Προς το περιεχόμενο

[laptop] Pavilion Sleekbook 15-b151(A8-4555M 1.7GHz,4 GB Ram,HD 8550M,500GB, Win 8 64bit Home) 399€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λαπτοπ αυτο κανει για εναν φοιτητη?Δηλαδη να το χρησιμοποιει στη σχολη του(οχι βαρια προγραμματα) και να παιζει κανα game σαν το league of legends?Για το ξαδερφο μου ρωταω και επειδη δεν γνωριζω απο AMD καρτες..

Και οποιος το εχει αγορασει και το εχει δουλεψει αρκετα ας αναφερει τιποτα για το μηχανημα..

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

αγόρασα κι εγώ αυτό το notebook, το έχω κάπου δέκα ημέρες και θεωρώ ότι έκανα έξυπνη αγορά. Για τα 400€ οι υπόλοιπες επιλογές είναι αρκετά κατώτερες. Στην καλύτερη περίπτωση core i3 με intel HD 3000. Μόνο από την κάρτα γραφικών χάνουν (εδώ μπόρεσα να εγκαταστήσω Civ 5 που το παίζω με medium/ high detail πολύ ικανοποιητικά).

Κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε και για μη την πατήσετε όπως πήγε να συμβεί σε εμένα.

1) Το έκλεισα μέσω internet. Παραλαβή από το κατάστημα στην Κηφισίας όπου μου έδωσαν χρησιμοποιημένο τεμάχιο. Όχι εκθεσιακό, χρησιμοποιημένο από άλλο πελάτη.

Περίτεχνα ξανακλεισμένο αλλά μέσα ήταν πρόχειρα  επανατοποθετειμένα, η μπαταρία πάνω στο notebook και τα windows είχαν ήδη σεταρισμένο local account. Μέχρι την άλλη ημέρα μάλιστα πέθανε (έκανα recovery και παρέδωσε το πνεύμα κατά την διάρκεια του windows update). Πήγα αμέσως στο κατάστημα με πρόθεση να το πυρπολήσω, βρήκα τον ίδιο πωλητή, ο οποίος κατάλαβε ότι δεν ήμουν για πολλά - πολλά και το πήρε πίσω ενώ με έστειλε στο κατάστημα  στο Avenue για να παραλάβω άλλο. Αυτό το έλεγξα προσεκτικά και όλα καλά. Από αυτό γράφω τώρα. Εγώ λοιπόν αν ήθελα να το αγοράσω τώρα, θα απέφευγα το κατάστημα στην Κηφισίας, θα έβλεπα  που έχει διαθεσιμότητα  και θα πήγαινα να το πάρω αυτοπροσώπως ελέγχοντας προσεκτικά τη συσκευασία. Μη το παραγγείλετε να σας το στείλουν σπίτι, παίζετε με τη φωτιά.

2. Ο επεξεργαστής αυτός της ΑΜD είναι χρονισμένος κανονικά στα 1.6GHz (με turbo mode στα 2.4). Στο notebook είναι overclocked. Μάλιστα εμένα δεν είναι στα  1.7 αλλά στα 1.8 (χρησιμοποιήστε το Sandra για να βλέπετε τέτοιες πληροφορίες). Το παραδέχτηκε και η ΗΡ, η οποία  μου είπε ότι το καλύπτει κανονικά η εγγύηση του. Θερμοκρασίες τις προηγούμενες ζεστές ημέρες είδα και 60 βαθμούς, χωρίς όμως θόρυβο στη λειτουργία ή προβλήματα όπως επανεκκινήσεις κλπ. Τώρα έχω πάρει και ένα cooling pad της Belkin και δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστή γύρω στους 43-47 βαθμούς.

3. Απολύτως πλαστική κατασκευή, μη περιμένετε  κάτι καλύτερο ποιοτικά. Είναι λεπτό, ελαφρύ και η οθόνη του για γράψιμο που την θέλω εγώ είναι πολύ καλή. Θα ήθελα λίγο περισσότερη φωτεινότητα αλλά η οθόνη είναι καλή γενικώς. Το ίδιο και το πληκτρολόγιο (αν εξαιρέσουμε π.χ. την έμπνευση να βάλουν το mute στο πλήκτρο F11. Έτσι αν θες full screen στο browser πρέπει να πατήσεις Fn+F11, αλλιώς κλείνεις τον ήχο  :-D  :mad: ). Το touchpad από την άλλη είναι απαράδεκτο.

4. Μου άρεσε που σου δίνει πλήρη σουϊτα εφαρμογών της Cyberlink απολύτως δωρεάν. Μεταξύ άλλων, PowerDVD και PowerDirector. Όχι οι τελευταίες εκδόσεις αλλά και πάλι είναι πολύ καλές εφαρμογές.

5. Οι ταινιόφιλοι ή οι gamers χωρίς Steam προσοχή, το μηχάνημα δεν έχει drive. Και το recovery media σε usb flash 16GB το φτιάχνεις.

6. Το HP Support Assistant επιτρέπει πολύ εύκολη εγκατάσταση όλων των drivers και νέων εκδόσεων του BIOS.

Γενικά για τα λεφτά του (και αν ξεχάσουμε τον απαράδεκτο Κωτσόβολο) είναι μία πολύ καλή αγορά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...