Bspus Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μονο αν παρεις ρουτερ του εμποριου και μονο εφοσον εχει δυνατοτητα να αυξησεις την ενταση της εκπομπης. Αυτο εκτος απο παρανομο ειναι και ανθυγιεινο εφοσον η συσκευη παραμενει εντος σπιτιου. Θα μπορουσες βεβαιως να παρεις 2 nanostation. Να βαλεις το δευτερο στην ταρατσα του θειου σου να σερβιρει αυτο το internet που παιρνει απο το ρουτερ αλλα τοτε μιλαμε πλεον για πολλα χρηματα. Ξερω οτι το nanostation μπορει να εκπεμπει πιο δυνατα Η ισως να δοκιμαζες απο την αρχη μονο ενα nanostation στο θειο σου και να δεις αν σου φτανει το σημα. Αλλα αν δεν φτανει εχεις κανει επενδυση χωρις αποτελεσμα
tsomby Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μπορείς να πάρεις και το "μικρό" Nanostation loco m2, πιστεύω άνετα θα κάνει δουλεία. Αν μπορούσες ειδικά να βάλεις το μοντεμ δίπλα σε κανένα παράθυρο θα ήταν τέλειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα