Lanike71 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Όχι δε διαφώνησα μαζί σου απλά εγώ παρέθεσα σε bold αυτό που έγραψες. Μη νομιζουν κάποιοι(πιο πολύ για το topic starter και ίσως άλλους που ενθουσιαστηκαν με την ιδέα του data mining) ότι επειδή θα μάθουν ένα εργαλείο data mining click-click, θα βρούν τη κότα με τα χρυσα αυγά κ οτι το εργαλείο θα γεννάει χρήματα. Οπως έγραψα κ σε πιο πάνω ποστ θέλει βαθειά γνώση στατιστικής. Κοίτα,νομίζω ότι είναι απαραίτητη η γνώση του τι κάνει το weka.Κάποιες λειτουργίες που εκτελεί,που στηρίζονται,ποιό αλγόριθμο θα επιλέξεις,πόσα κρυφά επίπεδα ,προσοχή στην υπερεκπαίδευση κλπ μέχρι να καταλήξεις στο βέλτιστο. Σίγουρα δεν είναι κλικ κλικ. Σε πληροφορώ όμως ότι συνάντησα τύπο από ΤΕΙ που είχε το μάθημα της Τ.Ν. , δούλευε με το matlab και από στατιστική δεν ήξερε. Και όμως έκανε εφαρμογή αυτών που είχε μάθει και έβγαζε χρήματα.Αποδεδειγμένα.
mad-proffessor Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Εντάξει η R είναι εργαλείο όπως λες αλλά δεν είναι το μόνο, τα επικρατέστερα νομίζω είναι η R και το matlab. Συμφωνώ περι γνώσης covariance, coefficients κτλπ. Για αυτό μια ανώτατη σχολή πληροφορικής δεν έχει μόνο μαθήματα προγραμματισμού αλλά και μαθηματικών και στατιστικής. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι στατιστικός για να τα φορτώσεις στην R ούτε μαθηματικός για τα άλλα πράγματα. Γενικά όλα αυτά που αναφέρεις μπορεί κάλλιστα να τα κάνει ένας πληροφορικάριος. (Τουλάχιστον προσωπικά μπορώ), και θεωρώ τα cleaning, maintance, indexing που ανέφερες τα πιο βαρετά πράγματα και αυτά με το λιγότερο νόημα, εξαιρείται το indexing . Η "ομορφιά" είναι σε όλα τα υπόλοιπα. Να σκεφτείς ποιος αλγόριθμος θα είναι ενδεχομένως καλύτερος, με βάση ποια στοιχεία θα φτιάξεις το μοντέλο σου, να προσέξεις την υπερεκπαίδευση, να κάνεις πιο γρήγορη ίσως κάποια εκτέλεση, ξανά indexing... Η R που λες δεν ειναι εργαλειο ειναι γλωσσα προγραμματισμου, εχει διαφορα, η matlab ειναι πιο πολυ στο μαθηματικο πεδιο ενω η R στη στατιστικη στα αλλα που εγραψα ασφαλως κ τα κανει ενας πληροφορικος π.χ τη συνδεση της βασης με την R λιγος κωδικας σε cli ειναι δεν ειναι τιποτα, ομως τα ασφαλη συμπερασματα θα τα βγαλει ο στατιστικος. Γενικα στα αλλα δε διαφωνουμε. 1
Dark_Sage Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 από πλευρά πληροφορικού/μηχανικού λογισμικού, μπορεί κάποιος να μας πει αν πρεπει να γίνει πρώτα focus στην στατιστική αναφορικά με το data mining και μετά στα άλλα ή είναι διαφορετική η σειρά? Με άλλα λόγια, τον topic starter, πως τον συμβουλεύετε να διαχειριστεί τη πτυχιακή του?
Technology fan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 από πλευρά πληροφορικού/μηχανικού λογισμικού, μπορεί κάποιος να μας πει αν πρεπει να γίνει πρώτα focus στην στατιστική αναφορικά με το data mining και μετά στα άλλα ή είναι διαφορετική η σειρά? Με άλλα λόγια, τον topic starter, πως τον συμβουλεύετε να διαχειριστεί τη πτυχιακή του? Καλή ερώτηση... Για κάποιον που δε ξέρει στατιστική και δε το πολυέχει γενικά με μαθηματικά, πιστεύω δεν έχει νόημα να διαβάζει ξερά στατιστική γιατι θα βαρεθεί σύντομα και δε θα του μείνει και τίποτα. Οπότε πιστεύω είναι καλύτερα πχ μαθαίνοντας έναν αλγόριθμο data mining να δει ίσως ψευδοκώδικα και να καταλάβει τι γίνεται και πως το κάνει, ύστερα να βρει το αντίστοιχο paper στην βιβλιογραφία, Να δει πως αιτιολογείται η λύση του προβλήματος κτλπ κτλπ στατιστική-μαθηματικά. Δηλαδή είναι λίγο αντίστροφο το πράγμα. Αν κάποιος ξέρει στατιστική απλά θα διευκολυνθεί περισσότερο στην ανάγνωση του paper και θα χρειαστεί να επισκευθεί και να θυμηθεί λιγότερα πράγματα... Ξαναλέω οτι αυτή είναι προσωπική μου άποψη. Αντικειμενικά η απάντηση είναι : "όπως βολεύει τον καθένα" 1
adidas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 από πλευρά πληροφορικού/μηχανικού λογισμικού, μπορεί κάποιος να μας πει αν πρεπει να γίνει πρώτα focus στην στατιστική αναφορικά με το data mining και μετά στα άλλα ή είναι διαφορετική η σειρά? Με άλλα λόγια, τον topic starter, πως τον συμβουλεύετε να διαχειριστεί τη πτυχιακή του? ναι,ρε παιδια...πειτε και κατι που να καταλαβω...με γεμισατε με ορους που ψαχνω τωρα για να καταλαβω..χαχαχαχχα παντως συνεχιστε και την κουβεντα...δεν εχω θεμα...
Technology fan Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 ναι,ρε παιδια...πειτε και κατι που να καταλαβω...με γεμισατε με ορους που ψαχνω τωρα για να καταλαβω..χαχαχαχχα παντως συνεχιστε και την κουβεντα...δεν εχω θεμα... τι δε καταλαβαίνεις να σου εξηγήσουμε, Γενικά σε μια πτυχιακή: "google is your best friend"
adidas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 τι δε καταλαβαίνεις να σου εξηγήσουμε, Γενικά σε μια πτυχιακή: "google is your best friend" γενικα ,ειμαι στο τει επιχειρηματικου σχεδιασμου και πληροφοριακων συστηματων...και στατιστικη εχουμε κανει και αλγορυθμους και μαθηματικα και αρκετα (εξου και αυτου του ειδους η πτυχιακη ,ετσι?)...τι ειναι τα covariance, coefficients??το R ας πουμε δεν το ξερω... συνδεονται με το weka?? το google το εχω ψαξει αρκετα ...εχω βρει αρκετα γενικα...και θελει πολλες ωρες μελετης...
pmav99 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 έχετε κάνει στατιστική και δεν ξέρεις τι είναι το covariance; .εχω βρει αρκετα γενικα...και θελει πολλες ωρες μελετης... Έτσι γίνεται συνήθως.
adidas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 έχετε κάνει στατιστική και δεν ξέρεις τι είναι το covariance; την εχω περασει εδω και 3 χρονια...καταλαβαινεις πως φευγουν αυτες οι γνωσεις,ετσι??
pmav99 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) την εχω περασει εδω και 3 χρονια...καταλαβαινεις πως φευγουν αυτες οι γνωσεις,ετσι?? Λένε ότι «γνώση είναι αυτό που μένει όταν έχεις ξεχάσει αυτά που έχεις διαβάσει». Προσωπικά με βρίσκει πολύ σύμφωνο. Δεν είπαμε να θυμάσαι τα πάντα. Για αυτό είναι τα βιβλία. Σημασία έχει να έχεις μια γενική ιδέα από αυτά που διδάχτηκες και να ξέρεις που να ανατρέξεις όταν τα χρειαστείς. Αλλά εν έτει 2013, να ρωτάς σε forum τη σημασία τεχνικών όρων όταν το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το google είναι η wikipedia;;; Κάτι κάνεις λάθος... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2013 από pmav99 3
adidas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 καλα...δεν ζητησα να μου κανουν την εργασια...ουτε να μου κανουν μαθημα...να μου δωσουν 1-2 κατευθυνσεις ηθελα,γιατι καιει πολυ το θεμα...οχι οτι θελω να κανω διακοπες και να γινουν μονα τους...ηδη το εχω ξεχασει το θεμα διακοπων...και ηδη διαβαζω...απλα εχω παρει πολλες καινουριες πληροφοριες και το κεφαλι μου εχει γινει αχταρμας...και εννοειται οτι τα εψαξα αφου τα ειδα...και τα βρηκα...αυτα και αλλα ποσα...
xrisanthy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας, μπορεί παρακαλώ που γνωρίζει weka & rapidminer να επικοινωνήσω μαζί του για μερικά ερωτήματα για διπλωματική εργασία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, Χρυσάνθη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα