adidas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 καλησπερα σε ολους εχω παρει που λετε την παραπανω εργασια και 2 πραγματα... 1.. δεν ξερω και πολλα (εως τιποτα) ,οποτε υπαρχει καποιος που να ξερει να μου πει 1-2 πραγματα,να δωσει καμια κατευθυνση κτλ??? 2...ως εργασια ,εχει καποια ανταποκριση στην αγωρα?ή θα μου μεινει στο ραφι ως εργασια και ως γνωσεις?? προς το παρον δεν εχω αλλη απορια... ευχαριστω
Technology fan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Αν δεν ξέρεις τι είναι data mining, machine learning σου προτείνω να αλλάξεις θέμα πτυχιακής... Το weka είναι εργαλείο που περιέχει πολλούς αλγόριθμους data maning, mashine learning, όλα μαζί σε ένα ολοkληρωμένο περιβάλλον. όσο για το 2ο ανταπόκριση σε ποια αγορά?? την ελληνική?? δεν υπάρχει γνώση η οποία να μπαίνει σε ένα ράφι... Αν δεν την αξιοποιείς εσύ φταίς και όχι η ίδια η γνώση...
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 http://www.anderson.ucla.edu/faculty/jason.frand/teacher/technologies/palace/datamining.htm
mad-proffessor Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Φίλε μου data mining είναι η δουλεια του μέλλοντος και του παρόντος ειδικά αν έχεις γνώσεις κ στατιστικής θα είσαι περιζήτητος.Αν δεν έχεις πάλι θα αποκτήσεις σφαιρικές γνώσεις απο μεγάλες βάσεις, data partitioning, ίσως μπλέξεις με data warehouses, εξαγωγή συμπερασμάτων απο patterns κλπ(μιλώντας καθαρα για πληροφορικη). Σε τομείς οικονομικούς, τεχνολογικούς θα έχεις ζήτηση στην αγορά. Η εργασία αυτή καθεαυτη απο μόνη της δε λέει τίποτα έχεις δίκιο είναι πολύ γενική αλλά το πεδίο είναι must. Αν διαβάσεις κ σου αρέσει μετά μπορείς να δεις για κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό σίγουρα κάπου Βρετανία έχει τέτοια προγράμματα ειδικά για πληροφορικούς. Ελπίζω να μη σε φόρτωσα με άγχος! Θυμίσου είναι απλά η άποψη μου, μια άποψη σε ένα φόρουμ δεν είναι κάτι που θα σου βγεί σίγουρα. Σίγουρα θα σου βγεί μόνο αν έχεις κ γνώσεις στατιστικής. Αυτά. 1
Technology fan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Φίλε μου data mining είναι η δουλεια του μέλλοντος και του παρόντος ειδικά αν έχεις γνώσεις κ στατιστικής θα είσαι περιζήτητος.Αν δεν έχεις πάλι θα αποκτήσεις σφαιρικές γνώσεις απο μεγάλες βάσεις, data partitioning, ίσως μπλέξεις με data warehouses, εξαγωγή συμπερασμάτων απο patterns κλπ(μιλώντας καθαρα για πληροφορικη). Σε τομείς οικονομικούς, τεχνολογικούς θα έχεις ζήτηση στην αγορά. Η εργασία αυτή καθεαυτη απο μόνη της δε λέει τίποτα έχεις δίκιο είναι πολύ γενική αλλά το πεδίο είναι must. Αν διαβάσεις κ σου αρέσει μετά μπορείς να δεις για κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό σίγουρα κάπου Βρετανία έχει τέτοια προγράμματα ειδικά για πληροφορικούς. Ελπίζω να μη σε φόρτωσα με άγχος! Θυμίσου είναι απλά η άποψη μου, μια άποψη σε ένα φόρουμ δεν είναι κάτι που θα σου βγεί σίγουρα. Σίγουρα θα σου βγεί μόνο αν έχεις κ γνώσεις στατιστικής. Αυτά. Έχεις στο νου σου καμια θέση εργασίας που να χρειάζεται data mining? Γιατί καλό είναι, αλλά όχι και τόσο ωραίο (όσον αφορά τη ζήτηση γιατί σαν αντικείμενο είναι πραγματικά ωραίο) όσο το περιγράφεις... Ειδικά για Ελλάδα... Στην Ελλάδα μόνο σε ερευνητικά προγράμματα έχει ζήτηση από όσο ξέρω... Ευχαριστώ...
mad-proffessor Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Για τη ζήτηση δε ξέρω ίσως έχεις δίκιο αλλά ενδεικτικά απο τράπεζες, σούπερ μάρκετ, μμε, κυβερνητικούς και μη οργανισμούς, στην ιατρική μέχρι εκεί που δε μπορείς να φανταστείς χρείαζεται το data mining. Οπόιοσδήποτε έχει βάσεις δεδομένων σε εταίρεία με χιλιάδες εγγραφές το χρειάζεται αλλά δε το ξέρει. Βέβαια στην Ελλάδα θα θεωρήθει ηλεκτρονικό φακέλωμα η συγκέντρωση δεδομένων. Η google με το hadoop και τα analytics τι κάνει νομίζεις data mining είναι. Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα αυτή που ανοίγουμε. Έχεις στο νου σου καμια θέση εργασίας που να χρειάζεται data mining? Γιατί καλό είναι, αλλά όχι και τόσο ωραίο (όσον αφορά τη ζήτηση γιατί σαν αντικείμενο είναι πραγματικά ωραίο) όσο το περιγράφεις... Ειδικά για Ελλάδα... Στην Ελλάδα μόνο σε ερευνητικά προγράμματα έχει ζήτηση από όσο ξέρω... Ευχαριστώ... Ενδεικτικά να σου αναφέρω οτι μέχρι κ η UNICEF μη κυβερνητικός οργανισμός το χρησιμοποιεί, βέβαια θα μου πεις εξωτερικό αλλά έχει προοπτικές. 1
Dr Marley Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 ΦΙλε περαν απο την εργασια αν το δουλέψεις και μαθεις καλα το αντικείμενο εχεις κάνει mining σε χρυσωρυχείο απο το σπιτι σου
adidas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 ευχαριστω guys!καλα ειναι ολα αυτα...θα περασω βεβαια το καλοκαιρι μου πανω απο βιβλια ,γιατι πρεπει να την παραδοσω μεσα σεπτεμβρη,αλλα μου ακουγεται ενδιαφερον και μπορω να πω αξιολογη προκληση...οχι οτι ειμαι κανας γαματος πληροφορικαριος...αλλα θα παρω οτι μπορω απο αυτο,εφοσον αξιζει το εστω και λιγο...δεν χανω τιποτα...
Lanike71 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 ΦΙλε περαν απο την εργασια αν το δουλέψεις και μαθεις καλα το αντικείμενο εχεις κάνει mining σε χρυσωρυχείο απο το σπιτι σου Κρύβε λόγια...εμείς κλέφτες θα γίνουμε; ΥΓ.'Εμαθα καλά φέτος το weka (όπως και το rapid miner.)Έμεινα κυριολεκτικά άφωνος με τις προβλέψεις τους...
Dark_Sage Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Κρύβε λόγια...εμείς κλέφτες θα γίνουμε; ΥΓ.'Εμαθα καλά φέτος το weka (όπως και το rapid miner.)Έμεινα κυριολεκτικά άφωνος με τις προβλέψεις τους... μπορείς να πεις δυο λόγια να περιγράψεις την εμπειρία σου? Γενικά όσοι έχετε ασχοληθεί με data mining μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα? μια περιγραφή? Και φυσικά η naive ερώτηση, αν λειτουργεί το data mining γιατί όσοι έχουν PhD δεν είναι ζάμπλουτοι απο τις μετοχές αφου μπορούν να κάνουν stock market prediction κτλπ?
Lanike71 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 μπορείς να πεις δυο λόγια να περιγράψεις την εμπειρία σου? Γενικά όσοι έχετε ασχοληθεί με data mining μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα? μια περιγραφή? Και φυσικά η naive ερώτηση, αν λειτουργεί το data mining γιατί όσοι έχουν PhD δεν είναι ζάμπλουτοι απο τις μετοχές αφου μπορούν να κάνουν stock market prediction κτλπ? Τι ακριβώς θες να μάθεις;Την εμπειρία μου με το data mining; Όπως έγραψαν και οι από πάνω,ότι μπορεί να καταγραφεί με τη μορφή datasets ,μπορεί και να γίνει αντικείμενο mining.Ότι μπορείς να φανταστείς. Ένας τομέας είναι αυτός που αναφέρεις παρακάτω,μετοχές. Λες γιατί δεν έγιναν ζάπλουτοι αυτοί με PhD.To weka είναι εργαλείο,τίποτα παραπάνω. Θα πρέπει να αναλύσεις τη σχέση αιτίας-αιτιατού και να εισάγεις αυτά που νομίζεις εσύ υπεύθυνα του αποτελέσματος.Αυτό νομίζεις το κάνουν καλύτερα οι phd από εσένα; 1
mad-proffessor Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Τι ακριβώς θες να μάθεις;Την εμπειρία μου με το data mining; Όπως έγραψαν και οι από πάνω,ότι μπορεί να καταγραφεί με τη μορφή datasets ,μπορεί και να γίνει αντικείμενο mining.Ότι μπορείς να φανταστείς. Ένας τομέας είναι αυτός που αναφέρεις παρακάτω,μετοχές. Λες γιατί δεν έγιναν ζάπλουτοι αυτοί με PhD.To weka είναι εργαλείο,τίποτα παραπάνω. Θα πρέπει να αναλύσεις τη σχέση αιτίας-αιτιατού και να εισάγεις αυτά που νομίζεις εσύ υπεύθυνα του αποτελέσματος.Αυτό νομίζεις το κάνουν καλύτερα οι phd από εσένα; Για να κάνεις καλή ανάλυση πρέπει να ξέρεις R, γλώσσα απο στατιστικούς για στατιστικούς το de facto standard για στατιστική ανάλυση, data mining. Τι να το κάνεις το weka ή το R αν δε ξέρεις όμως τι είναι τα covariants,coefficients, Bayes κτλ(βαθεια γνώση περιγραφικής και επαγωγικής σαττιστικης-predictive modeling); Σίγουρα εργαλεία data mining υπάρχουν (oracle π.χ) ή κ αυτά που προτείνεις αλλά το πιο δυνατό είναι η R. Το ιδανικό για επιχειρήσεις νομίζω είναι να έχουν συνεργάτες πληροφορικαριό και στατιστικό να συννενοούνται για το πως θα οργανώνουν τα σύνολα δεδομένων, partioning,clustering ο πληροφορικάριος θα κάνει cleaning,maintanance,indexing στα δεδομένα και ο στατιστικός θα τα φορτώνει στο R και θα φτιάχνει τα μοντέλα του και τις αναλύσεις του. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω διαβάσει οτι χρειαζεται κ μαθηματικός συνεργάτης.
