Corona Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Επανέρχομαι με ευχάριστα νέα! Το MacBook Pro συνήλθε και δουλεύει πλέων απροβλημάτιστα! Μετά από σκέψη του ότι "δεν έχω και τίποτα να χάσω", το έκανα βίδες, πήρα στα χέρια μου την logic board και όσο κουλό και αν ακουστεί μετά από προσεχτικό "κάψιμο" με ένα καμινέτο σαν αυτό που έχουν οι υδραυλικοί, του chip της κάρτας γραφικών, έφτιαξε! Δεν το πίστευαν τα μάτια μου. Κατά την διάρκεια συναρμολόγησης που δεν είναι καμιά σπουδαία δουλειά, έκανα συνεχώς την "προσευχή" μου, όπου τελικά εφόσον τελείωσα και επανήλθε στην αρχική του κατάσταση πάτησα με θάρρος το start button και τα είδα επιτέλους όλα να λειτουργούν άψογα. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο αλλά μέχρι στιγμής όλα δείχνουν τέλεια! Ευχαριστώ όλους που ασχολήθηκαν με το θέμα μου! Edit: Και ένα screen shout από το πλέον καθαρό Desktop
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ειναι κλασσικό πρόβλημα σε πολλα λάπτοπ (όχι μονο Mac). Ουσιαστικά το package του chip ειναι τύπου BGA και στη συνεχή καταπόνηση απο αυξημένες θερμοκρασίες ξεκολαει μερικώς απο το PCB. Αυτο που έκανες λέγεται reflow ή reball (αν ψάξεις θα βρεις πολλα βίντεο με διάφορους τρόπους, heatgun, φούρνο, σταθμό για reballing, κλπ). Αν και δεν θέλω να το γκαντεμιασω η λύση ειναι συνήθως προσωρινή καθότι μετα απο κάποιο διάστημα το chip ξεκολαει παλι, οπότε πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία. Κάπου είχε πάρει το αυτί μου οτι η apple αναγνώριζε επίσημα το πρόβλημα σε κάποια μοντέλα και έκανε αντικατασταση ακόμα και μετα τη λήξη της εγγύησης. 1
ektor7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Επανέρχομαι με ευχάριστα νέα! Το MacBook Pro συνήλθε και δουλεύει πλέων απροβλημάτιστα! Μετά από σκέψη του ότι "δεν έχω και τίποτα να χάσω", το έκανα βίδες, πήρα στα χέρια μου την logic board και όσο κουλό και αν ακουστεί μετά από προσεχτικό "κάψιμο" με ένα καμινέτο σαν αυτό που έχουν οι υδραυλικοί, του chip της κάρτας γραφικών, έφτιαξε! Δεν το πίστευαν τα μάτια μου. Κατά την διάρκεια συναρμολόγησης που δεν είναι καμιά σπουδαία δουλειά, έκανα συνεχώς την "προσευχή" μου, όπου τελικά εφόσον τελείωσα και επανήλθε στην αρχική του κατάσταση πάτησα με θάρρος το start button και τα είδα επιτέλους όλα να λειτουργούν άψογα. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο αλλά μέχρι στιγμής όλα δείχνουν τέλεια! Ευχαριστώ όλους που ασχολήθηκαν με το θέμα μου! Edit: Και ένα screen shout από το πλέον καθαρό Desktop Δε θελω να σε στεναχωρισω,αλλα αρχισε να μετρας αντιστροφα,γιατι η καρτα γραφικων εχει απο 6 εως 12 μηνες ζωής!Αντε με μερικα reflows να καταφέρεις να το φτάσεις στους 16μηνες!Πιθανον η gpu που εχει το προβλημα να ειναι η ανεξάρτητη,οποταν καλυτερα βρες καποιο τροπο να ενεργοποιηται μονο η ενσωματωμενη!Και προσπάθησε να το αποφευγεις το reflow,γιατι διορθωνει προσορινα το προβλημα αλλα φθείρει περισσοτερο την gpu! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα