Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.
Μηπως ξερεται απο που μπορω να το αγορασω σε τετοια τιμη ? Εστω και απο ευρωπη?
Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

σε linux πως γίνετε όλες οι εφαρμογές να μεταφέρονται αυτόματα σε όλες τις αρχιτεκτονικές ακόμα και σε arm

Και στα windows θα μπορούσε να γίνει,αλλα η ms ή βαριέται να ασχοληθεί και "κανει τον Ελληνα" ή δε θελει να ρίξει την intel!

Το γεγονός ομως οτι υπάρχει το desktop ui στην rt δίνει δυο συμαντικες προοπτικές:

1.Να αρχισουν να γράφονται desktop εφαρμογές και σε windows με arm soc!

2.Ανεξαρτητες προσπαθειες(οπως και εχου ξεκινήσει ηδη)για μεταφορα των ηδη υπαρχουσων desktop εφαρμογων απο την x86 στην arm!

Δημοσ.
chek2fire, on 15 Jul 2013 - 4:56 PM, said:

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνουν τέτοιο κατόρθωμα εκεί στην microsft και δεν μπορούν να μεταγλωτίσουν τις dekstop εφαρμογές σε όλες τις πλατφορμες τους.

Και μην πεταχτεί κανείς να μου πει κάτι τέτοιο είναι τεχνικά ανέφικτο. 

Διαφορετικό instruction set και libraries για διαφορετικές αρχιτεκτονικές.

Για τον ίδιο άλλωστε λόγο δεν μπορεί ούτε η google να κάνει ένα απλό compile στο android για να παίξει στην x86 της intel.

• Like 2
Δημοσ.

Αν είχε ξεκινήσει σε αυτήν την τιμή θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα Win RT θα είχαν επιτυχία... 

Αλλα με τα νέα Νεξους προ των πυλών είναι δώρο άδωρο, ακόμα και αν πουλούσε στα 250-300...

Δημοσ.

Το RT δεν είναι κακό σαν tablet. Αλλά η MS έκανε το λάθος να το κάνει να μοιάζει (τι να μοιάζει δηλαδή, ίδιο είναι) με win 8. Οπότε ο κόσμος περιμένει να τρέχει και x86 software. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν πουλάει. Η MS έφτιαξε ενα προιόν που δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο και ταυτόχρονα έφτιαξε και τον καλύτερο (αν και ακριβότερο) ανταγωνιστή του το pro.

Δημοσ.

Τιμή ταμάμ για early adopters με γεμάτα πορτοφόλια. Εμένα μου φαίνεται ακόμα φαρμακείο αλλά περι ορέξεως...

Στους developers της ταμπλέτας***, στέλνω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση, είμαι βέβαιος πως μέχρι μεθαύριο θα βρούν τρόπο για porting x86-->arm με 5 κλικ και 2 φραπεδούμπες. :P

***βλέπε: Προπονητές της εξέδρας  / *Δημοσιογράφοι του facebook / *Πολιτικοί του καφενείου / *Ψυχολόγοι του τιμονιού, και έτεροι αναξιοπαθούντες.

• Like 1
Δημοσ.

Το γεγονός ομως οτι υπάρχει το desktop ui...

σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τα 'χουν χαμένα 

Το RT δεν είναι κακό σαν tablet. Αλλά η MS έκανε το λάθος να το κάνει να μοιάζει (τι να μοιάζει δηλαδή, ίδιο είναι) με win 8. Οπότε ο κόσμος περιμένει να τρέχει και x86 software. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν πουλάει. Η MS έφτιαξε ενα προιόν που δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο και ταυτόχρονα έφτιαξε και τον καλύτερο (αν και ακριβότερο) ανταγωνιστή του το pro.

ενώ το pro πουλάει τα κερατά του; 

ο κόσμος πάντως γενικά πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει τις διαφορές 8 με RT και  ότι υπάρχουν επεξεργαστές x86 και arm και τι είναι αυτά τα παράξενα  (και φυσικά μιλάμε για σχεδόν παραπλάνηση του όποιου καταναλωτικού κοινού)  και αν δε πουλάει σίγουρα δεν είναι για αυτό το λόγο 

αυτό που πήγε να κάνει η ms σε αυτή της τη γενιά (ενοποίηση)  ήταν μεν καλό σαν σκέψη, αλλά φτωχό σαν υλοποίηση και τελικά ίσως είναι και κακό σαν σκέψη και προτιμότερο είναι κάποια πράγματα που προορίζονται για διαφορετική χρήση να διαχωρίζονται και να μη γίνεται αχταρμάς

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα πως να παρει καποιος στα σοβαρα το:

σε linux πως γίνετε όλες οι εφαρμογές να μεταφέρονται αυτόματα σε όλες τις αρχιτεκτονικές ακόμα και σε arm

Ναι γινεται, αλλα τι δουλεια εχει το linux με τα win ? Ιδια υποδομη εχουν ?

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/br205757.aspx

This subset of APIs was chosen to support key scenarios for Windows Store apps that were not already covered by the Windows Runtime, HTML/CSS, or other supported languages or standards. The Windows App Certification Kit ensures that your app uses only this subset of the Win32 and COM API.

Που παει να πει οτι αν πας να χτισεις κατι που χρησιμοποιει unsupported Win32 API, θα μεινεις με το μυστρι στο χερι...

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή το είχα στα χέρια μου για 2-3 εβδομάδες, τα 330€ είναι μια καλή τιμή, οχι για κανένα άλλο λόγο αλλά κυρίως για το build quality που είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Βέβαια φτάνει στα 430 με το πληκτρολόγιο που εννοείτε οτι θα το πάρεις και παρεμπιπτόντως μέσα σε λίγες μερες είχε ήδη αρχίσει να φθείρεται (το πανί στις άκρες που ενώνει με το ταμπλετ ξεκόλλησε).

Κατά τα άλλα ένα απλό ταμπλετ είναι οπως τα android και ipad. Δεν προσφέρει κατι παραπάνω για να μην πω ότι δίνει λιγότερα λόγο του ελλιπές ακόμα store της MS σε σύγκριση με τα άλλα δυο.

Γνώμη μου, αν σου περισσεύουν τα λεφτά και η δουλειά σου είναι τέτοια που τρέχεις από meeting σε meeting τότε ίσως και να αξίζει να το πάρεις για το πληκτρολόγιο και επειδή είναι "cool" και κάτι το ξεχωριστό. αλλιώς θα είσαι σίγουρα καλύτερα με ένα πιο οικονομικό android.

• Like 1
Δημοσ.

To μηχάνημα δεν πάει πουθενά. Το αγοράζεις και κλείνεσαι σε ένα περιορισμένο οικοσύστημα.Ναι, κάνεις την δουλειά σου μια χαρά, είναι ποιοτικότατο, αλλά προσωπικά δεν βλέπω πολλές διαφορές από ένα πχ. Kindle, είσαι κλεισμένος.

Και όταν υπάρχουν τα Nexus, πού να πας; Πιο εύκολα θα ψηνόμουν να δώσω τα €1200 του pro, παρά τα 330,300 ή ακόμη και 270 του RT, δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.

Το RT για εμένα είναι πεταμένα λεφτά. Τι να το κάνεις? Σαν να σε κοροϊδεύουν είναι. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.

Δημοσ.

Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περάσεις 'κανονική' έκδοση Windows 8;

Ποιος ο λόγος,αφου δεν ειναι συμβατα τα apps με το soc και οχι το λογισμικο,γιατι τα λογισμικα ουσιαστικα ειναι τα ίδια και εχουν τις ιδιες δυνατότητες!

Ειναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν να περνάνε τις desktop εφαρμογες στην rt ή να δωσουν κατι σαν "μεταφραστής" που να επιτρέπει να τρέχουν οι εφαρμογές της x86 και στην RT!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνουν τέτοιο κατόρθωμα εκεί στην microsft και δεν μπορούν να μεταγλωτίσουν τις dekstop εφαρμογές σε όλες τις πλατφορμες τους.

Και μην πεταχτεί κανείς να μου πει κάτι τέτοιο είναι τεχνικά ανέφικτο. 

Κοινό kernel εχει με αυτη των desktop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...