Lanike71 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Για να κάνεις καλή ανάλυση πρέπει να ξέρεις R, γλώσσα απο στατιστικούς για στατιστικούς το de facto standard για στατιστική ανάλυση, data mining. Τι να το κάνεις το weka ή το R αν δε ξέρεις όμως τι είναι τα covariants,coefficients, Bayes κτλ(βαθεια γνώση περιγραφικής και επαγωγικής σαττιστικης-predictive modeling); Σίγουρα εργαλεία data mining υπάρχουν (oracle π.χ) ή κ αυτά που προτείνεις αλλά το πιο δυνατό είναι η R. Το ιδανικό για επιχειρήσεις νομίζω είναι να έχουν συνεργάτες πληροφορικαριό και στατιστικό να συννενοούνται για το πως θα οργανώνουν τα σύνολα δεδομένων, partioning,clustering ο πληροφορικάριος θα κάνει cleaning,maintanance,indexing στα δεδομένα και ο στατιστικός θα τα φορτώνει στο R και θα φτιάχνει τα μοντέλα του και τις αναλύσεις του. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω διαβάσει οτι χρειαζεται κ μαθηματικός συνεργάτης. Έχεις εστιάσει αλλού και εγώ έχω εστιάσει αλλού εγώ. Τέλος πάντων,να μην πλατιάζουμε και βγούμε off,όποιος ενδιαφέρεται απλά "weka+prediction+whatever τον ενδιαφέρει" και θα βρει άπειρα λινκς.
mad-proffessor Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Όχι δε διαφώνησα μαζί σου απλά εγώ παρέθεσα σε bold αυτό που έγραψες. Μη νομιζουν κάποιοι(πιο πολύ για το topic starter και ίσως άλλους που ενθουσιαστηκαν με την ιδέα του data mining) ότι επειδή θα μάθουν ένα εργαλείο data mining click-click, θα βρούν τη κότα με τα χρυσα αυγά κ οτι το εργαλείο θα γεννάει χρήματα. Οπως έγραψα κ σε πιο πάνω ποστ θέλει βαθειά γνώση στατιστικής. 1
Technology fan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Για να κάνεις καλή ανάλυση πρέπει να ξέρεις R, γλώσσα απο στατιστικούς για στατιστικούς το de facto standard για στατιστική ανάλυση, data mining. Τι να το κάνεις το weka ή το R αν δε ξέρεις όμως τι είναι τα covariants,coefficients, Bayes κτλ(βαθεια γνώση περιγραφικής και επαγωγικής σαττιστικης-predictive modeling); Σίγουρα εργαλεία data mining υπάρχουν (oracle π.χ) ή κ αυτά που προτείνεις αλλά το πιο δυνατό είναι η R. Το ιδανικό για επιχειρήσεις νομίζω είναι να έχουν συνεργάτες πληροφορικαριό και στατιστικό να συννενοούνται για το πως θα οργανώνουν τα σύνολα δεδομένων, partioning,clustering ο πληροφορικάριος θα κάνει cleaning,maintanance,indexing στα δεδομένα και ο στατιστικός θα τα φορτώνει στο R και θα φτιάχνει τα μοντέλα του και τις αναλύσεις του. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω διαβάσει οτι χρειαζεται κ μαθηματικός συνεργάτης. Εντάξει η R είναι εργαλείο όπως λες αλλά δεν είναι το μόνο, τα επικρατέστερα νομίζω είναι η R και το matlab. Συμφωνώ περι γνώσης covariance, coefficients κτλπ. Για αυτό μια ανώτατη σχολή πληροφορικής δεν έχει μόνο μαθήματα προγραμματισμού αλλά και μαθηματικών και στατιστικής. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι στατιστικός για να τα φορτώσεις στην R ούτε μαθηματικός για τα άλλα πράγματα. Γενικά όλα αυτά που αναφέρεις μπορεί κάλλιστα να τα κάνει ένας πληροφορικάριος. (Τουλάχιστον προσωπικά μπορώ), και θεωρώ τα cleaning, maintance, indexing που ανέφερες τα πιο βαρετά πράγματα και αυτά με το λιγότερο νόημα, εξαιρείται το indexing . Η "ομορφιά" είναι σε όλα τα υπόλοιπα. Να σκεφτείς ποιος αλγόριθμος θα είναι ενδεχομένως καλύτερος, με βάση ποια στοιχεία θα φτιάξεις το μοντέλο σου, να προσέξεις την υπερεκπαίδευση, να κάνεις πιο γρήγορη ίσως κάποια εκτέλεση, ξανά indexing...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα