SpirosLouis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Πολύ καλησπέρα σας, Εδώ και λίγες μέρες χτίζω ένα 100% custom site σε php. Μέσα σε όλο αυτό φτιάχνω και μια φόρμα που ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει κάποια δεδομένα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι υπάρχει κάποιο array που μπορεί να πάρει αρκετές μεταβλητές μέσα της. .Δηλαδή θέλω ο χρήστης να βάλει κάποια υλικά. Μπορεί να βάλει 2-3 υλικά μπορεί και 20. Εγώ του δίνω ένα input και ένα κουμπί και του λέω βάλε εδώ το υλικό και πάτα το κουμπί. Με JQuery τώρα παίρνω την τιμή που έχει βάλει και την καταχωρώ σε μια unorder list. Επειδή ακόμα δεν το έχω ολοκληρώσει, σκέτομαι μετά να παίρνω όλες αυτές τις τιμές με JQuery πάλι, να αφαιρώ ότι html element υπάρχει μέσα τους (<li>) και να τις περνάω σε ένα hidden textarea χωρίζοντας τες με κάποιο σύμβολο για να μπορώ να τις κάνω explode στην php μετά.(δηλαδή με $_POST να τις περάσω σαν μια μεταβλητή) Είναι σωστό αυτό; Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος; Ευχαριστώ πολύ.
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Υπάρχουν πολύ τρόποι ανάλογα τα γούστα και την διάθεσή του καθένα. Προσωπικά, θα έκανα το παρακάτω που είναι απλό: θα είχα ένα input text και δίπλα ένα κουμπί "ADD" και κάθε φορά που το πάταγα θα δημιουργούσα από κάτω ένα νέο input text. Στα input, εάν δώσεις σαν name = "product_array[]" τότε στο post της φόρμας με php θα μπορείς να τα πάρεις τις τιμές εάν κάνεις ένα foreach του product_array Νομίζω θα παίξει. 2
SpirosLouis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Υπάρχουν πολύ τρόποι ανάλογα τα γούστα και την διάθεσή του καθένα. Προσωπικά, θα έκανα το παρακάτω που είναι απλό: θα είχα ένα input text και δίπλα ένα κουμπί "ADD" και κάθε φορά που το πάταγα θα δημιουργούσα από κάτω ένα νέο input text. Στα input, εάν δώσεις σαν name = "product_array[]" τότε στο post της φόρμας με php θα μπορείς να τα πάρεις τις τιμές εάν κάνεις ένα foreach του product_array Νομίζω θα παίξει. Ωραίο! Και έτσι μπορεί να αλλάζει το κάθε υλικό χωρίς να χρειάζεται να το κάνει delete.! (εκτός αν θέλει να το πετάξει εντελώς) Ισχυέι αυτό για το array που λες, το είχα σκεφτεί και εγώ. Τώρα πως κατέληξα σε αυτό που έκανα ένας θεός ξέρει
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Ωραίο! Και έτσι μπορεί να αλλάζει το κάθε υλικό χωρίς να χρειάζεται να το κάνει delete.! (εκτός αν θέλει να το πετάξει εντελώς) Ισχυέι αυτό για το array που λες, το είχα σκεφτεί και εγώ. Τώρα πως κατέληξα σε αυτό που έκανα ένας θεός ξέρει Το σωστό θα είναι στο 1ο text να υπάρχει το κουμπί ADD και στα υπόλοιπα το DELETE. Ναι είμαι σίγουρος για το array που σου λέω.
SpirosLouis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Το σωστό θα είναι στο 1ο text να υπάρχει το κουμπί ADD και στα υπόλοιπα το DELETE. Ναι είμαι σίγουρος για το array που σου λέω. Πάλι μια λίστα σκέφτομαι να φτιάξω αλλά αυτή τη φορά θα έχει αντί για π.χ. σαν <li> Υλικό: Τάδε</li> να έχει <li>Υλικό: <input../> </li> Και με ένα class σε κάθε li όπως το έχω τώρα να μπορείς να το κάνεις remove.(επίσης έχω βάλει cursor διαφορετικό για να καταλαβένεις ότι πας να το κάνεις delete γιατί δεν έχει και τόσο χώρο η φόρμα) Ναι είμαι σίγουρος για το array που σου λέω. Το ίδιο λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα