Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O σωστός τρόπος για να μειώσεις τις στροφές του -από τη στιγμή που είναι 4pin- είναι να παίξεις με το pwm είτε μέσω bios είτε από κάποιο software (πχ easytune για τις gigabyte m/b ή με το speedfan που είναι πιο universal).

• Like 1
Δημοσ.

σωστή  παρατήρηση το προβλημα μου είναι οτι θέλω να το μειώσω περισσότερο αποτι με αφήνει ο κατασκευαστής γιατί η ψύκτρα είναι αρκετά θορυβώδης (για τα τα αυτιά μου) 

ουτως ή άλλως εχω ελένξει τις θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλά

Δημοσ.

Μήπως να του έδινες 7v από 4pin molex από το τροφοδοτικό και παράλληλα να κρατήσεις και τα 2 πιν (το 1 της μέτρησης στροφών και το άλλο του PWM) πάνω στη μητρική; Πλέον το μέγιστο των στροφών θα είναι περίπου το 60% των τωρινών σου μέγιστων στροφών!

Δηλαδή κόβεις τα 2 πιν τροφοδοσίας και τα συνδέεις με πατέντα στο τροφοδοτικό (ψάξε "undervolt your fans" στο youtube channel του linustechtips) και τα άλλα 2 πιν μένουν πάνω στη μητρική. Πώς σου φαίνεται;;;;

Δημοσ.

έχω ψάξει παντού θέλω να μειώσω τις στροφές χωρίς να αλλάξω ψύκτρα ; που πρέπει να ψάξω;

Θα πρεπει να μπεις στο bios της μητρικη και πολυ απλα να ενεργοποιησεις το smart για του ανεμιστήρες της  CPU και του κουτιού !

Πολλές έχουν από κάτω και περιθώριο να ορίσεις το % πτώσης σε idle και την θερμοκρασία πάνω από την οποία θα ανεβαίνουν οι στροφές !

Αν δεν σου κάνει ΑΛΛΑΞΕ ανεμιστήρα ! Φτηνότερα θα σου έρθει.

Μπορείς επίσης να πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και να πάρεις καμιά 10ριά αντιστάσεις να δοκιμάσεις πια σου κάνει. με  10 λετπά του €€ :-D

Μετά άσε την μητρική να κάνει τα υπόλοιπα./

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...